Какъв пулс трябва да се използва за изгаряне на мазнини?

 • 1 Какво трябва да бъде пулса с кардио за изгаряне на мазнините?
  • 1.1 Формула за изчисляване на пулса за изгаряне на мазнини
  • 1.2 Ефективна пулсова зона
  • 1.3 Пулс при движение
  • 1.4 Пульс для похудения на велотренажере
  • 1.5 Импулс за изгаряне на мазнини на бягаща пътечка

Професионалните спортисти отдавна знаят, че за изгаряне на мазнини по време на кардио тренировка е много важно да се изчисли правилно сърдечната честота, а след това консумацията на енергия ще се увеличи и изгарянето на мазнините ще бъде много по-ефективно.

Как да изчисляваме честотата на сърдечните удари и да избираме оптималното натоварване, което насърчава загуба на тегло с такива кардио операции като бягане на бягаща пътека, практикуване на стационарен велосипед, елипсоид или ходене?

Точно изчисляване на оптималния сърдечен ритъм, ефективен при кардио за отслабване, тази статия ще ви помогне.

Интересно е да знаете:
 • Пулс при физическо натоварване
 • Интервал за изгаряне на мазнини
 • Кардио тренировка за изгаряне на мазнини у дома
 • Работа за отслабване - тренировъчна програма
 • Процент на телесните мазнини
 • Как трябва да тичате, за да отслабнете?

Какъв трябва да бъде пулсът в сърцето за изгаряне на мазнините?

Изчислете импулса с кардио за изгаряне на мазнините може да бъде независимо. Въпреки това, първо е необходимо правилно да се изгради вашето обучение, така че силата и кардио натоварването е гарантирано да доведе до загуба на тегло.

Професионалните спортисти знаят, че при упражняване на сърдечната функция сърдечният ритъм се увеличава, пулсът се увеличава, осигурявайки ефект на изгаряне на мазнините. Въпреки това, за да се постигне оптимален резултат, е необходимо да се поддържа сърдечната честота в определена зона, без да се намалява или увеличава.

Специалистите са единодушни, че е най-добре за загуба на тегло да избирате умерени и достатъчно дълги товари, които се извършват в зоната на изгаряне на мазнините на нашия сърдечен ритъм.

Тя може да работи на неблагодарна среда със средна скорост, бързо ходене, упражняване на стационарен велосипед или на елипсоид. Основното нещо е, че по време на сесията сърдечният ритъм трябва да остане в една зона.

Друга важна точка е индексът на телесна маса (BMI). Научете методите за изчисляването му тук:

За какво е необходимо да контролирате пулса си по време на тренировка:

 1. Благодарение на скоростта на сърдечната честота за минута можете да определите дали това натоварване е подходящо за вас. При недостатъчно интензивно обучение, няма да е възможно да постигнете желания ефект и да отслабнете. Ако превишите допустимата цифра и се "задвижите" в залата, тогава ще можете да навредите само на собственото си здраве.
 2. Много по-лесно и по-правилно е да се ориентирате към пулса, отколкото да се ръководите от вашето собствено благополучие с кардио обучение за изгаряне на мазнини. При бягане на бягаща пътека или стадион много хора се отказват след първия километър, вярвайки, че няма да могат да продължат кардиото си поради недостиг на въздух или силно усещане за умора. Всъщност в този момент импулсът им в зоната на изгаряне на мазнините достига своята оптимална стойност, идеален за намаляване на теглото. За да постигнете желания ефект, трябва да преодолеете себе си и да продължите да тренирате.
 3. С редовен мониторинг на сърдечния ритъм с кардио, винаги можете да тренирате в зоната на изгаряне на мазнините, като по този начин създавате отлични условия за стабилна загуба на тегло.
 4. Контролирайки сърдечната честота с кардио, можете правилно да изчислите консумацията на калории.
 5. Трябва да се има предвид сърдечната честота трябва да бъдат хора, които имат някои сърдечни проблеми.
Как да се принудите да губите тегло у дома?

Калкулатор за измерване на импулса по време на тренировка можете да намерите тук.

Формула за изчисляване на пулса за изгаряне на мазнини

Какво трябва да бъде пулса за изгаряне на мазнини и как да се изчисли пулса за изгаряне на мазнини? Няма да е трудно да направите това, ако знаете специална формула. Все пак, за начало е необходимо да разберете кои показатели за сърдечни удари са нормални за дадено лице.

Помислете за средните стойности за лице на възраст до 35 години:

 1. В спокойно състояние - от 60 до 80 удара в минута (35-40%).
 2. При загряване - от 95 до 115 удара в минута (50-60%).
 3. В зоната на активност - от 115 до 135 удара в минута (60-70%).
 4. В аеробната зона - от 135 до 150 удара на минута (70-80%).
 5. В зоната на издръжливост - от 150 до 170 удара на минута (80-90%).
 6. Опасна зона - от 170 удара в минута (90-95%).

