Фитнес за отслабване на краката

Днес отново искаме да се докоснем до важна тема на женската красота - темата за тънките крака. В една от последните ни статии вече ви разказахме за диета за отслабване на краката. Както си спомняте, в статията говорихме за факта, че за ефективността на диетата е необходимо да се свържат спортни дейности. Фитнес за отслабване на кракатаТози път, като продължим последната тема, ще ви кажем: как правилно да организирате режима на обучение и какво упражнения за отслабване на крака трябва да се извършва в комбинация с диета.

Първо, нека да обсъдим няколко въпроса.

Ако имате неразположение или други здравословни проблеми, трябва да се откажете от спортните дейности. Можете да се консултирате с Вашия лекар за това и може би ще ви позволи да извършите ограничен набор от упражнения.

Ако сте много уморени на работа или имате интензивен режим на деня, тогава е по-добре да се откажете от спортни упражнения.

Сега нека отидем директно към спортните дейности.

Джогинг сутрин

Тънки кракаЗа да не се извършват монотонни спортни упражнения, много момичета предпочитат сутрешните джоги, които са полезни не само за фигурата, но и за здравето като цяло.

Имайте предвид, че ако тичам погрешно, тогава няма да има полза от такива джоги.

Първо, изберете удобни и леки обувки. Облекло също така избира удобно и не ви ограничава в движенията.

Имайте предвид, че при движение е необходимо да поставите крак не върху петата, а не върху петите, но се опитайте да кацнете на средата на крака.

Когато тичате, краката ви трябва да се движат като колело, ръцете ви трябва да се наведат в лакътя, да дишат: вдишвайте - носа, издишайте - устата.

Сега накратко за самото движение:

1. Отидете на бягство, напълно будни (в студено време трябва първо да приемете след сън, и едва след това излезте на улицата);

2. Не забравяйте да закусите и да пиете чаша вода;

3. Преди сутрешното бягане се препоръчва да се затопли;

4. Изпълнението трябва да се извършва 3-4 пъти седмично;

5. Дължината на пистите трябва да се увеличи, като се започне от 10 минути на ден и след това се увеличи до 20 или повече;

6. След като тичате, не забравяйте да вземете душ, тъй като това помага да се развесели уморените мускули на тялото.

Джогинг сутрин

За да работи, има ефект, трябва да бъде изграден по правилния начин. С общо времетраене от 20 минути създайте го по следния начин: започнете със спортна разходка (5 минути), след това отидете за бърз и интензивен бяг (10 минути) и завършете с умерен ход (5 минути).

Този режим на работа е ефективен както за отслабване на краката, така и за загуба на телесна маса като цяло.

Въз основа на физическите ви възможности можете да увеличите времето на джогите до 40 или повече минути, като увеличите пропорционално режимите.

През първите дни теченето трябва да продължи не повече от 10 минути. Повечето хора обикалят сутринта, но сутринта, за да прекарат енергия на бягство, преди началото на работния ден - не е напълно логично, затова има хора, които го носят за вечерта.

Когато става дума за най-доброто време за бягство, има много спорове, съветваме ви да се ориентирате сами към ежедневието си, кога сте по-удобни и по-добре физически - след това бягайте.

В къщи улицата може да бъде заменена от бягаща пътека или велоергометър, въпреки че това не е най-добрият вариант, но все пак е доста ефективен и е достъпен при всяко време и сезон. Недостатъците включват високата цена на симулаторите, липсата на улична атмосфера и чист въздух.

Комплексни упражнения за краката за отслабване

Сега нека поговорим за това упражнения за отслабване на крака трябва да се извършва у дома.

Не забравяйте, че всеки урок трябва да започне с подгряване, в което няма нищо трудно. Помнете обичайния урок за училищно физическо възпитание. Започнете да се затопляте, като огънете краката в коляното пред себе си и зад вас, след това отидете на дълбоките лапи и завършете с краката. Ако в допълнение към упражненията за крака, упражнения са планирани за други части на тялото, след това направете пълна тренировка.

Рестартирайте крака

1.Стартиране на тренировка се препоръчва с такова упражнение: краката са раздалечени на раменете, ръцете на шевовете. При вдишване постепенно се издига на чорапите нагоре (повдигане и ръце), фиксира се за няколко секунди в горната точка, след което внимателно издишва и пада на пода, като понижава ръцете си. Това упражнение ще помогне помпата на телетата на краката.

