Китайска гимнастика qigong - чудесен начин да отслабнете

Китайската гимнастичка Qigong е техника, която ви позволява да се отървете от наднорменото тегло за кратко време. Комплексните психо-физически упражнения нормализират работата на тялото, го лекуват. Това звучи съблазнително, нали? Каква е същността на гимнастиката и как да я провеждате правилно, за да не причинявате вреда на здравето?

Китайска гимнастика Qigong - чудесен начин да отслабнете

съдържание

 • Ефективността на Qigong за отслабване
 • предимства
 • Противопоказания
 • Програма за отслабване Qigong
 • Отзиви

Ефективността на Qigong за отслабване

Според мъдреците от Китай, мазнините са колекция от отрицателна енергия, която трябва да бъде изхвърлена, иначе тя ще навреди на тялото.

Стрес, умора, системен стрес - всичко това има отрицателен ефект върху храносмилателната система. Стресът води до факта, че тялото се възстановява, започва да натрупва мазнини, като се опитва да се предпази от факторите на околната среда по този начин. С помощта на гимнастиката по Чигонг се постига психическо равновесие и вследствие на това изчезва нуждата от натрупване на излишъци.

Ако вярвате в статистическите данни, след това изпълнявате упражнения помага в 1 месец да загубите от 3 до 18 кг. Процесът на отслабване засяга много фактори, които, разбира се, оказват влияние върху резултата.

Как да увеличим ефективността на гимнастиката:

 • Струва си да правите упражнения редовно.
 • Не преяждайте.
 • Поддържайте спокойствие.
 • Подхождайте към упражнението в добро настроение.
 • Не прекалявайте.

Препоръчва се редовно да се правят упражнения, показващи самодисциплина. Можете да практикувате всеки ден или 2-3 пъти седмично. Ефектът от упражненията ще се появи след 30 дни.

предимства

Qigong не е изтощителна тренировка във фитнес залата, не е вдигане на тежести, няма фитнес и няма аеробика. Това са прости упражнения, които дори новодошлите могат да направят. Комплексът включва дихателна гимнастика, диета, стречинг и самомасаж.

Гимнастиката има редица предимства:

 • облекчава излишната мазнина;
 • подобрява човешкото здраве и благосъстояние;
 • помага да се преодолеят последиците от стреса;
 • нормализира кръвообращението.

Едно от предимствата на Чигонг е, че китайските мъдреци вярват, че загубените паунда никога няма да се върнат.

Чигун

Противопоказания

Въпреки всички предимства, древната китайска гимнастика има редица противопоказания. Не го практикувайте:

 • при наличие на заболявания на сърдечно-съдовата система (тежка сърдечна недостатъчност, некомпенсирани сърдечни дефекти и т.н.);
 • заболявания на гръбначния стълб (упражняване натоварва гръбначния стълб)
 • психични разстройства с различна етиология;
 • черепно-мозъчна травма;
 • заболявания на хематопоезата (включително хемофилия, левкемия и др.);
 • ЦНС.

Противопоказания, които се считат за временни. Гимнастиката не си струва да се прави, когато:

 • лекарствена терапия с различни лекарства;
 • следоперативен период;
 • повишаване на телесната температура (или рязко понижаване на телесната температура);
 • свръхохлаждане или прегряване;
 • в присъствието на тежка умора.

Преди да изпълните упражненията, не се препоръчва преяждане, нервност, пиене на алкохол, дим.

Програма за отслабване Qigong

Общи правила:

 1. Чигонг не търпи отвращение, агресия, резки движения.
 2. Всички движения на тялото се извършват в спокойно и гладко състояние.

Основна програма

В основата на гимнастиката са само 3 упражнения:

1. Вълни за вдигане на жаби (това упражнение се нарича "вълна"). Това ще помогне да се активира дишането на диафрагмата и да се справите с прекомерен апетит.

Изпълнена лежеше на пода.

 1. Бавно огъвайки краката в коленете, лежим на пода с крака. Ъгълът в коляното трябва да бъде 90 градуса.
 2. Едната ръка пасва на стомаха, а другата - в областта на гърдите.
 3. Дишайте само диафрагмата. В този случай стомахът се издига, гръдният кош се спуска и обратно, образувайки вълна.

За начинаещи ще бъде трудно да се направи, но след 5-7-минутно обучение, дишането ще се върне към нормалното. Повторете упражнението се препоръчва поне 20 пъти.

Видеото показва 2 опции за упражняване: стояща и лежаща на пода. За правилното изпълнение са дадени ясни коментари.

2. Жабата. Упражнението укрепва мускулите на пресата и гърба.

