Използване на бира за козметични цели. бира за коса

Естествено лекарство за коса, отличен балсам, отлична помощ за стилизиране и много популярна напитка. Всичко това е бира!

Бирата е един от най-популярните продукти в домашната козметика на нашите прабаби. И това не е изненадващо, защото има не само полезни свойства, но и достъпност. Можете да използвате този инструмент навсякъде и по всяко време, защото можете да купувате бира навсякъде. Дръзко го използвайте и не се притеснявайте - не оставя миризма!

389

Бира за оформяне на косата

По-рано, когато изборът на средства за стилизиране не беше голям, жените показаха великолепно желание да постигнат желания резултат. Поради свойствата си, бирата се е превърнала в един от най-предпочитаните продукти за коса. Тя фиксира косата и запазва формата на прическата за дълго време, не по-лошо от всеки модерен гел. В допълнение, голям брой хранителни вещества, които съставляват неговия състав, перфектно засягат косата, правейки ги блестящи и красиви и без да ги наранят.

Същността на процедурата е следната. Разредете бирата с малко вода и нанесете върху косата. Косата може да бъде както суха, така и мокра. След това навийте ролките. Когато косата е суха, извадете косата и украси косата.

Бира за красота на косата

Днес, въпреки огромния избор на опаковъчни средства, бирата запазва популярността си сред жените. Дори и звездите за филми и шоу-бизнес използват това фолк средство за домашно грим.

  • Рецепта 1

Ще ви трябва: 2 супени лъжици. Сладка, 2 супени лъжици. коприва коприва, 500 мл светла бира.

Нарежете билки и изсипете гореща бира, оставете за 1 час, след това се напрягайте. Втривайте в скалпа през нощта всеки ден в продължение на един месец. Тази рецепта напълно изцелява скалпа и елиминира пърхота.

  • Рецепта 2

Ще ви трябва: 100 грама трохи за ръжени или ръжени галета, 500 мл бира.

Накиснете галета в гореща бира, настоявайте 2-3 часа. Измийте главата си и равномерно разпределете готовата смес по цялата дължина на косата. Покрийте главата си с полиетилен (душ капачка) и кърпа. Задръжте за 40-45 минути, след това изплакнете сместа от косата с твърде гореща вода и изплакнете с топла вода с ябълков оцет (1 чаена лъжичка ябълков оцет на 1 литър вода). За да запазите косата си здрава, тя беше красива и блестяща, трябва да повторите тази процедура за една година с честота веднъж месечно.

  • Рецепта 3

Ако искате да придадете уникален блясък и коприна на косата си, а в същото време да се отървете от пърхота, просто редовно използвайте бирата като балсам за коса, след като измиете косата си.

Използвайте бира за коса и бъдете красиви!

Share:
Comments