Упражнение за отслабване у дома

 • 1 Ефективни тренировки за отслабване - набор от упражнения
  • 1.1 Упражнения за крака и летви
  • 1.2 Правилно обучение за момичета
  • 1.3 Комплексни упражнения за мъже
  • 1.4 Обучение за жени след раждане
 • 2 Упражнения за отслабване корема и страни в дома - видео

Днес има тенденция да се увеличава броят на хората, които водят здравословен и спортен начин на живот. И това важи както за мъжете, така и за момичетата. Но, за съжаление, не всеки може да си позволи редовно да посещава фитнес зала.

който и да е тренировки, независимо дали те са свързани със загуба на тегло или набор от мускулна маса, трябва да се провеждат редовно, И това осезателно удари портфейла - ако това е посещение на фитнес залата. Освен това, за обучение във фитнес залата трябва да намерите допълнително време за пътуването. Да, и груповите сесии за отслабване са свързани с определен час, което не винаги е удобно.

Интересно е да знаете:
 • Кардио тренировка за изгаряне на мазнини у дома
 • Комплект от упражнения за мъже и жени у дома
 • Аеробика за отслабване у дома за начинаещи
 • Програма за обучение на момичета във фитнес залата
 • Изгаряне на мазнини у дома
 • Упражнения за пресата с валяк за жени и мъже

Друго нещо е тренировка за отслабване у дома, комплексите от упражнения, които ще бъдат дадени в тази статия. Фитнес у дома е удобен както за мъже, така и за жени.

Разработване на програма за себе си, за да отслабнете сами можете, фокусирайки се върху проблемните области и можете да прибягвате до помощта на видеоклип, който вече е изобилстван.

Ефективни тренировки за отслабване - набор от упражнения

Преди да отидем директно в упражненията за изгаряне на мазнини, ние накратко описваме предимствата на класовете за отслабване у дома. Също така дайте някои общи съвети за домашния фитнес.

И така, нека да започнем с предимствата.

Спестявания и удобство

 • Първото от тях е финансово и спестяване на време. Когато тренирате за отслабване у дома, не е нужно да харчите пари за закупуване на билети за спорт. Няма нужда да се приспособявате към конкретното време. Това е много удобно. Времето работи за нас, а не за нас: някой е удобен сутрин и някой вечер. Някой по принцип споделя тренировки за няколко подхода на ден.

Психологически фактор

 • За някой психологическият аспект е много важен. Местните стени винаги помагат и спортът не е изключение. Не е необходимо да се обръщате към другите и да се адаптирате към тях. Избираме за себе си подходящото темпо и броя на повторенията на това или онова упражнение за отслабване. Някои момичета и жени са притеснени от тяхната фигура или тромавост при правенето на упражнения за отслабване. В къщи няма нужда да мислиш за тези малки неща. Като се абстрахираме от въображаеми проблеми, ние се стремим единствено към резултата и правим обучението по-ефективно.
Комплект от упражнения за мъже и жени у дома

Допълнително оборудване

 • След като сте похарчили малко пари за спортни тренажори, можете да се насладите на домашно обучение, като ги използвате за обучение. Като спортно оборудване може да действа: велоергометър, бягаща пътека, шведска стена, стъпаловидна платформа, фитнес топка и обикновен скачащ въже.

Сега на съветите. За да се упражнява у дома за загуба на тегло са ефективни, имате нужда следвайте следните правила:

редовност

 • Редовната физическа активност е в основата на ефективното обучение. Единичните действия на физическа активност няма да доведат до нищо добро. Освен ако не се разболяват само мускулите. Подхождайте на уроците, които се нуждаете най-малко три пъти седмично. Обучението трябва да продължи най-малко тридесет минути. И всички задачи се изпълняват най-добре в няколко подхода, като се прави кръгла форма на обучение.

Компетентен подход

 • Съвети за начинаещи "спортисти": не се втурвайте в басейна с главата си. Не се опитвайте незабавно да изпълните целия спортен комплекс, представен във видеото, не се претоварвайте. Натоварването трябва да се увеличава постепенно, както и времето за обучение. Нека първият ден няма да бъде половин час, а само десет минути. Но тялото ще бъде подготвено за по-нататъшни подвизи.

Загрявайте се и закачете

 • Всяко тренировка трябва да започне с подгряване и завършване с капан. Те могат да бъдат упражнения за разтягане или кардио. Ходенето на място ще подготви тялото за предстоящото обучение, а леките атаки на краката и накланянето на тялото ще настроят мускулите да работят.

План тренировки

 • Направете си тренировъчен план за отслабване у дома и се опитайте да го изпълнят. Можете да коригирате програмата, да добавите нови упражнения към нея или да промените броя на подходите за дадена задача. По време на тренировката не се препоръчва да се правят прекъсвания. Следващата задача трябва гладко да изтече от предишната.

Упражняваща техника

 • Не забравяйте за техниката на правене на упражнения: всичко трябва да се направи правилно, само тогава ефектът ще бъде забележим. Правете упражнения върху пресата и не ги натоварвайте, докато е безсмислено.

Преминаваме към ефективни комплекси от упражнения за отглеждане на тънки у дома за различни проблемни зони.

Упражнения за краката и лава

Упражнения за отслабване крака и лалета у дома:

Да започнем с краката си. Обучението за отслабване на краката и лактите у дома може да се състои от следния комплекс:

 • Махи на краката

Махи на краката можно выполнять из разных позиций: стоя, лежа, на четвереньках, с опорой. Ноги разводим как в разные стороны, так и «вверх-вниз».

