Грижа със стрелка и чертеж на долния клепач

В днешния майсторски клас ще разгледаме една много необичайна версия на грима, в която активната част ще бъде долния клепач. Ние сме, които ще я потъмнеят, оставяйки само стрелата на върха. Този грим не се препоръчва за плоски очи. Перфектно за собствениците на обемния долен клепач, тъй като черният цвят визуално ще го направи по-малък. Този грим ще бъде подходящ като вечер или за фотосесии.

За да го създадем, използвахме:

  • кафява водна акварел;
  • тъмно кафяви сенки;
  • черни сенки;
  • матови сенки в основни нюанси;
  • млечен каял;
  • Индийско мастило.

Тъй като районът на мобилната ера ще бъде почти празен, трябва да се уверим, че стрелките не са отпечатани. В майсторския клас се използва восък акварел за илюстративен пример. Ако имате стрелки, отпечатани с времето, използвайте водоустойчива очна линия.

Разходете се с четка в тона на клепача и поправете всички основни сенки.

Изберете лек нюанс на сенките, който ще бъде в основата на всички грим. Може да е перлено или матово. Покрийте ги с ъгъл на окото, област под веждите и подвижен клепач.

За клепача не изглеждат по-плоски в сравнение с по-ниската, поставяме бежов нюанс на сенките в областта на сгъване, като използваме пухкава четка. Много леки и гладки движения разпределят сенките в различни посоки, като се наблюдава посоката на сгъвката. Ако добре сте поставили основите на сенките с лек слой тон, шевът ще бъде гладък и подреден.

Първо, нарисувайте стрела над горния клепач, посочвайки храма. В този случай започваме да водим стрела от външния ъгъл на окото, повтаряйки посоката на долната цилиарна серия. Но опашката на тази стрелка е малко обърната.

Изчертаваме стрела над горния клепач от вътрешния ъгъл и го свързваме към опашката.

Нека започнем да рисуваме долния клепач. С четка за очна линия, е необходимо стрелата да се изтегли много внимателно под миглите. В идеалния случай ние повтаряме контура на цилиарната серия. Във вътрешния ъгъл на окото стрелата се отстранява, така че краят й повтаря формата на горния клепач. Краят от външния ъгъл ще гледа директно към храма. За да направим това, направихме стрела над горната част на клепача по-обърнат, за да получим толкова красиво изрязване.

Долната стрелка е удебелена от няколко милиметра, а същото очна линия оцветява цилиндричната серия, за да даде дълбочината на цвета.

Спукваме долната стрелка в посока надолу и отстрани. Работим края на четката, практически я полагаме на кожата. Максималната допустима ширина на тази част е до 1 см, но щамповането трябва да е гладко и красиво.

Ние покриваме този детайл с кафяв цвят върху цялата форма, като по този начин се отстранява менек. На цилиарния ред ние задълбочаваме цвета с черни сенки.

Срязването между стрелите е украсено с леки сенки.

Лигавицата на долния клепач ще бъде боядисана с млечен каял и ще оцветим миглите за завършване на грима.

В този грим ще бъдат подходящи фалшиви мигли в горния клепач.

Share:
Comments