Как да направите лицето си перфектно у дома?

Много жени се притесняват от въпроса: как да постигнем идеалната кожа на лицето? Това е възможно, ако правилно почиствате кожата си и вземате козметика, която е подходяща за вашия тип кожа.

перфектна кожа, снимка

Ето някои съвети как да се грижите за кожата си, така че тя винаги да изглежда свежа, млада и здравословна.

  1. Свикнахме да почистваме кожата си вечер, като си извадихме грима. Въпреки това, професионалните козметици настояват, че кожата се нуждае от почистване не само вечер, но и сутрин. Ето защо, ставате от леглото, незабавно се грижите за кожата си и я почиствате след сън. За да направите това, можете да използвате мляко, пяна или гел, което задължително трябва да съответства на вашия вид кожа. Вкусното чувство на свежест ще ви даде тоник, който е компонент на всяка козметична линия. Ако предпочитате естествени лекарства, използвайте зехтин или отвара от лечебни билки.
  2. Както знаете, клетките на тялото ни постоянно се актуализират. Кожата на лицето не е изключение. Мъртвите клетки на епидермиса, обаче, няма да изчезнат от повърхността му, освен ако не ги премахнете, в противен случай кожата ще загуби гладкостта си, ще стане летаргична, бръчките ще се появят по-рано.
  3. Оптималното средство за отстраняване на мъртвите клетки на кожата е скраб. С него можете отлично да държите пилинг и у дома. Пилинг или ексфолиация (английска коричка - "шлифоване" или "силно остъргване") е премахването, ексфолирането на горната стратифицирана кожа, което предотвратява нейното дишане, хранене и влошава появата на лицето. Можете също така редовно да провеждате химически пилинг в салон за красота, където мъртвите клетки се разтварят поради съдържанието на киселини и активни протеинови вещества.
  4. След като почистите кожата с търкане, което ще изправи кожата и ще отворите порите, трябва да нанесете дебел слой върху лицето на маската, без да докосвате областта около очите и устните. Тази маска перфектно подхранва почистената кожа и я овлажнява.
  5. Преди да излезете, използвайте фонтан крем, който трябва да съответства на цвета на кожата ви. Кремът се прилага чрез леки движения на подложките на пръстите, започвайки от центъра на лицето. Тоналният крем ще ви помогне да настроите визуално формата на лицето. Така че лицето изглеждаше стеснено, можете да нанесете леко по-тъмни нюанси по страните на бузите, челото и носа. Ако кожата има малки дефекти и пъпки, те лесно могат да бъдат маскирани от коректор.
  6. За мазна кожа е по-добре да избирате матиращи средства, а за суха и нормална - с отразяващи частици.

Темата за слънчево изгаряне днес предизвиква много противоречия и възражения, главно от страна на лекарите. Да, тенът наистина допринася за стареенето на кожата, но колко красива изглежда! Можете да направите без соларно легло, ако използвате крем за тен или да направите тен в салон за красота, където професионално прилагате бронз, а също и овлажняване на кожата и обогатяване с витамини.

Share:
Comments