 • напади
Обучителен комплекс от упражнения с тежести у дома

Ние стъпваме напред с десния си крак, огъваме коляното и прехвърляме тежестта на крака. По подобен начин извършваме назад атаки, отстъпвайки с крака. Повторете за левия крак.

 • клекове

Много просто и ефективно упражнение за отслабване на бедрата. Станете за клекове може да бъде като в позиция "краката по ширината на раменете", и разпространява краката си широко в страните. В първия случай, когато се приближаваме, седим на стола. Гърбът трябва да е равен. За да натоварвате ръката, можете да заредите гири.

Този прост комплекс, състоящ се само от три упражнения, ще помогне да се направят краката тънки, а хълбоците - еластични.

Правилно обучение за момичета

Упражнение за отслабване у дома за момичета трябва да изработи всички мускулни групи. В този случай обучението може да се извърши под формата на аеробика с танцови елементи или с помощта на стъпало.

Необходимо е да се редуват силовите и аеробни натоварвания. Трябва да работите както на мускулите на ръцете, така и на мускулите на гърба. Обърнете специално внимание на загуба на тегло в стомаха, бедрата и задните части.

Упражнение у дома за момичета да отслабна:

 • алтернативно захранване и аеробни натоварвания по време на една тренировка за отслабване;
 • Един ден даваме само силен тренировка, а другият - само аеробни.

Сила обучение за загуба на тегло предполага използването на спортно оборудване в процеса на обучение под формата на дъмбели, фитбол или бодибар. Аеробни са свързани с танцови движения, джогинг, колоездене.

Серия от упражнения за отслабване на бедрата и бедрата е получена от предишната глава, стомаха и страните ще бъдат обучени по-късно. тук обърнете се към ръцете и гърба.

Обикновено мъжете и жените, които имат проблеми с наднорменото тегло, страдат и съпътстващо заболяване - остеохондроза. Ето защо, обучение за отслабване у дома трябва да включва упражнения за гърба. Те включват:

 • Perekatы

От "лъжата" позиция огъваме краката в коленете и ги обвиваме около ръцете си. Вдигнете главата до коленете. Ние правим вози до страните и напред-назад.

 • «Змея»

Поставяйки се на стомаха си, протегнал краката и ръцете си напред, се опитайте да максимизирате тялото от пода.

За ръцете е възможно да се предложи:

 • лицеви опори

лицеви опори могут быть прямыми и обратными. Во втором варианте садимся спиной к опоре, в качестве которой может выступать степ-платформа, перекладина шведской стенки или обычный стул. Опираясь на руки, приподнимаем и опускаем тело, ноги при этом согнуты.

 • Флексиони - разширения, оръжейни асансьори

Взимаме ръкавици и започваме да огъваме и разгръщаме ръцете си в различни посоки и ъгли на наклон. Така че бицепсите и трицепсите ще бъдат обработени. Също така с дъмбели ние повдигаме и спускаме ръцете отстрани, напред и назад, нагоре (упражнението може да се извърши както седнало, така и изправено).

Кога да започнете спорт след раждането?

Комплексни упражнения за мъже

Мъжете могат да намерят и много интересни и ефективни упражнения както за отслабване, така и за мускулна маса. Всички упражнения у дома, представени по-горе за жени, са подходящи за мъже. само ще бъде по-ефективно да ги направляваме с агенти за претегляне под формата на тежести или тежки тежести за гири.

Добра помощ за обучението на мъжете е наличието на шведска стена с барове и пръстени. С помощта на тези черупки можете да изработите всички групи от мускули на ръцете, което е толкова важно за мъжете.

Упражнение у дома - набор от упражнения за мъже:

 • клекове и выпады с утяжелителями;
 • Завъртане върху пресата;
 • лицеви опори;
 • Обучение на неравномерни барове;
 • Махи на краката;
 • Маки ръце с тежест;
 • Повдигане на краката в мембраната на шината или от "легнало положение"

Обучение за жени след раждане

След раждането една жена обръща специално внимание на физическата си форма. Мускулите на корема изискват специално внимание.

Обучение за жени след раждане — упражнения для фитнеса в домашних условиях:

 • кърлинг

От позицията "лежеше на гърба", огъваме коленете и вдигаме горната част на тялото. Можете да добавите ръчни лифтове към противоположните колене, за да изработите наклонените мускули на корема.

 • Нокът се издига

Началната позиция е една и съща. Повдигаме и спускаме правите ни крака. Леко може да повдигнете таза - така че по-ниската преса ще стане още по-силна.

 • Планка

Необходимо упражнение за всички мускули на тялото. Работете с ръцете, краката, гърба, натиснете. Ефективен като права и странична лента. За бара, който разчитаме на дланите и чорапите на краката, цялото тяло се повдига в права линия. С страничната лента се опитваме да не спускаме бедрата на пода.

Упражнения за отслабване корема и страни в дома - видео

Има много видео тренировки, които можете да изпълнявате у дома. Те могат да бъдат както общи спортове, така и цели работейки от отделни групи мускули.

Като правило най-проблемните области както за мъжете, така и за жените са стомаха, страните и задните части. Ето защо има огромно разнообразие от видеоклипове за упражнения за отслабване на корема и страните в дома.

Предимства на видео тренировката дори и във факта, че духът на "колективизма" се усеща. Сякаш не сте вкъщи, а в спортен клуб. Наличието на телевизионни партньори стимулира изпълнението на всички задачи и обучението става по-ефективно. Също така стимулират уроците за отслабване и ритмичната музика, която придружава видеоклипа.

Share:
Comments