Как да използвате и измиете сянката?

Днес много различни средства са изобретени, за да придадат на косата желания цвят: някои по-кардинално променят образа, например, превръщайки брюнетката в блондинка; а други само засенчват или подобряват яркостта на вече съществуващия цвят. За втората група е безопасно да се включват шампоани за коса в цвят на сянка.

Ако не искате да наранявате косата си и свежестта трябва да се даде на изображението, шампоанът трябва да е чудесен за тези цели. Действието на обикновената боя се основава на проникването на цвят в средата на косата, поради което тя остава силна от доста дълго време, но вреди на структурата на косата. Шампоанът за оцветяване остава на повърхността, сякаш обгръща всяка коса с цветен филм, но също така я запазва много по-зле. Ето защо, за да изберете шампоани от нюанс за коса, трябва да сте внимателни, защото скоро ще започнат да се измиват, контрастът между естествения цвят и сянката ще бъде много забележим?

Какво шампоа да изберем?

  • Особено се подчертават златистите, кехлибарените, медните нюанси на светлокафявата и светло-русата коса, веднага ще играят с нови цветове, ще се появи здрав блясък, косата ще има добре изглеждащ външен вид.
  • Медните нюанси ще донесат своя чар: палав червеникав блясък ще подобри настроението и ще даде образ на яркост.
  • Забелязва се, че с червеникавите нюанси на косата, цветът на кожата се подобрява, изглежда, че прибира този здрав блясък на главата на косата, при условие, разбира се, че този диапазон е подходящ за собственика на косата.

Как да използвате шампоан за сянка?

Няма специални трудности, единственото нещо, което трябва да направите за гладкостта на получената сянка, е по-добре да измиете главата си с обикновен шампоан, да изплакнете добре, да изсушите с кърпа и да започнете да рисувате. Шампоан шампоан се нанася върху влажна коса, внимателно се разпределя по цялата дължина, гъстата пяна се набива за дълго време, след това ще се оцвети по-добре и боята няма да тече.

Следвайте указанията, изчакайте няколко минути, колкото по-дълго - толкова по-интензивен ще бъде цветът. След това трябва да изплакнете косата си, за да почистите водата. Много жени накрая изплакват главата с вода с добавяне на оцет (малко, за да направят водата кисела), се смята, че така цветът продължава да бъде по-стабилен и блясъкът ще бъде по-светъл.

И как да използвате сянка на шампоан, ако косата е повредена?

Като цяло, експертите не препоръчват да се оцветяват веднага след химическа вълна или промяна в цвета, дори не е никак вредно, шампоаните в цвят на сянка са напълно безвредни. На тази коса цветът може да се превърне в непредсказуем, някак невъобразим, тогава ще възникне друг въпрос: как да се измие сянката на шампоана?

Ако всичко се прави според правилата, цветът постепенно избледнява с всяко измиване на главата, обикновено 4-5 пъти. Но ако сянката се полага върху перманентна или избелена коса, тогава неочакван пурпурен или ултрамаринен цвят ще бъде проблематично за измиване. Или ако измивате косата няколко пъти със сенки шампоан, без да изчакате измиването на предходния сянка - това ще бъде още по-трудно за премахване. И така, какво да направите, възможно ли е и как да измиете шампоана със сянка, ако присъствието му е нежелателно?

За да се измиеш?

  1. Първо, можете да използвате фабричните инструменти, предлагащи козметологични компании и фирми за грижа за косата. Това е шампоан за дълбоко почистване и емулсия за премахване на боята за коса от косата, произведена от някои производители.
  2. Можете да направите възстановяваща маска, тя е предназначена за други цели, но ще направи сянката по-малко светла и интензивна. Ако това не помогне, можете да опитате народни средства за защита. Да се ​​постави на косата кефир и да напусне за 30 минути, а след това да се измие топла вода. Има много драконовски начин: да измиете косата си със сапун. Само след всички манипулации косата ще трябва внимателно да лекува и лекува.

Шампоаните за шампоан са много удобни, просто трябва да спазвате някои препоръки за тяхното използване и след това да получите красив цвят, достоен за вас!

Share:
Comments