Как да премахнете висцералната мазнина на корема на жените и

 • 1 Какво представлява висцералната мазнина?
  • 1.1 Какво представлява опасността от висцерална мазнина?
  • 1.2 Нормата на висцералната мазнина в тялото
 • 2 Как да се отървете от висцералната мазнина у дома
  • 2.1 Обикновени ефективни упражнения
  • 2.2 Начини за жените
  • 2.3 Съвети за мъжете
  • 2.4 Диета

Смятахме, че наднорменото тегло е това, което визуално разваля външния си вид, променя формите, увеличава обемите. Но в тази борба имаме "невидим враг", няма нищо общо с големите страни, гънките на кръста и "ушите" на бедрата. Става дума за висцерална мастна тъкан - сигурен знак за затлъстяване. Как е различно от подкожното, каква е опасността и как да се справим с нея? Нека да разберем.

Какво представлява висцералната мазнина?

Висцерната мазнина е мастен слой, който покрива коремната кухина. Тази мазнина не може да се види, само ако не е твърде много - в този случай лицето силно изпъква в стомаха, въпреки че може да няма голям подкожен слой.

Интересно е да знаете:
 • Процент на телесните мазнини
 • Индекс на телесна маса
 • Защо коремът расте и как мога да се отърва от него?
 • Как да премахнете целулита на стомаха?
 • Правилното хранене след тренировка за отслабване
 • Калории на ден за жените

Мастната мазнина е важна част от защитата на тялото и телесната застраховка в случай на непредвидени обстоятелства, но нейната нормата не трябва да надвишава 15% от общата телесна мастна тъкан, Колкото по-висцерална е мастната тъкан, толкова повече се натрупва върху предната коремна стена, толкова повече става коремът и обемът на талията. Постепенното натрупване в резултат може да доведе до сериозна степен на затлъстяване.

При тънките хора теглото на висцералната мазнина достига около 3 килограма, а натрупването при хора с наднормено тегло в тази област на тялото може да достигне 20-30 килограма, затова е толкова важно да започнем да се борим с излишъците точно сега.

Причините за висцерални мастни натрупвания:

 • тип структура на каросерията;
 • генетично предразположение;
 • заседнал начин на живот;
 • недохранване - мастни храни, алкохол, сладкиши в големи количества.

От вътрешната мазнина е много трудно да се отървете от нея. Каква е нейната особеност? Факт е, че той е в серозната мембрана зад първия слой на подкожната мастна тъкан и коремните мускули. За да стигнете до нея, първо трябва да се отървете от подкожната мазнина, И след това ситуацията все още е усложнена от мускулите, което затруднява изгарянето. Борбата с тези депозити е толкова трудна, че лекарите все още не са намерили начин да се отърват от тях хирургично.

Разберете какъв процент от телесните мазнини имате сега. За да направите това, използвайте калкулатора: 

Какво представлява опасността от висцерална мазнина?

Излишната вътрешна мазнина е изпълнена не само с естетически проблеми, като широка талия или "бира на корема". Реалната опасност се крие в последствията от натрупването на висцерални находища: те забавят кръвообращението и лимфния дренаж поради постепенното изстискване на органи, в допълнение, те може да влоши работата на най-важните органи и да повлияе неблагоприятно на секрецията на хормоните.

Какви органи са обвити в висцерална мазнина:

 • черва;
 • черен дроб;
 • бъбрек;
 • жлъчен мехур;
 • генитални органи;
 • дебело и тънко черво.

Тъй като вътрешният мастен слой е в състояние да засегне жизненоважни органи, последствията от затлъстяването могат да бъдат най-страшни.

Вътрешната мазнина може да причини следните заболявания:

 • разширени вени;
 • сърдечни заболявания - до сърдечен удар и инсулт;
 • онкология;
 • намалена ефикасност;
 • бъбречни и чернодробни заболявания;
 • диабет;
 • нарушение на хормоналния произход.

Нормата на висцералната мазнина в тялото

Този вид мазнини е неизменна част от нашето тяло, без това по никакъв начин. Висцерните натрупвания имат свои собствени полезни и важни функции. Трябва само да се уверите, че неговият брой не надвишава нормата.

Комплексни упражнения за сутрешни упражнения

Наличието на вътрешна мазнина в тялото се определя чрез изчисляване индекс на телесна маса. Повече информация за това можете да намерите в нашата статия Как да изчислите индекса на телесната маса за жените и мъжете.

Можете също грубо да определите възможните отклонения от нормата, ако измерване на размера на талията на нивото на пъпа, докато не дърпате стомаха. За жените нормата не е по-висока от 88 см, при мъжете - 94 см.

Друг показател на нормата може да бъде талията и бедреното съотношение, За тази цел е необходимо да се измери талията и бедрата, след това да се разделят индексите на Т в Б. За жените нормата е 0.88, за мъжете не повече от 0.95.

