Йога за отслабване у дома

 • 1 йога за отслабване у дома за начинаещи
  • 1.1 5 Прости Упражнения
  • 1.2 Кундалини йога
  • 1.3 Хатха йога
 • 2 ефективни асани за отслабване
  • 2.1 Йога за отслабване корема и страните

Йога е много популярна в цял свят. Мъжете и жените се занимават с това да се разтягат, да поддържат мускулите в тона, да изработват вътрешните органи. В допълнение към тези ефекти, практикуването на йога помага за справяне със стреса, подобряване на настроението, стабилизиране на емоционалното състояние и успокояване на човек.

Има такива практики като кундалини, хата, ащанга и други. На първо място, йога е хармония на физическите, психологическите и духовните състояния. Дори и да губите тегло у дома, не забравяйте за това, защото ще комбинирате физически и дихателни упражнения.

Ако целта ви е да се отървете от излишните килограми, комплексите от динамични упражнения със статични позиции за задържане ще направят. Невероятно, редовната практика ви позволява да отслабнете дори и поради факта, че човек е променил своето отношение към проблема с теглото. Спокойствието на ума води до балансиране на всички системи на тялото.

Интересно е да знаете:
 • Упражнения за пресата с валяк у дома
 • Скачане на въже у дома
 • Как да намалите обема на бедрата и бедрата у дома
 • Как да почиствате стомаха и страните у дома с упражнения?
 • Как да седнем на влакна у дома: упражнения, видео урок
 • Хормонална тибетска гимнастика

За да започнете урок у дома, изучавайте основните цели на йога и как правилно да я направите за по-добър ефект. Може би йога за вас не само ще бъде средство за намаляване на теглото, но и важна част от пътя към здравето.

Йога за отслабване у дома за начинаещи

Йога за отслабване за начинаещи може да се практикува в къщи, както и да се разтяга, за да седнете бързо на въжето. Първият път ще бъде достатъчно труден за извършване на много упражнения, защото се нуждаете от добро разтягане на мускулите и способността да поддържате баланса. Въпреки това, внимателно се опитвате да направите упражненията, ще забележите как тялото става по-гъвкаво.

Как да премахнете ушите на бедрата у дома за една седмица?

Започнете с просто стречинг упражнения, изпълнете различни обрати, основни дихателни практики. За да се почувствате като истински йоги, да получите специален килим и свободни панталони, да забравите за обувки по време на тренировка. Всички упражнения се извършват боси.

5 лесни упражнения

Йога е толкова разнообразна, че всеки човек ще може да избере подходящ набор от тренировки за отслабване у дома и да избере стила, който харесвате - кундалини, хата и т.н. Но 5 основни йога упражнения за отслабване у дома ще помогнат за решаването на всички здравословни проблеми.

Упражнения по йоге в домашних условиях — 5 лесни упражнения:

 • Поза воина Вирабхадрасана Ускорява метаболизма и изгаря калории. Стъпка напред от изправено положение. Задният крак трябва да е прав, а предният крак трябва да е правилен ъгъл. Свържете дланите на ръцете си и вдигнете ръцете си, като погледнете палците си. Стойте там за минута, след което променете страната;
 • Поза «лук» Дханурасана Помага за отстраняване на мазнините в корема, укрепва гръбначния стълб. Легнете на стомаха си, вземете глезените си и разтегнете краката си нагоре. Задръжте в това положение и бавно се върнете към оригинала. Ако не стигнете до глезените, използвайте ремъка;
 • Поза «березка» Сарвангасана Много полезна поза, която помага да отслабнете. Легнете на пода и вдигнете краката си нагоре перпендикулярно на пода. Продължете да достигнете, като си помогнете с ръцете си. С отлично представяне акцентът се поставя върху раменете;
 • Поза собаки Адхо Мукха Шванасана Поръсете с чорапи и длани на пода, така че тялото да образува остър ъгъл. Простри таза и се опитайте да стигнете до пода до краката. Застанете в тази поза за минута;
 • Упражнение 30-60-90 Легнете на пода и разтегнете краката си, образувайки ъгъл от 30 градуса. Задръжте в това положение и повдигнете крайниците до 60 градуса, а след това на 90. Изпълнете минута. Долната преса се обработва.

Повечето упражнения добре укрепват и тонизират мускулите, стягат кожата, насърчават загуба на тегло.

Кундалини йога

Кундалини йога съчетава не само динамични и статистически упражнения, но и дихателни практики, медитация и пеене на мантри. Практиката на кундалини развива тялото и чувствата, емоциите, женската сила и вътрешната хармония.

