Прескачане или отслабване с въже

Спомнете си детството си, любимото си момиче забавление, скачане въже. Можехме да скочим цял ден, след това да изядем килограми сладкиши по всяко време на деня и през нощта, докато останахме тънки.

Девушка со скакалкой

Разбира се, можете да кажете, че като дете малко хора страдат от наднормено тегло, но мога да отговоря - и колко в детството си похарчихме енергия? Тези сами скокове на въжето "изгарят" толкова много калории, за да ускорят метаболизма, че просто няма място за изливане на излишни килограми.

Защо правя това? Да, на факта, че е време да намерите въжето на детето си или да си купите нова и най-накрая да поставите фигурата си в ред.

Дали въжето за загуба на тегло е ефективно?

Ако ви се струва, че това не е нищо повече от развлечение и въжето за вдигане на тежести не е ефективно, знайте, че много професионални спортисти използват въже за загряване, укрепване на мускулите и, разбира се, за отслабване.

Според интензивността на удара, 10 минути скок на въжето се заменят с пробег от 1,5 километра и се изгарят около 120-150 kcal. Освен това класовете с прескачащо въже се считат за отделен вид фитнес - прескачане.

Струва си да опитате, защото:

  1. Обучението е почти безплатно. Всичко, което се изисква от вас, е въже, килим, удобна спортна униформа и обувки, както и желание за ангажиране. Скачащото въже е най-евтиният кардио.
  2. Можете да го направите у дома или на улицата, което е много привлекателно за мнозина - не е нужно да ходите или да ходите в салона или да се смущавате от възгледите на другите участници.
  3. Обучението и добре развиват издръжливост, гъвкавост и координация.
  4. Подобрява кръвообращението, поради което кожата става по-еластична и стяга (появата на целулита се изглажда).
  5. Скачащото въже укрепва краката, бедрата и бедрата, а също и облекчава стомаха. По време на урока се включва цялото долно тяло.
  6. Можете да тренирате хората с всяко ниво на физическа годност.

Как да тренирате с въже, за да отслабнете

Ясно е, че няколко минути на скок не е достатъчно, за да отслабнете радикално, но да оцелее, например, 10-15 минути непрекъснато "скачане" малко хора ще могат да.

Ето защо предлагам редуване на скачащо въже с други упражнения или почивка. Да приемем, че 1 минута скок - след това 1-2 минути упражнения върху пресата, краката или горната част на тялото или просто ходете.

След това отново скокове. Тъй като пулсът значително се увеличава по време на скачането, не можете да седите или да легнете, след като той свърши - това е вредно за сърцето. Те скочиха, ходиха за 3-5 минути, за да възвърнат дъха и да нормализират пулса.

Започнете с около 70 скока в минута. Докато скачате, поддържайте нивото на тялото и не задържайте дъха си, не трябва да има неприятни усещания. Намалете общо 10-15 минути на ден, това ще помогне за намаляване на теглото и ускоряване на изгарянето на калориите.

Можете да скочите на двата крака, редуващи се крака, както и да завъртите въжето в обратна посока, да правите два скока на търна и т.н.

Сега малко за безопасността. За да избегнете наранявания, не скачайте твърде високо, не повече от 3-4 см от пода. Не забравяйте да използвате обувки с гумирана подметка или скок без гума или друго покритие, което омекотява ударите.

Скочи трябва да бъдат меки, еластични, трябва да скочи на пръстите на краката, леко кацане, коленете ви винаги са леко извити.

Как да се храните по време на тренировки

Не забравяйте да подредите храната, това е много важно. Не яжте най-малко 1,5 часа преди сесията, ако не сте имали време да се храните напълно, а след това да ограничите чая с мед, банан или парче хляб.

Не пийте прекалено много по време на тренировка, за да не претоварите сърцето си. По-добре е да пиете на гърлото на всеки 10-15 минути. И, разбира се, нищо мазно и сладко след тренировка.

Какво въже да купя

За да купите правилното въже, не е нужно да си треньор. Купете си обикновено въже, изработено от гума (въжето е твърде светло), дължината му трябва да е равна на височината ви плюс 1 м. Не купувайте тежко въже - по време на тренировка може да се нараните.

Има натрупани варианти за прескачане на въжета - с броячи на калории и скокове, независимо дали имате нужда или не - зависи от вас. Тези функции добавят възбуда и мотивация, но можете да правите без тях.

Противопоказания

Също така има противопоказания за тренировки, защото прескачането е много интензивно обучение. Ако имате проблеми със сърцето и вените, по-добре е да изберете по-нежно упражнение.

Share:
Comments