Какво да направя, за да отслабна

Ако сте нов в огромния свят на загуба на тегло и за вас изглежда толкова огромен и яростни, тогава в тази статия ще отговорим на всичките ви въпроси за това какво да направите, за да отслабнете. За тази цел днес ще ви дадем общи препоръки относно храненето и по-подробно ще ви кажа как да отслабнете в проблематичната част на тялото. Какво да направя, за да отслабнаНай-проблематичните места за жени, в които най-често растем, са: бедрата, краката, стомаха и ръцете. Нека помислим защо се натрупваме в тези или тези места.

Защо имаме проблемни области

Най-големият проблем за момичетата и жените е пълнотата на корема, бедрата и краката. Това се дължи на факта, че тези места натрупват т.нар. Запас от мазнини за раждане на потомство или за производството на определени хормони.

Ето защо, ако водим заседнал начин на живот, ние сме под стрес и ядем мастни храни, всичко това допринася за появата на обемни форми в корема, бедрата и краката.

Що се отнася до ръцете, тогава е невъзможно да се каже ясно каква е причината за тяхната пълнота, във всеки конкретен случай причините са индивидуални. Причината за това може да служи за специфична особеност на организма, недохранване, особено за използването на голямо количество захар, не непременно в пряка форма, но и чрез различни продукти.

Ако си зададете задачата да намалите теглото си само на определено място, тогава първоначално това е грешно. Дори ако имате проблемно място е само краката си, тогава няма смисъл да се ограничавате само до клеклите. Необходимо е да се направи всеобхватен подход, като се вземат предвид максимално проблемите на тялото.

Струва си да се каже, че всяка загуба на тегло трябва да започне с анализа и преразглеждането на диетата им. Преди всичко трябва да изключите всички продукти от менюто си, които оказват негативно влияние върху теглото Ви и да пречат на нормалното функциониране на храносмилателната система.

След това можете да използвате диета или просто да настроите диетата си, като настроите балансирана диета.

Научете повече за това как да се храните правилно да отслабнете, можете в една от нашите предишни статии.

Сега нека отидем директно до онези места, където трябва да отслабнем. Заредете да отслабнетеКакви упражнения да отслабнете у дома

По-долу предлагаме упражнения за бърза загуба на тегло, които са разделени на групи.

Какво да направя, за да отслабна краката

  • Упражнение №1

Ходене на мястоПървото упражнение трябва да бъде месене - това е ходене на място. Станете права, изправете гърба и раменете си, главата ви изглежда права. Сега започваме самата ходене, докато наблюдаваме упражнението, наблюдаваме правилното дишане: дишане през носа, издишване през устата. Продължителността на упражнението е 1-2 минути.

  • Упражнение №2

Бег на местеСега ще леко усложняваме предишното упражнение, като се движим на място с високо повдигнато коляно. За да направите това, останете в същата позиция. Докато тичате, повдигнете коляното до талията, но не по-високо. Изпълнете упражнението за 1-2 минути.

  • Упражнение №3

Скуоти с гириЗа да изпълним това упражнение, ще ни трябва дъмбел. Взимаме гири в ръцете, огъваме ги в лакътя, така че гирите са близо до раменете. Краката са разположени по ширината на тазобедрената става. Стискаме дъх, ние се изправяме. Упражнението е бавно и гладко. За начало ще има достатъчно 10-15 седящи прозорци, а товарът може да се увеличи.

  • Упражнение №4

Дъмбели с дъмбелиОстанете в предишната позиция. Правим крачка с десния крак напред, падаме върху цялото стъпало и го огъваме в коляното, левият крак остава на мястото си и лежи върху петите. В този случай гърбът трябва да е равен. Спускайки се надолу, опитайте се да се простирате задните седалки, докато докоснете пода с лявото коляно. Тогава разменяме краката си. Упражнявайте 10 пъти за 3 подхода.

Ако упражнявате малко, препоръчваме да проучите общото пресъздаване на загубата на тегло в краката.

Какво да направите, за да отслабнете в бедратаКакво да направите, за да отслабнете бедрата

• Упражнение №5

Капка кракаЗа да изпълним това упражнение, получаваме всички четири. Главата изглежда права, след това си поеме дълбоко въздух и изправи десния крак, водейки го обратно, опитвайки се да го повдигне възможно най-високо. Върнете крака в първоначалното му положение и повторете упражнението с левия крак. Правим 10 повторения на всеки крак.

  • Упражнение №6

Упражнение за бедратаПоставете се на пода, сложете ръцете си под бедрата си. Ние вдигаме краката и ги засаждаме и ги намаляваме настрани. Когато правите това упражнение, краката трябва да са прави, а мускулите непрекъснато да са натоварени. Повторете упражнението 10-15 пъти.

  • Упражнение №7

Упражнение от целлюлитаЛегнете от дясната страна, огънете ръката си в лакътя и се облегнете на нея. Извиваме левия крак в коляното и го пренасяме напред, след което се опитваме да повдигнем и снижим колкото е възможно по-ниско кракът. След като направите 4 повторения, променете позицията и направете упражнението с другия крак.

Какво да направя, за да отслабнете корема

  • Упражнение №8

Плъзнете пресатаПриемете позицията на лъжата. Обърнете ръцете си зад главата си и ги закарайте в замъка. Краката се огъват в коленете и горната част на пръстите се придържат към дивана или батерията. При издишване повдигнете тялото и докоснете краката им, издишайте надолу. Упражнението трябва да се извършва бързо и енергично, коремните мускули трябва да бъдат непрекъснато напрегнати. За да се изпълни упражнението ще бъде достатъчно 10-15 пъти.

В следващата статия ще научите най-добрия набор от упражнения за пресата.

  • Упражнение №9

Фитнес за коремните мускулиОставаме в позиция да лъжем. Ръцете са прави и са разположени по дължина на багажника. Вдигаме краката нагоре, така че да се образува правилен ъгъл между тялото и краката, след което да ги огънете в коляното. Притискайки коремните мускули, повдигнете горната част на багажника, а именно рамената, на няколко сантиметра от пода. Стартирането на 15 повторения ще бъде достатъчно.Какво да направя, за да отслабна ръцетеКакво да направя, за да отслабна ръцете• Упражнение №10Упражнение за ръце с гириНие стоим точно, краката са леко разграничени. Взимаме гири в ръцете и огъваме ръката на лактите, за да издишаме и да ги вдигнем от дъмбелите до раменете, да издишаме - по-ниски, след това да направим това упражнение с другата ръка. 10 повторения на ръка ще бъдат достатъчни.

  • Упражнение №11

Упражнение за ръцеЗа това упражнение се нуждаем от легло или чаша. Седнете на ръба и поставете четката на нивото на бедрата. Придвижваме тялото напред и се опитваме да поддържаме краката си под ъгъл от 90 градуса, раменете се изправя. След това започваме да правим натискане: спуснете се и се върнете. В този случай тялото трябва да се движи вертикално, целият център на тежестта трябва да бъде преместен в ръцете. Повторете push-up 15 пъти.

За визуално обучение ви предлагаме видеоклип:

Също така препоръчваме да прочетете статия за това, което трябва да ядете, за да отслабнете.

Share:
Comments