Как да помпате мускулите на момиче - треньор съвети

Мнозина, след като прочетат заглавието на тази публикация, ще попитат - защо момиче има мускули? Въпросът, разбира се, е интересен и аз съм готов да му отговоря.

Първо, нека поговорим за естетиката. Днес, от страниците на лъскави списания, ние не гледаме на анорексични, тънки модели, както преди десет години, но красиви жени с подчертани форми, гладки черти, без изпъкнали кости.

Разбира се, за всеки свой, но според мен те изглеждат много по-хубави и предизвикват искреното ми възхищение. Техните красиви фигури са "подправени" във фитнес залата, на симулаторите, защото мускулите ни помагат да направим линиите на тялото гладки и секси. Това са мускулите, които придават на фигурата приятна "пълнота" и "сочност".

Дженифър Гарнър във фитнеса

Вторият аспект е здравето на собствените и бъдещите деца. Мускулите помагат да се избегнат фрактури (да-да!), Интервертебрална и пъпната херния. Силните мускули на пресата и таза са отлични помощници по време на бременност и раждане.

Повече мускули са много важни за отслабване. Самите мускули "консумират" много калории. Ами, най-важното е, че ще ви кажа всеки лекар, мастни клетки, които горят в мускулната мехохондрия. Поради това колкото по-трудно е човекът, толкова по-лесно е да отслабне.

Така че е важно да тренирате мускулите, особено след 30 години, когато, уви, ах, процесът на стареене започва.

Как да не стане мъжко

Тези, които смееха да се люлеят, но се страхуват да станат "мъжки" от тренировка с гири, мога да кажа следното - женското тяло е изключително нежелано да изгради мускули. Ето защо, за да станете женска бодибилдинка, едва ли ще успеете.

Знайте, че дори при много тежки тренировки и високо протеинова диета няма да имате повече от 500 грама мускули месечно. Имаше две жени в моята тренировъчна практика, които от силово обучение наистина приличаха на "жена с гребло".

Но това е изключение - те имат такъв хормонален статус, т.е. излишък от мъжки хормони, видими с невъоръжено око. Ако не страдате от повишена космат, фигурата има традиционни женски очертания, тогава не бива да се притеснявате.

Как правилно да се люлее

Най-добрият мускулен растеж се насърчава от тренировките за сила. Това е фитнес зала, мощност йога, Пилатес, упражнения с резистентност (гумена лента, еспандер). Не мислете, че е необходимо да издърпате тежко тегло - първоначално това ще бъде 5-7 кг.

Компетентното обучение, дори и при малки мащаби, ще даде резултат. Питате, какво означава "грамотен"? Първо, с безупречна техника. Не правете никакво движение чрез инерция. Напротив, колкото по-бавно правите, толкова по-добре за мускулите, а рискът от нараняване е намален.

На трето място, спазвайте правилото за броя на повторенията и последователността на обучението на мускулните групи. Направете 12-15 повторения за три или четири подхода към симулатора с адекватен товар, адекватни средства осезаеми.

Тренирайте три до четири пъти седмично за един час. На първия ден - краката, раменете и пресата, във втория - гърдите, трицепсите и пресата, на третия - гърба, бицепсите и пресата. Протягане след всяка тренировка е важно, за да има гладка и дълга мускулатура.

Приблизителният набор от упражнения може да изглежда така:

Първи ден:

Скуоти, водопада, коляното на крака, разширението на краката, обратно легване, повдигането на гнездото пред вас, повдигането на гнездото по страните, шаблонът на брадичката, обратното торсионство, правият торсион, гроздовете с глезена.

Вторият ден:

Преса за настолни маси, натискане на гнездо на склона, наклон на наклона, накланяне, пуловер, наклон на ръката, натискане на гърба, повдигане на коленете в менгемето, "велосипед", въртене на тялото с телебара.

Третият ден:

Притискане на блока към главата, Поставяне на блокче на гърдите, Поставяне на гири на склона, "Мъртво" дръпване, Хиперекстензия, Огъване на ръцете стоящи, Променливо огъване на ръцете, "Планк" 2-3 пъти в продължение на 30-60 секунди. Въртене на фитнеса.

Комплексът може и дори трябва да бъде променен и допълнен, когато станете по-силни.

Хранене за мускулен растеж при жените

Красивите еластични мускули не могат да се изпомпват без правилното хранене. Не забравяйте, че мускулите не растат по време на тренировка, а по време на почивка. И материалът за растежа им е храна.

За да станете красиви, здрави и енергични, е необходим пълен протеин - месо, пиле, риба, млечни продукти, яйца. Всички тези здравословни храни трябва да се консумират ежедневно, като се консумират най-малко 60-70 грама протеин на ден.

Можете да го получите от 100 грама извара, варени яйца, 150 грама риба, чаша мляко, ryazhenka или kefir, 50 грама хляб, 50 грама ориз или елда, малко количество месо и други полезни продукти.

Пийте достатъчно течности и също така - консумирайте протеинови храни със зеленчуци и сложни въглехидрати.

Share:
Comments