 1. Седни на пода, прекоси краката си.
 2. Дръжте гърба си прав, поставете лакти на колене.
 3. Дръжте лактите в краката, сгънете ръцете си в юмрук и поставете главата си върху тях. Жените стиснаха лявата си ръка в юмрук, след това сложиха дясната ръка върху него. Мъжете са прави.
 4. Максимизирайки мускулите на коремните мускули, дишайте дълбоко, но внимателно. Опитайте се да надуете стомаха, преди топката да се формира.

За да направите правилно упражнението, както и да научите всичките му нюанси и финес, предпазни мерки и противопоказания, Ви предлагаме да гледате видеоклипа:

3. Бутон лотоса или лотос. Едно от най-лесните упражнения.

 1. Приемете позицията на лотоса.
 2. Изправете гърба си, седнете на пода, прекоси краката си. Поставете ръцете си на стомаха.
 3. След като затворите очите си, натиснете брадичката си на гърдите си, леко спуснете главата си и примигнете.
 4. Дълбоко вдишвайте и издишайте въздуха, като се фокусирате върху процеса.

Продължителността на упражнението е 5 минути, постепенно може да се увеличи до 15. Завършете, когато се появи усещане за лесна сънливост, потапяне в съня.

Видеото показва последното упражнение от основния комплекс за отслабване. За да постигнете максимален ефект, трябва да се опитате да го приложите правилно.

Фитнес за храносмилане:

 • 2 минути до. 2 минути преди хранене, трябва да се изправите изправено, да сложите ръце на стомаха си и да започнете да дишате дълбоко. Рязка във въздуха с нос, издухвайки стомаха му. Препоръчва се да дишате дълбоко - това ще помогне да "насища" тялото с кислород и да избегне преяждане.
 • 2 минути след това. Следващото упражнение се прави след хранене, след 2 минути. Необходимо е да сте изправени, да сложите ръцете си на стомаха си и леко, но плитко да дишате, докато правите паралелни движения с ръцете си по посока на часовниковата стрелка.

Видеото показва още набор от упражнения за подобряване на храносмилателния процес, бързо отстраняване на наднорменото тегло, нормализиране на тялото.

Техника на дишане с Лана Анатол

Дълбокото дишане е основата на дихателните упражнения Qigong с Лана Анатол, която зарежда и отпуска коремните мускули. Дихателните упражнения се упражняват заедно с упражнения, упражнения се извършват преди и след хранене.

Същността на метода:

 1. Започва с дълбоко дишане. Опитайте се да се съсредоточите върху този процес, психически се гмурнете в него. Това ще се отърве от напрежението.
 2. Поставете ръцете си на стомаха. В тази ситуация, направете спокойни, но дълбоки вдишвания и издишвания.
 3. Продължете да правите гимнастика за 1,5 минути.
 4. Когато времето преминава в ритъма на дихателните промени: издишвания и вдишвания стават остри. Необходимо е да се опита да изтласка от корема целия въздух, който я запълва. Дишането в този ритъм ще има 30 секунди.

Когато яденето приключи, трябва да сложите ръцете си на стомаха, като ги поставите в областта на стомаха. Циркулярни движения по посока на часовниковата стрелка, масажирайте корема от 50 до 100 пъти. Самостоятелният масаж ще спомогне за подобряване на процеса на храносмилане.

Дихателните упражнения намаляват апетита и предпазват от преяждане. Трябва да се прави редовно, за предпочитане 20-25 минути преди хранене.

предимства глубокого дыхания:

 • наситени мускули на стомаха и червата с кислород;
 • ускорява процеса на смилане на храната;
 • подобрява метаболизма.

Във видеото Лана Анатол преподава последователите как да прави дихателна гимнастика и да отслабне, без да полага специални усилия.

Самостоятелно масаж

Друга част от гимнастиката по Чигонг е самомасаж. Но това изисква предварителна подготовка. За да настроите позитивното настроение, трябва да заемете позицията на фараона. Той се провежда на седалката.

Поза фараона:

 1. Седнете на края на стола. Подравнете гърба.
 2. Краката са огънати така, че в коляното да се получи прав ъгъл.
 3. Цялото краче е на пода. Между тях краката са разположени успоредно.
 4. Ръце спокойно се поставят на колене.
 5. Върхът се простира нагоре, стомаха леко се отдръпва.

Времето, прекарано в позата, е 2 минути. Необходимо е да се опитате да концентрирате вниманието си и да се отпуснете, доколкото е възможно. Направете дълбоки вдишвания и издишвания и започнете да масажирате.

