Какво е "изсушаване на тялото" и дали имате нужда от него

В бодибилдинг, културизъм и такава нова посока като "бикини", където жените демонстрират красотата на тялото си, съществува концепцията за "сушене". Това не е за печене. В спорта сушенето е специален период от време, когато човек трябва да се отърве от излишната мазнина и вода, без да губи мускулна маса.

kaka_nachach_ popu

Това е необходимо, защото нашето тяло не може да натрупва селективно тегло. И с нарастването на мускулната маса, количеството мазнини също ще се увеличи.

Разбира се, не става дума за просто обучение, което основно тонизира мускулите, а именно за сериозно обучение, когато строителите на тялото изграждат мускулна облекчение.

Режим на сушене на тялото

По време на сушенето схемата за обучение и диетата се променят, така че тялото започва да гори мазнини интензивно. Мощност става високо съдържание на протеини, мазнини намалява значително (приблизително 1 чаена лъжичка растително масло на ден), въглехидрати също са сведени до минимум - сладкиши, зърнени, скорбяла зеленчуци, плодове и дори значително ограничава или дори несъществуващи в диетата. Обучение стане по-интензивна и продължителна, броят на повторенията се увеличава до 15-20 подход са кардио всеки ден и до 2 часа. В резултат на това мазнините бързо изчезват.

"Трябва да се изсуша"

Това е благодарение на "приликата" с типичната женска фитнес програма за загуба на тегло и висока степен на изгаряне на мазнини, "сушене на тялото", както се казва, за масите.

Повечето момичета пропускат баналния синдром на начинаещия. Те само пресичат прага на залата и само започват да повдигат нещо, но те знаят по-добре от всеки друг, че е необходимо да "изсъхне" възможно най-скоро.

Като се отървем от въглехидратите в диетата, те започват да ядат само пилешки гърди и краставици. И тяхното обучение започва да прилича на "умножено от водещите шампиони". Те седят на катерици и правят кардио на границата на възможностите дотогава ... докато не изгубят силата си и не достигнат такова състояние, когато вече не могат да се занимават с нея.

Това е съвсем естествено, защото, ако сте в режим на сушене - с изключение на въглехидратите със силно физическо натоварване, всяко лице започва да изпитва умора, сънливост, намалена мускулна производителност, забавяне на реакциите, включително при шофиране на кола, отговаряне на трудни въпроси и т.н.

Тези реакции са напълно физиологични, но в професионалните спортове за поддържане на работоспособността на мозъка и тялото при изсушаване спортистите вземат най-малко:

  • кофеинови препарати за ускоряване на нервните реакции и избягване на "забавяне на мисълта";
  • термогени (GEGT, зелено кафе, зелен чай, синефрин, кленбутерол) за максимално изгаряне на мазнините;
  • протеинов изолат и BSAA за максимално запазване на мускулната маса;

Какво се приема "максимално" е тема за малка енциклопедия. И в подготовката е скрита тайната на нормалното благополучие на спортистите при изсушаване.

Част от тайната се крие в природата - спортистите могат да се "издърпат заедно" и на сцената ще се усмихнат и ще ходят, сякаш просто са имали обилно хранене и си почиват добре.

Да не говорим за факта, че професионалните спортисти имат цял ​​"арсенал" - масажисти, лекари, козметолози. Спортистите имат възможност да се отпуснат след изсушаване на брега на топлото море, да пият курс от възстановителни средства и т.н. Не забравяйте, че спортът е тяхната работа. За нас, който работи, отглежда деца, сушенето е много голямо натоварване и ... напълно безполезно.

Какво трябва да направя?

Вместо да копирате методите на професионалистите, хвърлете силата си по-добре, за да оптимизирате диетата - най-накрая изключете ролки, шоколадови бонбони, люспи и разтворими зърнени храни. Ще израснеш без сушене.

Ако не сте професионален спортист, тогава не е нужно да се отделяте от задачата.

  • преди "сухия мускул", "изгаряне на мазнините" и "изграждане на облекчение", трябва да започнете 6-8 седмичен цикъл на RPT, 12-16 седмичен цикъл на мускулна маса и / или сила и едва тогава - цикъл на изгаряне на мазнините , или сушене;
  • в "подреждането за онези, които не искат да имат големи мускули", трябва да прочетете следното: "Преди да изсъхнеш нещо, трябва поне да овладееш основните упражнения, да се научиш да течеш качествено и да развиваш силни и издръжливи показатели, повторно обучение в комбинация с диета.

Никога не започвайте пътя във фитнес залата с "сушене". За стягане на тялото, получаване на ясни контури и борба с недостатъчност, е достатъчно за всяка OFP-програма или основната програма за силов тренинг, която ще ви предложим във всяка стая.

Ефект от сушенето върху женското тяло

В съвременния културизъм спортистите масово отказват диети с ниско съдържание на мазнини дори и за периода преди тренировката. Приемането на омега-3 мастни киселини в достатъчни количества е ключът към здравето на хормоналната система.

Ето защо, момичетата често седят на кето диета, UD-2, или дори "палео", но не и на класическата нискомаслена високо протеинова диета за сушене.

В допълнение, продължителността на сушенето не трябва да надвишава 6-8 седмици, ако вече сте имали нередности в менструалния цикъл. И фактът, че повечето жени имат проблеми с репродуктивната функция с изключително ниско съдържание на мазнини в тялото, не трябва да се отхвърлят.

Обикновено сушенето не е насочено към изграждане на женска полова фигура, но при минимизиране на мастния слой. За да постигнем резултата, който виждаме на списанието, всъщност е достатъчно да се придържаме към рационална диета и упражнения 3-4 пъти седмично. Ето защо, ако не си поставяте цели в спорта, по-добре е да оставите диетични крайности за професионалистите.

Момичета в състезания за телесфери Статията е подготвена съвместно с фитнес треньора Елена Селиванова.

Share:
Comments