Как да направите косата отстраняване: домашни рецепти

Жените обичат многообразието, обичат да изненадат другите с неочаквани промени във външния си вид. И това, което може да се променя по-лесно от цвета на косата или косата! И нашите жени са премазани като Мадона в младостта си: нейният продуцент се оплаква, че никога не знае кой цвят на косата ще се появи на концерта. Въпреки това, ние не сме Мадона, но понякога все още искаме да се върнем към нашия първичен цвят, който ни е дал природа. Но какво ще стане, ако сте си боядисали косата дълго време и сегашният ви цвят е много различен от естествения?

Ще ви кажем как да направите препарат за коса, като например брюнетка, за да върнете естествения си русов цвят и да не разваляте косата си.

Основното е да следвате стриктно инструкциите и да се уверите, че активното вещество не попадне на скалпа. По принцип тази процедура е много отговорна и понякога с непредсказуеми резултати, затова най-добре е да се направи измиване на косата в фризьор. Повечето от тези, които са направили измиването, казват, че косата не се влошава от нея, но ако косата е много чувствителна, те бързо се възстановяват с маски и интензивни грижи.

Основният проблем е да се постигне желаният резултат и да се получи правилният цвят, а не този, с който ще бъде оставен само да се постави на хиджаб (ако не знаете, това е един шал от мюсюлманските жени, който изцяло покрива косата). Ето защо е по-добре, ако един професионалист е ангажиран в това, тогава цялата отговорност ще бъде върху него, нали? А в случай на провал, той незабавно прави всичко необходимо, за да елиминира последствията и все още да доведе до края, т.е. да ви помогне да придобиете желания цвят.

Но! Косата изплаква в кабината - доста скъпа. Освен това, процедурата трябва да се извърши два или повече пъти. Ето защо все повече и повече красоти предпочитат да го правят у дома.

Какво може да се мие?

Фризьорите разграничават следните видове измивания:

  • - химически - се използва в тези случаи, когато е необходимо бързо и радикално да се промени сянката на косата. С оглед на това, че тя причинява сериозни увреждания на косата, може да се наложи интензивно възстановяване след процедурата. За тази опция, бръснарите се събират много рядко;
  • - киселинното измиване е отлично за коригиране на цвета за 1-2 тона, но не повече. С оглед на факта, че тя не съдържа химикали в състава си, вредата за косата не е толкова значителна, колкото в предишния случай;
  • - Природните домашни рецепти са най-пестелив, но в същото време най-малко ефективни. За да се постигне желаният резултат, процедурата трябва да се извърши за около седмица.

Препарат за готовност за употреба

В фризьорските салони и козметичните салони майсторите използват готови професионални средства за пране. Те не изискват допълнително обучение и освен това работят около половин час. Но за тази ефективност е необходимо да се плаща здравето и външния вид на косата. Кърлата става суха, скучна и невероятно крехка. Ако косата е слаба първоначално, тогава те могат да започнат да падат силно.

Независимо от това, салоните готови препарати се използват доста активно, защото винаги има нужда от радикална промяна в цвета на косата. Качественото боядисване е просто невъзможно без предварително химическо измиване. Особено това твърдение е вярно в случаите, когато тъмните нюанси се променят в светли.

Популярни инструменти

Заслужава да се отбележи, че професионалното миене не се използва само от майстори в салони. Те могат да се използват у дома. Освен това, пакетът описва подробната последователност от действия за провеждане на процедурата.

На пазара има доста продукти за миене на коса, но е по-добре да се използват тези, които се предпочитат от самите фризьори. Така че най-популярните марки са Vitalitys, Paul Mitchel, Estel, Hair Light, Vitality's, Brelil. С тези инструменти дори една процедура е достатъчна, за да обезцвети най-ярката коса.

Измиването се прилага върху влажна коса. Важно е да се разпределя равномерно по цялата дължина. За това се използват миди и специални четки. В зависимост от инструкциите, както и от очаквания резултат, процедурата може да продължи от 20 минути и повече.

За да се увреди косата е най-малкото, след процедурата, направете възстановителна маска. В този случай, можете да го използвате като готов инструмент, както и да се отнасят за народни рецепти. В резултат на това нишките няма да бъдат прекалено сухи и рискът от загуба на коса ще намалее.

Ако след измиването на цвета отново искате да експериментирате с модни нюанси, трябва да запомните, че не се препоръчва да го направите в рамките на един месец след процедурата.

