Използване на бадемово масло за кожата

Бадемият е близък роднина на слива, а плодът му прилича на праскова костна форма. Бадемовото масло, получено от бадемови семена чрез студено или горещо пресоване, е най-ценният продукт и намира широко приложение не само в хранително-вкусовата промишленост, но и във фармацевтичната и парфюмерийната промишленост.

Благодарение на омекотяващия и противовъзпалителен ефект, бадемовото масло е незаменима за грижата за кожата: почиства, подхранва, омекотява и овлажнява, предотвратява пилинг на суха кожа и изгаряния от слънчево изгаряне.

В бадемовото масло, получено чрез метода на студено пресоване, се запазват всички негови активни компоненти, което гарантира ефективността на неговия ефект. Този естествен продукт може да се използва без никакви химически добавки.

Предимства на бадемовото масло

Екологичното натурално бадемово масло отлично въздейства върху кожата от всички видове, осигурявайки нежна и нежна грижа и защита при всякакви климатични условия. Това се дължи на високото съдържание на глицериди на бадемовото масло от олеинова и линоленова киселина, ензимен емулсиин, витамини и протеинови вещества.

Алергията към бадемовото масло е изключително рядко, така че е предназначена за всички видове грижи за кожата, включително тези с повишена чувствителност, склонност към дразнене и алергии. Високото съдържание на олеинова киселина осигурява бързо усвояване на бадемовото масло в кожата, успокояващ и успокояващ ефект.

В допълнение към грижата за кожата, бадемовото масло се използва широко в грижата за косата, защото естествено ги укрепва и стимулира растежа. Благодарение на естествените съставки, съдържащи се в бадемовото масло, храносмилането на космените фоликули се подобрява, а косата не само расте по-бързо, но и става по-блестяща и еластична. В допълнение, бадемовото масло може да се използва и при премахване на спиралата от миглите. В този случай се постига двоен ефект: не само премахвате безболезнено спиралата, но в същото време подхранвате и укрепвате миглите си.

Екологичното бадемово масло е естествено ефективно лекарство за грижа за кожата и косата, е лесна за употреба и няма останали мазни следи от него.

рецепти:

  1. За да осигурите на кожата си пълна и естествена диета, нанесете няколко капки бадемово масло на върха на пръстите и внимателно масажирайте в кожата.
  2. За да очистите лицето, навлажнете го с тампон с топла вода, издърпайте и нанесете няколко капки бадемово масло върху него, след което избършете лицето с него - ще получите почистване и хранене.
  3. За да премахнете грима от очите, навлажнете с топъл воден тампон, изцедете, нанесете 2-3 капки бадемово масло, след което внимателно потапяйте миглите и кожата на клепачите, докато бъдат напълно почистени.
  4. Бързо и без много неприятности можете да подготвите бадемовата маска, която ще замени вашето измиване. За да направите това, внимателно разтрийте 1 жълтък с 1 чаена лъжичка. лъжица вода и 10-15 капки бадемово масло, нанесете върху лицето и след 10 минути изплакнете с топла вода - няма да се нуждаете от сапун.
  5. Бадемовото масло се използва за масаж. За да направите това, малко масло се нанася върху кожата на лицето или тялото и го леко лепи с масажните движения, докато не се абсорбира напълно. За укрепване на косата избършете бадемовото масло в корените на косата и след един час измийте главата си, както обикновено.

Противопоказания

Индивидуална непоносимост към масло.

Share:
Comments