Как да практикуваме по футбол, за да подобрим качеството на

Фитболът е голяма еластична топка за обучение, с диаметър от 55 до 70 см. Повърхността му може да бъде гладка и "пъпки" или дръжки, за които можете да схванете и цветове - най-различни.

За тези, които се занимават с фитнес, това е голям евтин симулатор, който решава почти всички проблеми с фигурата.

56806902_14

Как мога да използвам фитбол?

Фитбол - всъщност, много полезна играчка, която може да замести цяла фитнес зала. И все пак - на него можете просто да седнете докато работите на компютъра. Какво ще даде?

Вашата поза винаги ще бъде перфектна, а коремните мускули - в тонус, защото седиш на топка с извити гръб и изпъкнал стомах е просто невъзможно, падаш. За съжаление, заседанието на фибол в офиса е малко вероятно да работи, но у дома, използвайте го безопасно на мястото на стол.

Футболът може да се използва като основен симулатор - да се натисне върху него, като се използва като нестабилна подкрепа, за да се включат още повече мускули в работата. Просто сложете върху топката, поставяйки я под гърба, стъпалата на пода, ръцете на главата и въртенето - това ще подобри цялостния ефект на упражнението и ще накара тялото да изразходва повече енергия.

Все още е възможно да се полагате върху него на гърба и да правите разреждания на ръце с гири, така че освен това да заредите мускулите на бедрата и задните части. С футбола ще бъде трудно да "halyad" или да направи движения от инерцията - просто ще падне. Поддържането на един и същ баланс ще изисква допълнително усилване на пресата и краката, така че бързо ще постигнете плосък стомах и еластични свещеници.

Ето някои от най-лесните упражнения с топката:

  1. "Изстискване" фитбола. Седнете, стиснете топката между коленете или глезените и я стиснете ритмично.
  2. Въртене на фитнеса. Легнете на топката, поставете краката си на пода и направете обрати на топката.
  3. Скърти срещу стената. Застанете с гръб към стената, поставете топката в областта на талията. Поставете нозете си напред, така че тялото да е наклонено. Наклонете се срещу топката и направете гладки клякали.

Интензивността на упражненията се определя не само от техниката на тяхното изпълнение, но и от начина, по който топката се изпомпва. Ако я помпате силно, то става по-малко стабилно, така че ще трябва да се стремите повече. Ако просто започнете да тренирате по него, по-добре да не го надуете до границата.

Аеробика на фитнес

За отслабване, аеробика на фитбол, където са много идеални стъпки, познати на много хора, поход на място, стъпки по стъпка от страна на страна, виза и т.н., са идеални. - извърши седна на топката.

Ако изпълнявате скокове, докато седите на фитбола, топката ще абсорбира шока (т.е. ставите и гръбначния стълб няма да страдат), а натоварването на мускулите ще бъде много забележимо, особено върху пресата и мускулите на краката.

Упражнения по сила

Упражнения по сила на фитболе – например, обычные отжимания, когда ноги расположены на мяче, подъемы таза вверх с опорой на мяч или гиперэкстензия буду эффективнее, чем их «наземные» аналоги.

Упражнения по сила с использованием фитбола способствуют проработке «глубоких» мышц, поскольку необходимо удерживать определенные позы. Спрашиваете, что такое глубокие мышцы? Это мускулы, которые не видны глазу, но они во многом отвечают за вашу осанку и плоский живот. А после тренировки упругий мяч помогает расслабиться — попробуйте лечь на него спиной и вытянуть руки-ноги – почувствуете, как отдыхает спина.

Кой футбол да купи

Изборът на "правилната" топка зависи от вашата височина. Младите дами с височина от 160-170 см се намират с топка с диаметър 60 см. С увеличение от 170-175 см, размерът на топчето се увеличава до 65 см, най-високата фитбол (те също) ще бъде най-високата.

Работата ще трябва да "инча", чийто ръст е по-малък от 160 см, те могат да гледат в департамента със спортни стоки за деца. Правилно съвпадащата топка е лесна за определяне - седнете върху нея, ако ъгълът в коляното е прав, това е вашата топка.

Стандартният фитбол може да издържи натоварвания до 120 кг, а моделите са по-трайни - до 150 кг. Така че не се опитвайте да оправдаете вашето бездействие по тегло или височина.

Share:
Comments