Стъпка-аеробика за намаляване на теглото - губят тегло

Стъпка аеробика - един от най-популярните видове фитнес сред посетителите на фитнес залата. Има много причини за това: простота, достъпност, бърз ефект от обучението. И най-важното - да се направи аеробика стъпка е много забавно.

Стъпка аеробика се появи благодарение на американската фитнес инструктор Джина Милър. Веднъж Джина развива коляното си след травма, практикувайки стъпалата на къщата си и диверсифицирайки възходите и паденията, добавя елементи от танца.

Етап-аеробика класове

Тези тренировки дадоха добър ефект на изцеление и загуба на тегло, а веднага след възстановяването Джина започна да развива своя тренировъчна програма. Така че имаше нов вид фитнес, наречен стъпка аеробика, от английската "стъпка" - стъпка.

То е по-стръмно от обикновено

Основната разлика от обикновената аеробика е, че класовете се държат на специална платформа - стъпалото, което е регулирано по височина и ширина, в зависимост от нивото на атлетичното обучение.

степ-платформа

Има платформи, които дори могат да се използват като тренировъчна маса - те могат да бъдат инсталирани под ъгъл, за да провеждат други видове обучение.

Има няколко разновидности и нива на класове на степите: основната аеробна стъпка е идеална за начинаещи, танци - за тези, които вече са усвоили основните стъпки и са се научили да притежават добре тялото си.

Все още има обучение по стъпките с товари - като горещо желязо. Нивото на натоварването се определя от числата - 1,2,3, първото ниво за начинаещи, второто - за "напреднали" и третото - за тези, които са били ангажирани от дълго време.

Стъпка-аеробика за намаляване на теглото

Подобно на всяка друга физическа активност, аеробната стъпка има добър ефект - тренира сърдечния мускул, укрепва мускулите на тялото, подобрява кръвообращението и, разбира се, изгаря калории. Обучението на степите е енергийно интензивно упражнение, можете да изразходвате 400-600 калории на час, т.е. да кажете сбогом с цял обяд или добро парче торта.

В допълнение, тази стъпка аеробика помага за изгаряне на мазнините, а също така увеличава метаболизма, който позволява на тялото ни да прекарва калории друг ден след края на тренировката. При условие че редовността може да получи много добри резултати в трудна материя за загуба на тегло. За да отслабнете достатъчно, за да направите 3-4 пъти седмично за един час, ритмично преместване на музиката.

Класове в школата тренират всички мускули на краката, както и мускулни стабилизатори, които са отговорни за правилната поза и плосък стомах. Нивото на натоварване може да бъде регулирано чрез промяна на височината на платформата - от 15 до 45 см и допълнително използване на тежести под формата на гири или телебари. Обучението с тежести допълнително допринася за намаляването на мастния слой и появата на апетитен "релеф".

Тъй като основното натоварване пада върху долната част на тялото, липсата на натоварване на "горната част" може да бъде компенсирана чрез упражнения с гири, телебари и т.н.

Съвети за треньора

  1. Купете добри маратонки за степ. Обувките трябва да фиксират крака и да бъдат удобни. Чехите не се побират! Етап-аеробика се нуждае от маратонки.
  2. Бъдете внимателни с храната преди тренировка, лека закуска под формата на плодове или млечни продукти - самото нещо, но пълната вечеря трябва да бъде най-малко два часа преди сесията. Можете да пиете по време на сесията, но за малко, 2-3 капки на всеки 15-20 минути.
  3. Някои лекари смятат, че аеробната стъпка е противопоказана при проблеми със ставите на коляното, но самото обучение е измислено за възстановяване на колянната става. Коляното може да се повреди, но само ако не спазвате техниката за упражнения.
  4. С грижа трябва да третирате аеробика с тези, които имат прекалено много излишни килограми, т.е. теглото надвишава нормалното тегло с повече от 15 кг и дори за хората със сърдечни заболявания след прехвърлените операции и в рамките на шест месеца след раждането.
  5. Гледайте за благополучие по време на час. Беше ли главата ти замаяна или беше трудно дишането? Спрете, дайте сигнал на инструктора, седнайте или легнете, почакайте. Не забравяйте, че обучението трябва да подобри здравето и да не го влоши.
  6. Начинаещите трябва първо да научат основните стъпки и упражнения, а след това да увеличат височината на платформата и да вземат дъмбели в ръцете си. С тежест внимавайте - неловкото движение може да доведе до нараняване.
  7. Като цяло, стъпка аеробика - отлично "лекарство" срещу хиподинамика, излишни килограми и лошо настроение.

    И сега започваме!

Share:
Comments