Предимството на кундалини йога е, че тя е универсална практика, тя може да се практикува у дома на всяко ниво на физическа годност. Преди да изпълните асани, включете мантрата, за да настроите работата.

Ефективни упражнения за отслабване

Кундалини йога за начинаещи (повторете тези 2 упражнения, колкото е възможно по-скоро и скоро забележите резултата):

 • Paşçimottanasana Седнете на матката и изправете краката си. Хванете долната част на крака или коляното и започнете да дърпате плоския обратно нагоре. След това отпуснете гърба си и спускайте главата си на колене за 30-40 секунди. Излезте бавно от позиция, закръглете гърба си. Направете няколко подхода;
 • Сурья резскар При изправено положение, притискайте ръцете си един към друг в гърдите. Бавно повдигнете ръцете си и ги занесете назад, увийте с тялото си и натискайте хълбоците си. Издишване, огънете напред главата до коленете, доколкото това позволява гъвкавост. Направете няколко подхода.

Хатха йога

Хата е най-популярната форма на йога, която включва много асани и дихателни практики, които помагат за подобряване на здравето, отслабване, изправяне на гръбнака, укрепване на коремните мускули и обратно.

Хата Йога за начинаещи предполага изпълняващи прости асани, комбинирани с основни дихателни упражнения:

 • Pavanmuktasana Легнете на гърба си, огънете единия крак в коляното и с ръцете му го натиснете на гърдите си. Дръжте дъха си и разтегнете горната част на тялото на огънатото коляно. Бавно издишайте, сложете главата и раменете си на пода. Повторете няколко пъти и след това сменете крака си;
 • Bhujangasana - пост на кобра Легнете на матката с лице надолу, поставете дланите под раменете си. Използвайки мускулите на гърба, бавно повдигайте тялото. Задръжте в това положение. Коленете са прави и не излизат от пода, задните части са напрегнати, ръцете са огънати в лактите. Когато вдишвате, вдигнете тялото още по-високо, изправете ръцете си. Гърлото е отворено и раменете се гледат назад. Бавно спускайте до стартовата позиция. Направете няколко подхода. Упражнението дава гъвкавост на гръбначния стълб, изработва органите на коремната кухина.

Ефективни асани за отслабване

Йога помага да отслабнете? Йога за загуба на тегло определено помага да отслабнете. Една професия на кундалини или хата йога изгаря до 500 kcal. Статичната работа със собственото си тегло укрепва и развива всички мускули на тялото. С течение на времето йога не само ще донесе резултати, но и удоволствие от уроците.

Упражнения в басейна за отслабване

Най-ефективните асани за отслабване у дома са:

 • Vasišthasana Поставете от едната страна и поставете горния крак на дъното. Повдигнете тялото, като поставите длани на пода с долната си ръка. Вдигнете ръката си. Опитайте се да запазите тялото в линията на нивото. Промяна на страните;
 • Уткатасана Крака по ширината на таза. Ръцете се повдигат и с прав гръб започва да се кряка. Когато ханша е успоредна на пода, задръжте я за 30 секунди, леко се наведе напред с тялото. За простота разширявайте ръцете си напред;
 • Çaturanga Dandasana Легнете на матката с лице надолу. Поставете ръцете си под раменете си. Облегнете се на ръцете и чорапите, вдигнете тялото, като създадете права линия. Лактите са наклонени под прав ъгъл. Задръжте за 30 секунди. Упражненията формират поза и коремни мускули.

Йога за отслабване корема и страни

За отслабване в корема и в страни в дома, следните асани от кундалини и хатха йога са подходящи:

 • Поза лодки Наукасана Легнете на матката с лицето нагоре. При вдишване бавно повдигнете изправените крака на 45 градуса нагоре. Започнете да вдигате тялото, опитвайки се да стигнете до пръстите с ръцете си. Завъртете на място за 15 секунди. Направете няколко подхода;
 • Purvottanasana Седнете на килима, гърбът е плосък, чорапите са разтегнати. Поставете дланите под раменете си. Наведен над дланите и краката, повдига тялото, образувайки права линия, погледът се насочва нагоре. Издърпайте таза нагоре, извийте гърба си, наклонете главата си назад. Задръжте на позиция до минута;
 • Джатара е парашутист Легнете на гърба си, протегнете ръцете си около страните с длани нагоре. Повдигнете правите си крака с пръсти. Обърнете главата си наляво, спуснете крайниците до дясната длан, без да докосвате пода. Задръжте и вземете началната позиция. Променете страни.

Asanas kundalini и hatha yoga за загуба на тегло работят през дълбоките вътрешни мускули на корема и укрепват мускулната рамка.

 

Share:
Comments