4 доказани начини за изправяне на косата след козметика

Много жени искат еластични къдрици и някой мечтае за права коса ... Така че аз искам да кажа: Е, ние сме тайнствени! Във всеки случай и двата варианта са съвсем приемливи: един добър фризьор ще извърши чудеса - красиви къдрици и копринено гладка коса.

Искам да променя цвета на косата си - това също не е проблем. 15 минути и брюнетката ще стане блондинка и обратно. И за някой, следващият въпрос става спешен: как да изправите косата след козметика?

Причините за това решение може да са различни: качеството на къдрянето не е подходящо, къдриците губят форма, в края на краищата, настроението се променя. Но почти всички жени знаят, че химическото пермам много отслабва косата и косата се изправя - процедурата е далеч от полезност, косата става по-тънка и по-слаба.

Но за тези, които все още наистина искат - има такава възможност. Дори четири.

Как да изправите косата след "химията"?

  1. Така че, първият път. С времето той дава най-бързия ефект, но и най-краткото изправяне с помощта на електрическото гладене. С помощта на малки усилия, позволявайки на въжетата да преминават между горещата преса, косата се изправя. Ефектът от този метод продължава няколко дни.
  2. Метод два - с използването на химически състав, който се прилага върху косата. След това използвайте скобата и накрая кондиционера. В този случай обикновено се използва натриев хидроксид, който уравновесява дори най-силните къдрици и амониев тиоглицинат. Тъй като първото лекарство буквално превръща косата в ястреб - самоуважаващите се производители на химикали за изправяне отдавна са изоставили употребата си.
  3. Третият метод, който се използва на твърда коса, е използването на хидрооксидни токоизправители.
  4. Последният, четвъртият метод е най-деликатен и се препоръчва за отслабена и повредена коса. Също така се използва химически състав, който включва дисулфид и амониев сулфид.

След кой да е от методите, косата ще изисква най-внимателното лечение: не можете да измиете главата си за първите няколко дни (около 2-3 дни), да издърпате косата си в стегнати кони или плитки, да използвате фиби. За да се подстригвате косата, е необходимо особено предпазливо. Не можете да използвате сешоар за известно време. За да се грижи за косата, ще положат много усилия и средства: подхранващи и овлажняващи маски и тайни, балсами и специални шампоани.

И все пак: опитайте се да не експериментирате с косата си, ефектът от сушилните за коса, ютията и още повече от химическите агенти, причинява непоправими щети на здравето на косата. И най-важното, не забравяйте, че всяка от жените - това е индивидуалност, съответно, и реакцията на химическата вълна и последващото изправяне ще бъдат различни.

Share:
Comments