Фитнес для самомассажа:

 • За да започнете това е необходимо с подгряване на дланите. Без да променяте позициите, да разтривате палми, да увеличавате активността си, когато в ръцете ви се появи чувство на силна топлина, упражнението може да бъде завършено.
 • С топли ръце направете масаж на очите. За да направите това, прикрепете топли ръце към очните гнезда за 10 секунди, повторете процедурата 3 пъти. След това използвайте пръстите си, за да докоснете кожата около окото и направете кръгово движение в дясно, а след това в лявата страна. Процедурата се повтаря 36 пъти. След това продължете масажа, докоснете гърба на дланта до очите, плавно се преместете от носа в храма, повтаряйте 36 пъти.
 • Масажът на лицето не е особено сложен. Достатъчно е да загреете дланите на ръцете си и да масажирате лицето си с кръгови движения, като се движите от челото до брадичката. Повторете движението 36 пъти, след което леко потупвайте, за да тонирате кожата, подобрявайки потока на кръвта към тъканите.
 • Масаж на врата и шията на врата с затоплени длани, те са положени на врата, огъване на главата леко напред. След това трябва да направите тренировъчните движения с ръцете си, като се движите отгоре надолу. Когато врата и задната част на шията започват да се затоплят, струва си да промените посоката, като се движите от дясно на ляво.
 • Масаж на корема. Той лежи на гърба си, поставяйки двете си ръце върху областта на червата. Разбъркайте в кръг, кожата се втрива с двете ръце, докато се появи усещане за топлина.

Самостоятелно масаж живота

Диета

Поради това няма диети, няма строги ограничения, но все пак има определени правила, които искате да отслабнете.

За да се отървете от отрицателната енергия и мазнини, препоръчваме:

 1. Да се ​​откаже от употребата на червено месо или да се ограничи консумацията му (можете да замените соевото месо).
 2. Пийте на ден поне 1,5 литра течност (колкото повече човек пие, толкова по-малко иска да яде).
 3. Пийте 1 чаша вода 30 минути преди хранене.
 4. Вечерята трябва да бъде планирана не по-късно от 4 часа преди лягане
 5. Отхвърлете от нездравословна храна (бързо хранене, сода, удобни храни).

"Основното нещо е да не се преяждаме. Храната се разпределя равномерно през целия ден. Но не се гладувайте, защото в този случай тялото ще "възстанови" и ще започне да натрупва мазнини за бъдеща употреба. Препоръчително е да ядете най-малко 4 пъти в удари, на малки порции, правейки разнообразие в диетата. "

Какви храни могат да се ядат:

 • Sweet. Не става дума за шоколадова торта или крем десерт. "Сладки храни" означава плодове и плодове, както и мед.
 • Горчив. Имайте леко слабително действие, може да са: броколи, цикория, целина и салата.
 • Sour. Всички продукти с кисел вкус, включително плодове и кисели млечни продукти. Можете да ядете: цитрусови плодове, киви, сирене, кефир и дори естествено кисело мляко.
 • Солени. Това не са кисели краставици, а морски дарове. Рибите, мидите, раците и скаридите ще помогнат за възстановяване на баланса вода-сол в тялото.
 • Sharp. Това са различни подправки, подправки и билки, както и чесън и лук. Те спомагат за подобряване на кръвообращението и ускоряване на метаболитните процеси в организма.

Отзиви

Инна, на 34 години. След раждането на дете значително увеличаване на теглото. Реши да отслабне малко и започна да отива в групата, занимаваща се с гимнастика Qigong. Този избор беше направен, защото не мога да издържам на дълги класове на бягащата пътечка, повдигане на тежести и т.н. Теглото не изчезна веднага, но след около 1,5 месеца се почувствах по-добре, умората си отиде и аз изглеждах свеж. По време на обучението в групата спаднаха 10 кг! Сега правя упражнения у дома, сами.

Резултат от загуба на тегло

Ален, на 26 години. Аз се занимавам с гимнастика, започвайки с треньора, сега практикувам с моята приятелка. Това е много просто: упражненията могат да се извършват в стая или дори на балкон. Подкрепям фигурата в отлично състояние и в същото време изразходвам всичко за всичко 25-30 минути на ден.

Отслабване с гимнастика ки кинг

Екатерина, 41 год. Чувствах се като стара жена, когато срещнах съученик. Тя е толкова умна, тънка, изпълнена с жизненост и енергия. Оказа се всичко за гимнастиката от Китай. Сега отиваме заедно в групата Qigong. Аз също получавам по-млади и отслабнете с помощта на тези упражнения.

Отслабвайте с Qigong

Qigong е гимнастика, която е подходяща за отслабване, позволяваща нормализиране на работата на тялото и отстраняване на излишните мазнини, от натрупването на отрицателна енергия. Методологията е проста и ефективна, може да бъде потвърдена от прегледи и снимки на истински хора.

Share:
Comments