Как да изберем най-добрия епилатор?

Най-бързата, евтина и безболезнена процедура за премахване на космите е бръсненето, което обаче жените трябва да прекарват най-малко два пъти седмично. Днес се произвеждат специални устройства за премахване на космите - женски електрически самобръсначки, виброепилатори и комплекти "две в едно", в които има подвижни глави за епилация и бръснене.

Какви са предимствата и недостатъците на епилаторите?

Такива устройства могат с право да се наричат ​​най-ефективният начин да се премахне нежеланата растителност на тялото. Но този метод има редица недостатъци:

  • 1. Болезненост. Епилирането с помощта на устройството е неприятна процедура. Съпровожда се от значителна болка. В тази връзка такива устройства не се препоръчват да обработват зоната на бикините при максимална скорост. Освен това трябва да изберете модели, оборудвани със специални тапи.
  • 2. Продължителност. Епилацията с устройството отнема много повече от използването на обикновена машина за бръснене. За да премахнете косата, ще ви трябва поне половин час.
  • 3. Шум. Много модели епилатори на работното място произвеждат много звуци, което прави процеса на премахване на косата още по-неприятно.

Предимствата на тази процедура са:

  • 1. Ефективност. Тези, които използват машината за бръснене за епилация, знаят, че отрязва само върха на косата. Останалите незабавно започват да растат отново. Следователно процедурата трябва да се повтаря достатъчно често. Epilator също ви позволява да премахнете косата напълно. Повредената космена крушка се възстановява само след 3-4 седмици. Следователно, тази епилация трябва да се извършва не повече от веднъж месечно.
  • 2. Икономиката. С помощта на специално устройство можете самостоятелно да провеждате процедура, ефектът от която е сравнима с епилацията на салон. По този начин можете да спестите на екскурзия до специалист.
  • 3. Когато използвате епилатора, не се изискват консумативи. Така че, при бръснене на машина, ще ви е необходима кремообразна пяна и крем за третиране на кожата след процедурата. Elya wax epilation в допълнение към самия продукт също ще се нуждае от голям брой ленти. Но за епилатора нищо допълнително няма да е необходимо. След като сте купили самото устройство, дълго време ще си осигурите пълноценно средство за премахване на нежеланата коса. Освен това, той може лесно да бъде транспортиран и съхраняван.

Какво да търсите при избора на депилатор?

Ако решите да закупите устройството, трябва да помните няколко основни изисквания, които му се представят:

  • 1. Сертификатът. След като сте избрали правилния модел в магазина, помолете продавача за сертификат. Този документ може да ви гарантира безопасността на устройството. Епилаторите, внесени незаконно в страната, могат да бъдат произведени с нарушение на технологиите и от токсични материали. Те могат да причинят непоправима вреда на вашето здраве.
  • 2. Дефекти. Внимателно проверете устройството, което сте избрали. Обърнете внимание на пукнатини или драскотини. Дори ако повреденото устройство се продава с голяма отстъпка, по-добре е да откажете да го купите. Ако лезиите се образуват по време на падането на епилатора, има голяма вероятност кабелите на генератора да могат да се повредят. Такова устройство много бързо ще се провали.
  • 3. Цената. Разбира се, цената на епилатора не показва неговото качество. Но все пак не си струва да купувате евтини модели. Неговата цена може да означава, че в производството са използвани нискокачествени материали.
  • 4. Гаранционна карта. Купете само епилатора, за който ще получите гаранционна карта. Продавачът е длъжен да постави печат в този документ и да отбележи датата на покупката. Това е единственият начин, по който можете да разчитате на свободния ремонт в случай на неизправност.

Най-добрите модели епилатори

Обикновено епилаторите имат система за пинсета с 2-3 скорости. За къса, тънка коса, която се изтегля заедно с космения фоликул, се осигурява по-ниска първа скорост. За твърда и дълга коса се осигурява по-висока скорост, за да се съкрати времето за епилация и свързаните с нея болезнени усещания.

Мултиплексната система Satinelle на компанията PHILIPS има 21 въртящи се диска, 1-ва скорост - 600 ощипвания за секунда, 2-ра скорост - 733 ощипвания (модели PHILIPS HB 2841 и HP 6437).

Системата BRAV Silk-epil за многократна употреба: 3 режима на скорост за меко, нормално и бързо отстраняване на коса, 20 двойки въртящи се дискове, 2 скорости.

Системата ROWENTA Multi Precini (модели Epil Active): 32 двойки пинсети, 4 реда двойни четки, захранващи косми. Епилатори като две скорости и едноскоростни (по-прости и евтини).

При епилация има болезнени усещания и често в допълнение към тях - кожно дразнене. Поради това PHILIPS допълни моделите си от серията Super Sensitive с модерна вибрираща анестезия - гумена четка за постоянен масаж и анестезия на кожата по време на епилация, която има две степени на регулиране.

Идеалният епилатор за чувствителна кожа HP 6455 Satin Ice е разработен от PHILIPS. Преди епилирането на устройството е монтиран замразен охладителен контейнер, чийто охладител влиза в кожата непосредствено преди отстраняването на космите и облекчава болката. Освен това, използвайки специална дюза, можете да премахнете напълно мъртвите клетки на кожата. Вярно е, че цената на този епилатор е доста висока.

Въпреки това, при избора на депилатор, човек не трябва да се ръководи единствено от съображения за икономичност. Познавайки чувствителността на кожата си, можете да изберете депилатор с подходящи функции и прикачени файлове. Също така трябва да имате предвид и наличието на допълнителни аксесоари, които могат да бъдат много полезни, като например четки и калъфи за пътуване за модели PHILIPS или вградена акумулаторна батерия за серията Super Sensitive, която ще осигури пълна автономност на вашия епилатор.

Share:
Comments