Измиването на коса (или, от професионална гледна точка, мокро) може да се извършва у дома не само с помощта на готови препарати, но и с употребата на народни средства. Един от тях е кефирът.

Почистване с кефир

За начало, киселинният млечен продукт трябва да се нагрява до комфортна температура за кожата. След това, без да съжалявате, да я приложите към нишките и скалпа. Не забравяйте да обвиете главата с филм и да я увиете с топла превръзка (хавлиена кърпа, шапка, качулка и др.). Процедурата ще продължи от два до три часа, в зависимост от резултата, който очаквате да получите. Тази версия на измиването е не само безопасна, но и полезна, защото кефирът е в състояние да реши много проблеми на косата и кожата.

Вместо кефир е напълно позволено да се използва суроватка. Идеално е, ако е готвено сами. Процедурата е същата като в случая с кисело мляко, но може да се простира на около 4 часа. След няколко сесии ще получите коса, която ще бъде по-лека от оригиналния цвят.

Измиване на рициново масло

Красотата и ползите комбинират процедури с рициново масло. Такова измиване ще ви даде по-светъл нюанс на косата и също ще ви помогне да ги укрепите. Също така след процедурата няма да се налага да прибягвате до балсами и маски.

Важно е, преди да нанесете масло върху косата, те трябва да бъдат напълно измити. На три супени лъжици масло, трябва да добавите два жълтъка, след което съставът може да се приложи върху косата. След като сте увили главата с полиетилен и топла кърпа, ще трябва да издържите маската за 40 минути. В края на определеното време главата трябва да се измие отново и да се изплакне с бульон от лайка.

Трябва да се отбележи, че посоченият брой съставки е предназначен за средна дължина на косата. Ако косата ви е по-къса или по-дълга, винаги можете да регулирате пропорциите. Също така е важно да се отбележи, че други известни масла (ленено семе или маслини) няма да имат значителен ефект. Те са насочени към възстановяване, а не към изясняване. Ако искате да измиете не вашия собствен цвят, а сянката, която се оказа след оцветяване, тогава рициново масло само няма да бъде достатъчно. За него ще е необходимо да добавите еднакво количество кефир и няколко капки лимонова есенция (или етерично масло).

Измиване на сода

Алкалната среда, която създава содния разтвор, е идеална за измиване на боята след неуспешно оцветяване. За половин литър вода ще ви трябват 3 супени лъжици сода (тя трябва да се разтвори напълно). Полученият разтвор се прилага върху косата и се съхранява в продължение на половин час до 40 минути. Ако за първи път не успеете да постигнете желания резултат, след 3 дни можете да повторите процедурата.

Ако не се осмелявате да третирате косата с разтвор на сода, то може да бъде заменена със сапун за пране. Принципът на действие е абсолютно аналогичен - той се основава на създаването на алкална среда. Но както първото, така и второто лекарство изсушават кожата и косата, затова не забравяйте за подхранващите маски.

Скъпа ми

Медът е известен със своите изясняващи свойства. Той може да се използва не само за измиване на естествени цветове, но и за освежаване на къдрави ключалки. За процедурата е достатъчно леко да се разтопи медът и внимателно да се смажат нишките. След като сте увили главата с полиетилен и плътна хавлия, трябва да изчакате до 5 часа. В резултат на това главата на косата става по-лека и качеството на косата ще се подобри значително.

Разбира се, след като използвате меки маски, косата е буквално трансформирана. Говорейки за изясняване, трябва да се отбележи, че може да се постигне повече или по-малко видим ефект не по-рано от 10 процедури. И ако косата е боядисана дълго време, тогава курсът ще бъде още по-дълъг. За да увеличите ефективността на препарата за мед, можете да добавите към нея етерични масла от лайка и лимон. Но в този случай процедурата ще бъде намалена до 3 часа.

Измиване на лимонов сок

За да се измие цветът от косата, прясно изцеден сок е подходящ. Количеството, което трябва да определите, според дължината на косата. Слоевете се овлажняват изобилно с получената течност и се оставят за 1-2 часа. Също така можете да смесите лимонов сок с лайка, което неутрализира агресивното действие на лимона и в същото време укрепва изясняващия ефект. След процедурата се уверете, че сте направили подхранващи маски. И ако не искате да губите допълнително време, веднага добавете растителни масла към лимонов сок.

Струва си да се отбележи, че всяко измиване на цвят (както професионално, така и битово) не е от полза за косата, а уврежда и изсушава. Ето защо, когато планирате такава процедура, не забравяйте да се снабдите с хранителни балсами и да възстановите маски.

Share:
Comments