Упражнения в басейна за отслабване

 • 1 Предимства на отслабване басейн
  • 1.1 Как да плувам правилно?
  • 1.2 Колко трябва да плувате?
  • 1.3 Басейн или фитнес зала?
 • 2 Класове за отслабване в басейна
  • 2.1 Упражнения за корема и страните

Липсата на физическо натоварване, на което съвременният човек е изложен поради преобладаващо заседнал начин на живот, прави въпросът за загуба на тегло изключително актуален няколко десетилетия подред. Този начин на живот води до свръх тегло, което от своя страна причинява много здравословни проблеми (сърдечно-съдова система, опорно-двигателна система и др.). Единственият изход е да изберете най-подходящите товари и упражнения, за да отслабнете и да подобрите здравето си.

Въпреки това, не всеки, който губи здравословен статус, ви позволява да тренирате във фитнес залата, което също е важно да се вземе предвид при избора на метод за отслабване. Болестите на мускулно-скелетната система, както и миопията с висока и средна сериозност са силно противопоказани в салона, В допълнение, възвръщане на формата във фитнес залата може да струва претоварване на сърдечния мускул, което също е противопоказано за някои хора по здравословни причини. Но винаги има изход.

Най-добрата алтернатива на вдигане на тежести и сърдечно-съдово оборудване е плуването. Упражненията за отслабване в басейна не дават по-малко ефект от тренировката във фитнес залата, а противопоказанията за упражнения във водата са много по-малко - само сериозни заболявания на опорно-двигателния апарат и сърцето. Освен това, при прекомерно натоварване във фитнес залата можете лесно да дърпате мускулите или да наранявате ставите, докато в басейна водата омекотява ефекта от товара, като същевременно е и главният "треньор" за отслабване.

Интересно е да знаете:
 • Плуване в басейна за отслабване
 • Как да плувате правилно, за да отслабнете?
 • Програма за обучение за отслабване във фитнес за мъже
 • Програма за обучение на момичета във фитнес залата
 • Работа за отслабване - тренировъчна програма
 • Работейки на стълбата за отслабване

Предимства на плувен басейн за отслабване

Използването на плуване в басейна засяга не само намаляването на теглото и отстраняването на излишъка от подкожни и вътрешни мазнини, но и в работата на сърдечно-съдовата система и мускулно-скелетната система. Това се постига благодарение на факта, че при изпълнението на плувните движения товарът е равномерно разпределен в цялото тяло и няма мускулни групи, които са прекомерно разтегливи и работят за други. И това е най-добрият начин за бързо и качествено отслабване.

Как да отслабвам в басейна? Загубата на тегло по време на плуване в басейна се извършва съгласно златното правило за намаляване на теглото: при плуване във вода товарът се отнася до всички мускулни групи. За да ги възстанови, тялото харчи енергия, което означава, че тялото изгаря огромно количество калории.

Работейки на стълбата за отслабване

Това е натоварването под формата на плуване, което е най-физиологичното за човека, тъй като позволява едновременното развитие на всички мускулни групи, респираторни и сърдечно-съдови системи и е равномерно тънко и обогатява тялото с кислород.

Как да плувам правилно?

Начинаещите често се чудят, как правилно да плува в басейна, за да отслабнете, Както във всеки друг спорт за отслабване, плуването е най-важното - редовността на физическата активност. Достатъчно е да прекарвате един час в басейна три или четири пъти седмично (в зависимост от програмата, която тренингът ще развие за вас), за да постигнете желания резултат от загуба на тегло.

Друг, не по-малко важен момент за отслабване, е постоянното натоварване, което човек преживява по време на плуване. Не е необходимо да стоите в басейна на едно място, Първо, няма да има резултат, и второ, лесно можете да преохладите и да получите пневмония. В басейна трябва непрекъснато да се движите, да плувате или да упражнявате - и само тогава ще се отрази на загуба на тегло.

По отношение на стил плуване, което е най-добре да изберете за загуба на тегло, тогава в идеалния случай при всяко обучение трябва да съчетаете всички стилове на плуване, овладени по-рано. Например, 20 минути да плува с заек, 20 минути - бруст и още 20 - пеперуда. Но като се има предвид, че последният стил не е широко овладян, обикновено в самото начало на тренировката човек плува с плетене на една кука, а след това, когато стане малко уморен, отива на бруст.

Колко трябва да плувате?

Колко трябва да плувате в басейна, за да отслабнете? Най-добрият вариант е от три до четири тренировки на седмица. Тези обучения ще бъдат повече от достатъчно, за да започнат процеса на намаляване на теглото.

В същото време, корекция на начина на живот - отказ да ядете висококалорични храни, мастни, пържени и сладки, комбинирани с частични ястия 5-6 пъти на ден (на малки порции). Този режим е необходим за отслабване при всички спортни товари. Освен това, освен плуването, ще трябва да изпълнявате допълнителен набор от упражнения, които позволяват консолидиране на обучението и ускоряване на ефекта от намаляването на теглото.

Плувен басейн или фитнес зала?

Когато избирате подходящо място за тренировка, много от тях са задавани един и същ въпрос: басейнът или фитнес залата, какво е по-добре за отслабване? Много по-полезен спорт плува, а освен това за някои хора за здравословно състояние се допуска само такава физическа активност.

