Как да боядисате косата си в синьо?

Желанието да се открояват от тълпата води хората до най-неочакваните експерименти с външен вид. Желанието първо да се трансформира засяга косата. Някои момичета предпочитат да ги боядисат в най-безумните цветове. Например, в синьо. Ако не се страхувате от озадачени възгледи и критики към другите, тогава смело се включете в преображението.

Временно оцветяване

Решението за радикално оцветяване в синьо не може да бъде всичко. Но защо не изненадате приятелите си на парти? За такива цели има специални спрейове, които наподобяват лак за коса. Те осигуряват зашеметяващ ярък цвят и се измиват буквално 1-2 пъти. Независимо от това, трябва да знаете една финес. При висока влажност на въздуха или при удари на вода върху фризьорски салон, структурата на боята може да започне да се измива, боядисва кожата, дрехите и други предмети.

Доста интересен метод за краткосрочно оцветяване е използването на цветни моливи. В този случай не можете да си купите професионален инструмент и да използвате сух артистичен пастел. За да направите това, предварително навлажнете косата с вода (блондинките могат да бъдат пренебрегвани от този елемент). Разделете косата в нишки, завъртете ги на снопове и започнете да триете с цветна креда. Когато нишките изсъхнат, ще получат ярък син цвят.

Струва си да се отбележи, че както специални тебешири, така и пастел на изкуството, силно оцветяват тъканите и затова по време на процедурата поставете кърпа на раменете си. Ако сте зацапали дрехите си, не се безпокойте - може лесно да се почистват.

Боядисване на коса с моливи, снимка

За да боядисате косата си в синьо може да са пастели

Боя за коса

Ние сме свикнали да виждаме на рафтовете на магазините боя на традиционни светли и тъмни нюанси. Въпреки това, е напълно възможно да се придобие инструмент за любителите на неочаквани експерименти. Оцветяване на косата си в синьо, моля, имайте предвид, че за да постигнете желания резултат, ще трябва да извършите агресивно химическо миене. В противен случай цветът ще се окаже мръсен и неекспресивен. Дори справедливите млади дами не могат да избегнат тази процедура.

Също така е важно да изберете правилния подстригване, защото не всяка коса ще изглежда зрелища и печеливша в синьо. Така че, този сянка е подходящ за собствениците на къси асиметрични или стъпкови прически. Но собственик на дълга коса е по-добре да не боя цялата коса, и само докосване някои направления. Също така ще бъде интересно да погледнете омбре или balayazh.

Ако за първи път сте боядисани в синьо, не купувайте веднага супер-устойчива боя. Ще бъде по-добре, ако тя виси на косата си за няколко седмици, за да можете да разберете дали ви харесва този сянка. Също така на пазара има много оцветяващи шампоани и балсами, които продължават няколко дни. През това време ще можете да определите дали е подходящо допълнително оцветяване. Освен това, не разваляйте косата си, защото тези средства не съдържат амоняк или водороден пероксид.

Заслужава да се отбележи, че при свободна продажба е трудно да се намерят качествени цветове на косата, които да ви дадат ярък син цвят. За целите на експеримента е по-добре да използвате креда или спрейове, които могат да бъдат измити бързо и без последствия от къдриците. Но ако сте сериозни, тогава е по-добре да рисувате в салона на професионален господар.

Професионални бои

Ако искате да промените външния си вид, тогава ще се възползвате от цвета на косата на SanoTint. С негова помощ можете да получите всякаква сянка, дори ако искате да боядисате косата си в синьо и най-важното, че докато правите това, няма да навредите много на косата си.

Боята SanoTint се произвежда с помощта на растителни съставки. Има екстракти от семена на просо, брезови листа, гроздови семки, черупки от орех. Също така, боята съдържа силициева киселина, която перфектно предпазва косата от различни вредни ефекти, придава косата мекота и блясък, активира растежа на косата и подобрява тяхното хранене. Ето защо SanoTint е един от малкото продукти за боядисване на коса, които се грижат за косата и ги лекуват отвътре.

SanoTint съдържа по-малко от една десета от процента химически базирани оцветители, така че експертите го класифицират като полу-естествена боя. Това обяснява безопасността на боята за чувствителна кожа: според изследването боята не предизвиква алергични реакции.

Боята може да се използва за боядисване на светли косми и за боядисване на сива коса. Направете тъмна коса по-лека с SanoTint е възможно само за няколко тона, тъй като в боята няма амоняк. По-добре е първо да използвате специален избистрящ елемент от една и съща марка, но драматично да промените външния вид (от брюнетка или кафява коса, за да станете руса) все още няма да работи. В края на процедурата за боядисване не забравяйте да приложите балсама върху косата в опаковката с боята. Този балсам ще омекоти косата след оцветяване, ще ги направи по-силни и блестящи.

Когато избирате бъдещия цвят на косата си, използвайте специалната цветна диаграма, която е в брошурата на SanoTint и не забравяйте да отворите друга страница с брошура и да видите дали желаният цвят се получава с оригиналния цвят на косата. Друга особеност на боите: когато избирате златни тонове, ще получите по-светъл нюанс в резултат, докато избора на пепелни цветове е по-тъмен.

За боядисване на сива коса, можете да нанесете тонизиращо или напълно боядисвате косата си (ако имате много сива коса). С пълно оцветяване, най-добре е да изберете нюанси, които са близки до вашия естествен цвят на косата.

Share:
Comments