Възможно ли е да се упражнявате по време на спортния месец?

 • 1 Месечен и Спорт
  • 1.1 Мнение гинекологов?
  • 1.2 Какво става, ако играя спорт по време на моя период?
  • 1.3 Може ли да има месечна пропуск поради спорта?
  • 1.4 Спортът на първия ден от месеца
  • 1.5 Ако има забавяне на менструацията, мога ли да упражня?

Фанатизмът във фитнес класа е полезен само в измерените обеми. Много внимателно упражняване на жената трябва по време на менструация. Следователно, когато решавате дали да посещавате тренировъчна сесия и да се занимавате със спорт с менструация, трябва да се ръководите не само от желанията на човек, но и от медицинските препоръки.

Месечни и спортни

Възможно ли е да се упражнявате по време на спортния месец?

Интересно е да знаете:
 • Диета по време на менструация за отслабване
 • Кога да започнете спорт след раждането?
 • Диета с PMS - може ли диета на месечна база?
 • Класове на стъпката за отслабване
 • Програмата за обучение за дома на мъжете
 • Работейки на стълбата за отслабване

Менструацията засяга тялото на жената не само по време на непосредствения курс, но и в пред- и пост-менструалния период. Ето защо, за да разберем дали е възможно да се занимаваш със спорт в периода на менструация, следва от различни времеви гледни точки.

Мнение гинекологов?

Менструацията предотвратява момичетата да ходят на фитнес зала и да правят любов. Но ако човек иска да знае как да не пропусне тренировка и да се почувства добре, тогава трябва да отидете на лекар.

Дали е възможно да се занимавате с месечни спортове - мнението на гинеколозите:

Специалистите имат недвусмислена позиция по въпроса дали е възможно да се занимава със спорт на симулатори през периода на менструация. Лишаването на тялото от обичайното физическо натоварване по време на менструацията е вредно и засяга неблагоприятно жената: венозният излив от тазовите органи намалява, което влошава метаболитните процеси в матката.

Препоръчително е да се въздържат от обучение на мускулите на долната част на гърба и пресата, да не извършват остри движения, ъгли на тялото и да правят упражнения в залата, които зареждат гръбначния стълб.

Zumba и оформяне за отслабване у дома

Ограниченията за интензивно обучение с месечни препоръки се препоръчват през първите три дни с петдневен цикъл и първите два дни с тридневен цикъл. Ентусиазмът за фитнес по време на менструация не трябва да бъде придружен от умора, забавено дишане, интензивно изпотяване. Препоръчва се за лесно ходене, колоездене, стречинг, йога, пилатес.

Какво ще се случи, ако по време на упражнението за един месец?

Увеличаването на концентрацията на прогестерон в кръвта при жените в първите дни на менструация води до потока на допълнителен флуид в тъканта, което намалява силата и издръжливостта на мускулните влакна. В допълнение, загубата на кръв ускорява появата на умора в упражнението. Ето защо, ефективността на упражненията с физически упражнения по време на менструацията все още е под въпрос.

Тежките физически упражнения водят до увеличаване на вътреболничния натиск, който в началото на критичните дни може да доведе до стимулиране на отделянето на ендометриума и увеличено кървене от матката. Ако една жена се занимава с интензивен спорт, тогава хормоналните изблици в първите дни на менструацията могат също да причинят неуспешен цикъл и дори появата на аменорея. Не се разстроявайте при вида на незначителните екскрети от влагалището. Дори ако те напълно изчезнат или не започнат, продължаване на уроците може да помогне за връщането на цикъла до нормалното.

Може ли периодът да се загуби поради спорта?

В първите дни на спорта, кръвоснабдяването на тазовата област рязко се увеличава, което променя хормоналния фон. Това често нарушава обичайния менструален цикъл и може да се случи като забавяне на менструацията и тяхното начало преди време. При липса на менструация на определената дата, можете да направите тест за бременност и след това да обвинявате физическите разстройства за нарушения на тялото.

Защо е възможно липсата на менструация, когато проблемът с бременността бъде отстранен:

 1. Поради рязкото увеличаване на интензивността на обучението. Проблеми могат да се случат при професионалните спортисти преди сериозни състезания.
 2. Поради хроничната умора от редовните упражнения, ако жената не спи достатъчно и ограничава доставката на хранителни вещества диети.
 3. Проблеми със здравето на тялото, които не са свързани с физическата активност. Те могат да бъдат тумори, възпалителни заболявания на матката и яйчниците.
Вибрационна платформа за отслабване - добра и лоша

Повечето от нарушенията на месечните мъже на жени в началото на фитнес класове не са опасни и се провеждат в рамките на два до три месеца сами. Менструалният цикъл се възстановява, но продължителността му може да се промени.

Спортуване на първия ден от менструацията

Не е необходимо да питате за фитнес в началото на менструацията: те са противопоказани.

Колко дни не могат да бъдат включени в спорта зависи от обичайната продължителност на менструацията: препоръчваният период на въздържание е половината от времето от хода на менструацията.

Независимо дали е възможно да се включите в фитнес с периодична дисменорея, по-добре е да се обсъдите с гинеколог, защото тези упражнения могат едновременно да стабилизират менструалния цикъл и да разрушат тялото.

Ако по време на първия спорт след месечни болки в долната част на корема, тренировката трябва незабавно да бъде прекратена и двудневна почивка за наблюдение на здравето. Също така е нежелателно да пиете стимулиращи напитки, кола, кафе преди тренировка: усилват менструалните болки, което предизвиква стресова верига от реакции. Но обичайната минерална вода в този период, жена, която спортува, трябва да пие много, за да компенсирате загубата на вода с пот.

При закъснение на месец е възможно да отидете за спорт?

Бременността е противопоказание, ако искате да се включите в интензивно обучение, така че с всяко забавяне жената трябва да спре тези упражнения, докато резултатът от теста бъде получен. Ако бременността не е потвърдена и няма болка, изпускане и дискомфорт в корема по-долу, тогава физическото натоварване може да продължи, като се намали интензивността им с 30%.

Вместо да тренирате в залата, можете да ходите, да бягате и да правите гимнастика. Мобилността на ставите и еластичността на сухожилията на тялото по време на менструацията се увеличава, така че ефективността на упражненията за разтягане ще бъде отлична, дори ако месечните не се изпълняват навреме.

Ако една жена започне да ходи на фитнес, тогава първо трябва да наблюдавате сексуалната си сфера и ако имате болезнени спазми или други симптоми, не забравяйте да зададете въпроси на лекаря. Не се самолекувайте, мислете, че самите проблеми ще изчезнат.

Share:
Comments