Най-важното нещо във всяка аеробна тренировка за изгаряне на мазнини е да се избегне навлизането в опасна зона, когато тялото започне да работи "за износване".

Що се отнася до формулата за определяне на оптималния сърдечен ритъм за кардио тренировка, е съвсем проста: от максималната скорост на собствения ви пулс трябва да вземете възрастта си, след това умножете резултантната цифра с минималния и максималния процент, Тази формула отдавна е приета от много фитнес инструктори.

Формула за изчисляване на пулса за изгаряне на мазнини:

220 — возраст = А

Долната граница: B = A x 0,65

Горна граница: C = A х 0.85

Много диетолози смятат, че интензивното разцепване на мазнините се дължи само на продължително обучение с минимални натоварвания.

Идеален пример за такава тренировка за изгаряне на мазнини: бягане на бягаща пътека със средно темпо (продължителността трябва да бъде най-малко 40 минути), както и интервал, в който се движи с максимална и ниска скорост.

Колко бързо да отслабнете с 5 кг седмично народни средства

Ефективна пулсова зона

Ефективна пулсова зона для сжигания жира — это  оптимальный пульс для сжигания калорий и пребывание в такой зоне при кардиотренировке позволяет гарантировано получать желаемый результат – стабильное снижение веса.

Изгаряне на мазнини зона за отслабване с кардио за човека на възраст около 30 години се счита, че е от 115 до 130 удара в минута. Работи с това темпо, че нашето тяло може да изгори максималния брой калории (съответно мазнини) по време на тренировка.

В този ритъм можете да работите дълго време в залата, като по този начин осигурите максимално изгаряне на мазнините. Ако вярвате на научните данни, след това за половин час в такава зона можете да изгорите около 150 калории, от които 75 калории - това е директно мазнините.

Ако работите с по-малка интензивност, изгарянето на мазнините ще се случи по-бавно. При повишено натоварване тялото се изчерпва за кратко време и желаният ефект за загуба на тегло няма да бъде постигнат.

Пулс при бягане

Много хора се чудят какво трябва да бъде импулсът, когато текат да изгарят мазнините. За да се осигури максимално изгаряне на мазнините по време на движение, е необходимо да се помни, че общата продължителност на това обучение е по-важна, а не нейната интензивност.

С други думи, по-добре е да изпълните половин час средно или по-бавно, отколкото да продължите с 15 минути при максимално ускорение. При първия вариант на движение, калориите ще изгорят повече, съответно, резултатът от изгарянето на мазнините също ще бъде постигнат по-бързо.

Основното нещо е да се контролира сърдечната честота, така че да dДръжте ги постоянно в оптималната зона - около 140-150 удара, Точната формула за изчисляване на сърдечната честота на улицата е съвсем проста и няма да е трудно да определите идеалния си резултат.

Пульс для похудения на велотренажере

Как да изчислим идеалния импулс за изгаряне на мазнини с кардио върху стационарен велосипед и какво трябва да бъде в идеалния случай? Както в случая на бягане, продължителността на обучението играе важна роля тук, а не неговата интензивност.

Масажи за деца и възрастни

Това означава, че за ефективно изгаряне на мазнините е необходимо да се педал за най-малко 40 минути, докато скоростта трябва да се избере малка. Ще бъде достатъчно лесно да издържи това натоварване, а ефектът от него ще бъде много по-висок, отколкото в случаите на краткосрочни, но изтощителни упражнения върху стационарния велосипед.

Пулсът на сърдечния ритъм трябва да се съхранява в оптималната зона и да не излиза извън границата, след което кардио тренировката ще бъде от полза. Очаквана стойност за човек на средна възраст - около 135 удара в минута, Точното изчисление ще помогне за съставянето на горната формула.

Пулс за изгаряне на мазнини на бягаща пътечка

Хората, които се опитват да отслабнат с помощта на кардио, се интересуват от това как да се изчисли импулсът за изгаряне на мазнини при движение на бягаща пътечка. Тук е необходимо да се вземат под внимание някои нюанси: когато се движите по улицата, пулсът винаги ще бъде по-висок, отколкото при движение по пистата.

Факт е, че на улицата човек трябва да преодолее съпротивлението на вятъра, да се справи с неравностите на повърхността, на която той се движи, докато идеално гладката пътека на самия симулатор се преобръща. Естествено, на улицата трябва да се разпространявате повече.

На бягащата пътечка можете да изберете по-интензивен режим на тренировка, отколкото когато бягате на улицата, но не трябва да бъде високо. Сърдечният ритъм може да бъде до 150 удара в минута, но формулата ще ви помогне да изчислите стойността по-точно.

 

Share:
Comments