Ходене за отслабване - как да изразходвате повече калории

Много от нас са доста необичайни да ходят пеша и напразно. Ходенето е едно от най-ефективните и в същото време достъпни начини да отслабнете. Ходенето не струва нищо и мазнините не изгарят по-лошо от тренирането във фитнес клуба.

Ходене за отслабване - товарене на мазнини

Ако решите да отслабнете с ходене, следвайте тези прости правила:

 1. Ако не сте отишли ​​по-далеч от магазина за хляб или колегата си в съседната стая, трябва да започнете постепенно, внимателно да претегляте физическото натоварване. Първо, отидете 3-4 пъти седмично за 10 минути на ден. Постепенно увеличете времето за ходене до 30-45 минути на ден, а мултипликацията - до 5-6 пъти седмично.

  Ако в началото ще бъде твърде мързелив да ходиш, не хвърляй или отлагай за утре. С течение на времето ще мине, ще бъдете влачени и ходенето от мъчителни мъчения ще се превърне в приятно навик. Добре е, ако има парк или алея във вашия район. Ако не, това не е извинение за намаляване на загубата на тегло. Разходка из къщата, кръг около блока.

 2. За да отслабнете, трябва да вървите бързо, сякаш сте закъснели за работа, колата ви е в ремонт, а шофьорите на трамваи и автобуси направиха стачка и отказаха да тръгнат по маршрута.

  Факт е, че когато ходиш бавно, прекалено малко енергия се изразходва. Ако отидете на разходка, а след това изгори средно 1,5 калории на минута или 45 калории за половин час.

  Но ако ускорите темпото на ходене до 5-6 км / ч, тогава вече харчите около 5 ккал / мин, което е 150 ккал в продължение на 30 минути. Съгласен съм, разликата е осезаема? За един час от такава бърза разходка можеш да "победиш" един изяден хлебар или малък шоколадов бар.

 3. Ускоряване не за сметка на дълга стъпка. Направете много малки стъпки, така че ще отделите повече енергия. Опитайте се да не държите ръцете си на шевовете, но ги работете. Първо, ходенето ще бъде по-лесно, а на второ място, ще увеличите допълнително енергийните разходи. Представете си, че държите в ръцете си скиори и правите интензивни движения с ръцете си.
 4. Ходенето за отслабване е по-ефективно сутрин. След 8-12 часа на гладно глюкозата в кръвта постепенно се изчерпва и по време на ходене, за да се гарантира енергийните нужди на тялото, мазнините от подкожната Ви мазнина започват да се разделят.

  В допълнение, сутрешната разходка осигурява повече калории през деня, защото "пуска" метаболизма ви.

 5. Не позволявайте дехидратация, в противен случай ще отслабнете бавно. Ходенето е не само консумация на енергия, но и загуба на течности. Затова пийте чаша вода преди ходене, преди да напуснете къщата и още една чаша - след като сте се разхождали.
 6. За да подсили диетата с изгаряне на мазнини, Ковелов съветва преди и след ходене пеша да вземе L-карнитин.
 7. Вдишвайте през носа, издишайте през устата. Ако има недостиг на въздух, не бързайте да издишате въздух - това е сигнал, че трябва да смекчите темпото на ходене малко. Отидете по-бавно и след 2-3 минути дишането ще се възстанови.

Следвайте тези прости указания и такъв достъпен вид фитнес като ходене ще ви помогне да отслабнете.

Share:
Comments