По време на уроците по плуванеНе използвайте ускорители на метаболизма и мазнини, без които посещението в салона ще има много ниска ефективност при отслабване. Възползвайте се от плуване в басейна може да се отбележи след няколко седмици след началото на часовете, в случай че спазвате всички препоръки на треньора.

Как да намалите обема на бедрата и бедрата у дома

Ситуацията се усложнява от факта, че абонаментът за фитнес залата е много по-достъпен на цена, отколкото абонамент за басейна. Освен това в някои спортни комплекси времето за посещение на басейна е строго ограничено до сутрешните и следобедните часове и този график по правило не е подходящ за никого.

Но ако лицето за отслабване има желание да отслабне, тонизира мускулите, втвърдява тялото и укрепва здравето, просто няма по-добър избор от плуването в басейна.

Класове за отслабване в басейна

Ефективната програма за обучение в групата за отслабване включва изпълнението на цял набор от упражнения и, Упражняването в басейна за бърза загуба на тегло за жените и упражнения в басейна за мъжете са незначително различни.

Това се дължи не само на по-голямата издръжливост на мъжкото тяло, но и на физиологичните характеристики на процеса на затлъстяване: ако мъжете се натрупват предимно в коремната област, жените натрупват наднормено тегло в бедрата и бедрата. Следователно е необходимо да се изберат упражнения за отслабване в басейна за първичното натоварване на различни мускулни групи.

За по-бърза загуба на тегло мъжете могат да използват следната програма:

 1. 15-минутно затопляне - ще е необходимо да се плуваш с бавен темп на гърдите или да обходиш колкото е възможно повече разстояние за определеното време. В този етап на навигацията не е необходимо да се прекалява.
 2. След това статичното натоварване ще се изисква за 20-30 минути - плуване, лежащо на стомаха, без да се използват никакви импровизирани средства (важно условие - брадичката и носът по време на плуване трябва да се повдигат, така че водата да не попадне в дихателните пътища). Упражнението е много трудно, а не всеки го получава веднага, защото трябва да поддържате равновесие във водата. Той има най-висока ефективност, тъй като позволява създаването на напрежение в областта на ректусите на мускулите и наклонените коремни мускули. Идеалната преса за половин година е гарантирана.
 3. Оставащото време трябва да бъде посветено на плуване под вода - тези упражнения позволяват развитието на дихателната система, което прави възможно най-ефективната циркулация на обогатената с кислород кръв. На свой ред това значително ще се случи ускоряване на метаболизма.

За жените Тази схема на навигация е подходяща, но с леко регулиране - като упражнение за показания статичен товар плуване на гърба, Останалите упражнения са еднакви.

Програма за обучение на момичета във фитнес залата

Упражнения за стомаха и страните

За най-ефективния резултат от загуба на тегло, плуването трябва да се допълни чрез добавяне на упражнения за отслабване на корема и страните в басейна. Можете активно да правите упражнения по краката и гърба по време на плуване, което също визуално ще промени талията и бедрата и, разбира се, ще помогне за отслабване.

Упражненията в басейна за отслабване, често наричани аква аеробика или aquafitness, са набор от упражнения за различни мускулни групи, които облекчават проблемните области на целулита, мускулите на тонуса, подобряват кръвообращението, повишават издръжливостта. Устойчивостта на водата помага да се правят упражнения по време на плуване по-ефективни, като същевременно се улеснява работата на тялото за хора с прекомерно наднормено тегло или малки проблеми с опорно-двигателния апарат.

Ето някои ефективни упражнения в басейна за отслабване:

 • Ножици за вода

Ние лежим във водата на гърба, ръцете са притиснати към тялото. Ние правим "ножици" с краката си, разпространяваме ги и ги намаляваме. Ние правим 20 пъти за 2 подхода. Това упражнение по време на плуване съвършено спомага за изработването на всички мускулни групи, особено в областта на задната част на краката, ездачите и пресата.

 • Махи на краката

Стоейки във водата около врата, той се изправя пред себе си. Алтернативно, плъзгаме десния крак в лявата ръка и обратно. Правим 10 повторения на крака. Упражнението включва мускулите на краката, бедрата и пресата. С неговата помощ можете лесно да премахнете целулита.

 • Водните обрати

Лежайки на гърба с водата, разпъваме ръцете си настрани с ръце надолу. Издърпайте коленете си на гърдите си 20 пъти. Ние се отдръпваме. Отново легнахме на гърба и издърпахме дясното коляно към лявото рамо и обратно. 10 повторения на крак. Това двойно упражнение в басейна ще укрепи мускулите на корема и хълбоците и затова ще направи фигурата по-тънък.

 • Упражнение за двама

Един мъж лежи на гърба си и се държи до водата. Вторият плувец трябва да вземе първото с една ръка под врата, а с втората ръка да плува. Разстояние - 50 метра, направете 5-6 повторения. Това упражнение развива ръцете и гърба, но всички други мускулни групи също работят активно.

Упражненията по време на плуване, редуващи се с класическите дейности в басейна, са сигурен начин да отслабнете и да подобрите здравето си. Плуването прави тялото по-трайно и упражненията ви позволяват да работите по проблемни области. Този надежден спорт отнема тези, които са извън пътя към фитнес залата, и в резултат не разочарова.

Share:
Comments