Разберете дали телесното тегло е правилно, като изчислите неговия индекс:

Как да се отървете от висцералната мазнина у дома

Отстранете висцералната мазнина с умерено хранене. Седнете на твърда диета не се препоръчва. Всяко стриктно хранене води до аварии и още по-голямо увеличаване на теглото, особено ако няма издръжливост и воля.

Трябва да се обърнете към подобряването на здравословното отслабване от друга страна: да започнете, да изследвате диетата си, да запишете за две седмици всичко, което ядете, включително закуски, да анализирате информацията и постепенно да премахнете от диетата вредни продукти, като ги замените с полезни. Това може да продължи един месец или половина. Не бързайте, в този случай не е важна скоростта на загуба на тегло и пристрастяване към здравословен начин на живот. Лекарите също така се съветват да пият повече вода.

Еднородното хранене на мазнини от органите не може да бъде премахнато. Заради здравето ще трябва да се справят с редовната физическа активност. Те не само ще помогнат да запазят тонуса на тялото, а целта им е да помогнат прекарват повече енергия от мастните запаси.

Да се ​​отървеш от висцералната мазнина ще бъде по-лесно и по-бързо, ако добавите към корекцията на храненето играят спортове:

 • Сърдечно - бягане, скачане на въже, колоездене и др .;
 • Аеробика, танци;
 • Захранващи натоварвания;
 • Йога. Има специални упражнения за корема.

Важно е да не избирате от изброеното едно, а да редувате.

Прости ефективни упражнения

За да се отървете от вътрешната коремна мазнина у дома, можете да използвате набор от упражнения за всички мускулни групи. Не е необходимо да работите само с една преса, трябва да изразходвате колкото е възможно повече енергия и затова трябва да работите с цялото си тяло.

Как да се отървете от висцералната мазнина, като използвате упражнения у дома?

Преди всичко, не забравяйте да правите винаги тренировка - работа на място; скачащо въже или без; загряване на ставите: кръгови движения с колене, след това с бедра, кръгови движения с ръце.

Основна част от урока за контрол на висцерални утайки ще се състои от редуване на кардио натоварвания, упражнения върху пресата и прости движения на силата. По-добре е да се създаде система от три кръга, всеки от които ще включва 3 минути кардио, 2 минути упражнения за пресата, 4 минути тренировка за сила. 

Кардио за изгаряне на висцерална мазнина: X-скокове; скачащо въже; удари ритник от кикбокс; движещи се на място с плитчина.

Упражнения на пресс за контрол на висцерални утайки: завъртане на прави, наклонени, горни и долни мускули на пресата, упражняване на велосипед, крака на махи, лежащи на гърба му. 

Упражнения по сила: атаки напред с вдигане на тежестта над главите; натискане от коленете; клякайте с повдигащи тежести пред вас; Натискайте претеглянето му пред него от увиснала позиция.

Закачване или опъване: упражнения за разтягане на краката, ръцете, мускулите на гърба и пресата могат да бъдат заимствани от практиката на йога.

Във всеки кръг можете да добавите всички нови упражнения или да се редувате в един кръг наведнъж. Минималният брой повтаряния на едно упражнение е 10 пъти.

Класове на стъпката за отслабване

За силни упражнения може да се наложи да използвате две малки гира, ако е необходимо, можете да ги замените с две 1.5-литрови бутилки вода или пясък.

Като допълнителен удар към висцералните натрупвания можете да правите упражнението VacuumТой тонизира и укрепва предната коремна стена, непосредствено засягаща висцералните мастни натрупвания.

За да направите това, сутрин, преди първото хранене и първата чаша вода, трябва да легнете на пода, ръцете могат да се поставят на стомаха или по тялото. Огънете коленете си, починете краката си на пода, главата и гърба легнете на пода. Вземете няколко дълбоко дъх и издишайте. Шестият път, когато трябва вдишвайте и издишайте целия въздух, докато усетите празнотата в стомаха, издърпайте стомаха като под ребрата и я притиснете в гръбнака с мускули. Дишането трябва да се забави. С отдръпване на раменете и гърба малко откъсване от пода - това е нормално. Останете в това положение толкова дълго, колкото е възможно, издишайте и се върнете в стартовата позиция. Повторете вакуума 5-7 пъти.

Прочетете още: Най-ефективните упражнения за страните и корема

Начини за жените

Как да премахнете висцералната мазнина в корема на жените? Да се ​​отървеш от висцералната мазнина у дома е истинска, ако развиеш програмата правилно и си търпелива.

Веднага е необходимо да се разбере, че висцералната мазнина може да се отстрани от стомаха с помощта на ограничения на храните, но не и гладни стачки! Необходимо е само да се ограничи консумацията на мазни храни. Органът за функционирането му ще започне да взема необходимите елементи от резервите си и това, както знаете, е най-естественият начин да отслабнете.

Следващата стъпка за жените, които искат да се отърват от излишната висцерална мастна тъкан - вземете най-подходящите физически дейности.

