Упражнения за гръбначни мускули с разширител

 • 1 разширител за гръбначни мускули - упражнения за мъже и жени
  • 1.1 Какви мускули се развиват?
  • 1.2 Упражнения за жени
  • 1.3 Обучение за мъже
  • 1.4 Упражнения за рехабилитация след инсулт

Независимо от какъв е пол, не трябва да можете да развивате мускулите на гръдните мускули. За всеки човек да има голяма и широка гръдния кош - една мечта номер едно. И за една жена, тя печели, като донесе красива гърда. Той леко се увеличава визуално, значително се стяга и става еластичен.

Гръдните упражнения също са от съществено значение за жените с големи гърди, защото само чрез развитите гръдни мускули ще изглеждат естетически приятни. Изхождайки от горепосоченото, е необходимо да се направи заключение, че за красивото, хармонично тяло са необходими развитите гръдни мускули. Те дават на мъжа мъжество, а жената - женственост. Така че не закъснявайте, просто започнете да подобрявате себе си и тялото си.

Интересно е да знаете:
 • Упражнения с разширител у дома за жени и мъже
 • Упражнения за жени с разширител
 • Упражнения за пресата с валяк у дома
 • Комплект упражнения за увеличаване на гръбначните мускули в дома
 • Ефективно упражнение у дома с гири
 • Удължаване на упражнения за начинаещи у дома

Разтягане на гръдните мускули - упражнения за мъже и жени

Не всеки има достатъчно време да отиде в салона. След това трябва да използвате комплекса за домашно упражнение. В този случай трябва да отидете на спортист и да купите разширител на гръдния кош. Какво представлява гръдния експандер? Тя ще изпълнява своята функция чрез компресиране на еластични кабели от гума или пружини.

Expander - е една от най-ефективните и евтини черупки за тренировка, която ще се превърне в основата за Вашия комплекс за домашни упражнения и ви позволява да напредвате с всеки изминал ден. Има няколко типа разширител, с изключение на гърдите. Препоръчваме ви да се запознаете и с разширителя на пеперуда.

Кардио тренировка за изгаряне на мазнини у дома

Какви мускули се развиват?

При закупуването на пекториен разширител веднага възниква въпросът кои мускули се развиват, когато се занимавате с гръбначния разширител. Очевидно, въз основа на името, което се използва главно за обучение на гърдите, Но снарядът също е добър в упражненията за гърба, бицепса, раменния пояс и дори краката.

Тялото трябва да бъде пропорционално, а мускулите след тренировка ще се увеличат. Така че не забравяйте за останалата част от тялото. В допълнение към гръдните мускули можете да затегнете прожектора бицепсы, трицепсы, които също са много важни.

Упражнения за жени

Преди да започнете комплекс за домашно упражнение, определено трябва да направите загряването. Ако не провеждате загряване, лесно можете да се нараните от ставите или мускулите.

За да подготвите тялото, направете кръгови движения с шията, няколко натискания и ножици с ръцете си.

Не забравяйте да пиете вода в количествата, от които се нуждаете. Гледайте дишането си, това е много важно. Има много ефективни упражнения за гръбначни мускули с разширител у дома, някои от които са описани по-долу.

Упражнения за гръдни мускули с разширител за жени:

 1. Повдигане на ръцете, Ние сигурно монтирахме черупката си на дъното. Пресечете дръжката на разширителя. Правим движение, като разпространяваме ръцете си възможно най-много. В горната част спираме за 1-2 секунди. По този начин се третират делтоидните мускули.
 2. Повдигане на ръцете на склона, Вземаме дръжките на експандера, издърпваме нагоре и надолу напречно, тялото остава през цялото упражнение на постоянен наклон. Отлична работа върху делтоидните задни мускули.
 3. Поставяне на ръцете стоящи, По принцип натоварването ще стигне до върха на гърдите. Разширителят трябва да бъде укрепен на гръдния кош. Трябва да държите разширителя в хоризонтално положение. След това правиш ръцете навътре и нагоре. Гледайте как си напрегнат мускулите напрежение. В момента, когато почувствате най-напрегнатото напрежение, докато правите упражнението, поставете пауза за секунда или две.
 4. Стойте в изправено положение, поставете краката си върху раменете и опънете ръцете си напред. За сметка на времето ние вдигаме ръцете си отстрани и поемаме дълбоко въздух. За сметка на две издишвания и връщане в началната позиция. Това упражнение перфектно изработва мускулите на гръдния кош.
Програмата за обучение за дома на мъжете

Докато водите, набор от упражнения, които могат да се изпълняват у дома, е много разнообразен. Към тези упражнения можете да се свържете push-ups и прес обучение и ще имате обучение, което не е по-лошо по отношение на ефикасността на фитнес или фитнес.

Обучение за мъже

Основният принцип на обучението на мъжете: всеки път, когато се опитате да увеличите броя на повторенията, след като увеличите броя на подходите. Започва с 10 упражнения от 3 последователи. Между подходите е да се направи малко почивка (1-2 минути).

Обучението на мъжете също започва с подгряване: главата се накланя отстрани навън, няколко натискания, "мелницата", кръгови движения с ръце.

Упражнения за мъже с ескалатор за гръбначни мускули:

 • Застанете изправен, вземете снаряда, държите снаряда през годината. Издърпайте пружината, като разпространявате ръцете си навън по време на издишване.
 • Разшири се на гръдния кош, ръцете се разстилаха в издишането.
 • Шел зад гърба си, протегнете пружините по диагонал, последователно на всяка ръка.
 • Разгънете на нивото на гръдния кош, протегнете пружината с една ръка, а другата на свой ред.

След това съветвам треньора да направи упражнение за пресата, например бара. След това обучението може да се счита за завършено

Упражнения за рехабилитация след инсулт

Упражнения за рехабилитация след инсулт с эспандером могут помочь в восстановлении мышечного тонуса. После инсульта, первый делом восстанавливается двигательная функция человека, так как во время инсульта мускулы переходят в гипертонус и затем паралич. Это вызывает общее понижение мышечного тонуса и напряжения. При физических нагрузках улучается микроциркуляция, которая была нарушена иннервацией.

Преди да започнете да тренирате, трябва незабавно да отидете на лекар и по-добре на рехабитолога. Те са длъжни да ви помогнат при подготовката на програмата за обучение. Лекарите трябва да разберат всички признаци на инсулт и физическо натоварване след тях. Всеки човек е уникален, затова всеки може да бъде рехабилитиран по различни начини. Просто спокойно 3 пъти на ден изпълнете дадената програма от упражнения.

Упражнение за отслабване у дома

Най-простите упражнения:

 • Легнете на гърба си и бавно разстилайте ръцете си отстрани - обвивка на гърдите си
 • черупката зад гърба - алтернативно опънете пружината с дясната и лявата си ръка
 • много бавно диагонално разтягане на страните.

Разширителят не играе малка роля при възстановяването, но си струва да си спомним, че почти всяко упражнение с тази черупка за човек след инсулт е твърде трудно. Но все пак има едно упражнение, целящо обучението на четката. Помощ за развитието на мускулите на четката ще имате гумен експандер. Ще трябва да извършите огъването и удължаването на четката. Но ако ръката ви е твърде слаба, просто повдигнете четката.

Обобщавайки, можем да кажем, че обучението у дома не е по-лошо от комплекса във фитнес залата. Основното условие за добра тренировка е редовността. За жените и мъжете винаги трябва да се държите във форма. Това е много важно не само за красотата, но и за здравето.

Share:
Comments