Как да се ангажираме правилно в атлетичното ходене за

Момичетата търсят различни начини да се отърват от наднорменото тегло. Сред тях е спортно ходене за отслабване. Каква е правилната техника за извършване на движения, скорост на изпълнение, време на обучение? Как да ходим правилно? Отговорите на всички тези въпроси ще намерите по-долу.

Как да се ангажираме правилно в атлетичното ходене за отслабване

съдържание

 • Пешеходна техника
 • Правила за спортно ходене
 • Предимствата на спортната разходка
 • Програма за обучение
 • Видео за правилата на ходенето

Пешеходна техника

Къде да започнем?

 1. Първо трябва да вземете дрехи и обувки. Изберете специални маратонки за спортно ходене, не само на плоска подметка. Облекло може да не е задължително да е атлетично, но не трябва да ограничава движенията.
 2. Започнете с малки товари. 20 минути четири пъти седмично ще бъде достатъчно. Постепенно увеличавайте класовото време до два часа пет пъти седмично.

По мнението на фитнес инструкторите усещането за ходене ще се подобри незабавно, ще почувствате напрежение, а сънят ще бъде спокоен. Ако се чувствате зле по време на лечението, спрете да се упражнявате и консултирайте се с лекар.

Правила за спортно ходене

Преди да започнете да четете правилата за изпълнение:

 1. Стъпката трябва да е бърза и кратка, това ще изгори повече калории. Прехвърлете теглото от петата до петите.
 2. Изправете гърба си и не се навеждайте в движение, разпръснете раменете си, издърпайте корема си. Оръжието се огъва в лактите под прав ъгъл, прави транслационни движения.
 3. Периодично променяйте скоростта на атлетичното ходене: първо бавно, после бързо, а след това отново бавно. Разликите в скоростта повишават процеса на изгаряне на калории с 15%.
 4. Не забравяйте за техниката на дишане. В началото трябва да е много ритмично. С развитието на висока скорост, дишане на носа и устата синхронно. Ако бягате през зимата в студено или в замърсени райони, вдишайте въздуха с носа си и издишайте с устата си. Ако е възможно, не говорете по това време, за да не се отклонявате.
 5. За да завършите тренировката е невъзможно рязко. Постепенно забавете темпото, за да си възвърнете дъха при ходене. Това ще избегне проблеми със сърцето и кръвоносните съдове.
 6. Градусът на пътя ще ви позволи да изразходвате повече енергия, особено ако се изкачите на планина. Ако имате болезнени стави, това обучение за неравномерни пътища не е подходящо за вас, напротив, имате нужда от плоска повърхност, в противен случай може да повредите коляното или да получите други наранявания.

Предимствата на спортната разходка

За да започнете да се ангажирате, понякога липсва мотивация.

Ето списък, който ще добави увереност в необходимостта от това обучение:

 1. Веднага заслужава да се отбележи бързата загуба на килограми.
 2. Укрепва имунитета.
 3. Подпомага подобряването на сърцето и кръвоносните съдове.
 4. Укрепва мускулната тъкан, като активира всички мускули по време на тренировка.
 5. Той повдига настроението, има енергичен прилив, здрав сън.
 6. Формира издръжливостта на тялото.
 7. Достъпността на сайта за уроци - нямате нужда от фитнес зали, можете да провеждате обучение на всяко място, което ви харесва.

Имайте предвид, че обучението трябва да се извършва на равна повърхност. Ако има няколко дупки, това не е толкова ужасно, но дупки по пътя само ще се намесват и съществува опасност от нараняване.

Програма за обучение

Сега, когато знаете всички правила, нека започнем обучението. Приема се разделянето на ходенето за загуба на тегло на три етапа:

 1. първоначален, Препоръчва се всички започват доброволци да започнат с него. Технологията е проста, започнете тренировка с 20 минути разходка. Продължителността на това натоварване 4 пъти седмично, колко седмици ще бъдете в този режим, ще решите. Ако смятате, че се справяте, отидете на следващия етап.
 2. Ниво, граничещо с бягането, Класовете продължават един час. През това време трябва да редувате ходене и бягане, с интервал от 15-20 минути.
 3. активен, Състои се от две подземни нива:
 • ходим полчаса;
 • след това добавете към тренировъчните упражнения. Бъдете ангажирани с него, ритмично размахвайки ръцете или ръцете си, преминете 10 минути с такава скорост. За следващите 10 минути, завъртете настрани, ходете още 5 минути с коленете си високо. Алтернативни две подложки: един ден - първият, друг ден - вторият.

Видео за правилата на ходенето

Фитнес инструкторът ще покаже техниката на изпълнение, ще разкаже как да отслабнете и какво интензивност на тренировката да наблюдавате.

Спортното ходене е отличен шанс да отвлечете вниманието от постоянната заседнала работа, да се отървете от мазнините завинаги, да се потивите на краката, мускулите на задните части, натиснете. Ще успеете, късмет!

Share:
Comments