За да премахнете висцералната мазнина в корема, ще помогнете за активна физическа активност:

 • Аеробика, кардио - Помощ за започване на метаболизъм и сърдечна функция. Повлиява се върху подобряването на общото състояние на тялото, което с подходящ метаболизъм ще помогне за по-бързото натрупване на натрупването. При голямо тегло (над 80 кг), джогингът и скачането по въжето са опасни - за вените по краката и сърцето, което вече е претоварено. Необходимо е да се борите с излишната висцерална мастна тъкан, като настроите храненето и след това свържете спорта. Упражнение Вакуумът, който е описан по-горе, също трябва да бъде изпълнен;
 • Мощност натоварвания - упражнения за помощ за пресата с локално изхвърляне на седименти. Трябва да се помни, че целта е първо да се отстрани първият подкожен слой мазнини. Ето защо е толкова важно да се съчетаят два вида товари.

Съвети за мъжете

Как да премахнете висцералната мазнина от корема на мъжете? Добрата новина е, че процесът на намаляване на теглото при мъжете започва по-бързо от жените. Всичко това, защото обучението на мускулите изисква повече енергия, поради което сложното въздействие е толкова важно. Програмата за борба с вътрешните депозити на дебелите мъже се основава на принципа:

 • правилното хранене;
 • спортни товари - кардио, аеробика, силови упражнения, вакуум.

Обучение, за да се премахне висцералната мастна тъкан, е по-добре да се правят смесени и алтернативни кардио натоварвания със сила. Ако искаш да говориш за домашни условия, а не за работа във фитнес залата, можете да:

 1. провеждайте 1-4 кръга на стадиона;
 2. направете поредица от издърпвания, два подхода;
 3. поредица от скокове без въже;
 4. серия от опити, два подхода;
 5. серия от X-скокове;
 6. серия от странични и директни обрати на пресата в менгемето на напречната греда;
 7. да тече един кръг на стадиона.

Това е сравнително сложна програма за упражнения за мъже с наднормено тегло, така че за начало можете да направите малък брой повторения, например 8-10. Когато тялото свикне с товара, е необходимо да го повдигне, в противен случай процесът на отслабване ще спре.

Хормонална тибетска гимнастика

Важно е да запомните, че ако се върнете към стария начин на живот, отново ще бъдете там, където сте започнали. Здравословният начин на живот трябва да бъде нормата, особено за тези, които са предразположени към натрупването на висцерална мазнина.

Диета

Можете да премахнете висцералната мазнина с диета, но диетата трябва да е най-пълна, за да се предпазите от възможни смущения и здравословни проблеми. Как да отслабнете в корема, за да преосмислите диетата си, и при изготвянето на менюто трябва да обърнете специално внимание?

Увеличаването на висцералната мастна тъкан в тялото и отлагането му се влияе от такива продукти:

 • Транс мазнини. Те се съдържат в майонеза, закупени печени продукти, пушени продукти и колбаси, маргарин, масло;
 • Сладки, шоколад - те могат да бъдат заменени с мед - не повече от 1 чаена лъжичка. на ден, marshmallow, мармалад - 1-2 бр. на ден. Бонбони могат да бъдат само сутрин до 12 часа, изключват захарта;
 • Соленцето, маринадите - задържат влагата в тялото. На утайката те не се отразяват, но когато се злоупотребяват, ще бъдете подути;
 • Продукти с натриев глутамат. Засяга увеличаването на апетита;
 • Алкоголь — увеличивает аппетит и калориен;
 • Хляб, печени сладкиши - необходимо е да се смени целият зърнен хляб;
 • Сладки плодове - лимит и само сутрин, смокини са забранени;
 • Сладки газирани напитки, закупени сокове в пакети.

Подправките са полезни. Остра - диспергирана кръв и метаболизъм, канела - отлично ускорява метаболизма, който помага за преработката и отстраняването на натрупаните мазнини. Можете да го добавите към кафе, да пиете чай с джинджифил и канела, в нощно питие кефир с 1 чаена лъжичка. канела - вкусна и здравословна.

Можете да изберете диета от богато разнообразие, най-важното, да оцените адекватно силните си страни и да не се възползвате от шансовете си. По-добре е да започнете с висцерална мазнина, като започнете с просто изрязване на вредни продукти и след това отидете в определен режим. Освен това, си струва да гледате ежедневието. Не забравяйте и не пропускайте храната. Те трябва да бъдат 5-6, заедно със закуски. Частите трябва да са малки, но наситени с всички най-важни елементи. Само по този начин можете да помогнете сами да премахнете висцералната мазнина.

Ако има силно желание да се яде вредоносен продукт, позволете си да правите това веднъж седмично, винаги сутрин. След това трябва да обръщате внимание на тренировките през деня, за да не нарушавате правилната рутина и да не позволявате депонирането на висцералната и подкожната мазнина.

Share:
Comments