2. След това преминете към обичайните клякания. Крака по ширината на раменете, ръце на талията. При издишване кретаме, протягаме ръце напред, стигаме до първоначалната позиция на дъха. Упражнението трябва да се извършва гладко, без да се свалят петите от пода, друго добро упражнение за отслабване на краката на телетата.

3. Велосипедът. Легнете на гърба си, представете си, че ритате педалите на велосипедите си: първо от едната страна, а след това и другата. Универсално упражнение, в което участват всички мускули на краката.

4. Ножици. Легнете на гърба си, пазете краката си под ъгъл 45 градуса, разтягайки чорапите. Започваме да пресичаме краката интензивно там, а след това в областта на коляното: първо лявата е над дясната, а напротив, докато ръцете се опъват по тялото. По време на упражнението краката не трябва да се докосват един друг. Упражнението ще ви помогне да направите тънки долни крака.

5. Повдигнете краката на гърба. За да извършите това упражнение, легнете на гърба си и протегнете ръцете си по багажника. След това редувайте краката си нагоре до ниво от 45 градуса. Когато правите петата упражнение, не трябва да докосвате пода. Страхотно упражнение, за да дадеш тънки крака на гърба.

6. Повдигнете краката отстрани. Наведем ръката си в лакътя и се облегнахме върху нея, лежаща от лявата страна. И ние започваме да вдигаме правилния крак (направете 10-20 повдигания), след края на упражнението, легнете от дясната страна и започнете упражнението с левия крак. Това обучение е по-скоро за страничната част на краката.

7. Постоянен. Поставете рамената на краката си на разстояние, ръцете на шевовете. Вдигаме десния крак, докато левият се движи и застава пред нас. Повдигнете крака до максималната височина, докоснете пръстите, след това го направете с втората ръка и крака. Впоследствие се опитайте да усложнете упражнението, така че крака да излезе по-високо. Упражнението има за цел да намали теглото на телетата и горните крака.

Фитнес за телета

На наш взгляд это самые простые и эффективные упражнения за отслабване на крака в домашних условиях. Конечно, перечень упражнений очень велик, но мы перечислили самые основные на наш взгляд, которые, разумеется, вы можете разбавить и другими.

Найти видео упражнения за отслабване на крака можно на видеосервисах в Интернете.

За вашето внимание искаме да представим още няколко клипа, посветени на упражнения за отслабване.

Първото видео е посветено на общи упражнения за тънки крака:

Второто видео показва няколко упражнения за долния крак, както и препоръки как да се отървете от умората в краката:

Третото видео ще ви разкаже за друго упражнение за тънки крака, което е интензивно и много полезно:

Докоснете отделно товара. Можете да изпълнявате всички упражнения по определен брой пъти, например, изпълнявайте всяко действие в упражнението 10 пъти и след това просто плавно увеличавайте.

Или, поради различните степени на трудност в упражненията, можете да зададете всеки отделен брой повторения. Например, упражнение номер 2 (клякам) можете да направите с лекота 30 пъти, а тренировка номер 3 (велосипед) е само 20, така че можете да балансирате товара.

Освен това, за удобство можете да разделите упражненията на няколко подхода.

Правенето на упражнения не е нужно да се изтезавате с натоварване, но не можете да го подценявате.

Ако след класа не усещате лека болка в краката си, тогава сте избрали слаб товар или не правите правилно упражненията. Трябва да вземете тази златна среда на товара, на която ще получите ефективен резултат, без да страдате за себе си.

Много е важно да правите уикенда от тренировка и да не ги изпълнявате всеки ден. Препоръчваме Ви да тренирате през ден.

Най-добър начин: понеделник, сряда, петък или вторник, четвъртък, събота.

Що се отнася до продължителността на класовете, тогава, като правило, те трябва да продължат някъде 40 минути. Между упражненията е необходимо да се правят мини-почивки. Разделете всички упражнения на 4 етапа и между етапите пауза: пийте вода и разходка из апартамента.

Комплексни упражнения за краката за отслабване

След класовете се препоръчва да се направи душ, за да се отпуснете мускулите. За отстраняването на умората и мускулната болка много лекари препоръчват горещи душове, но тази препоръка беше критикувана от ирландски учени, които след провеждането на изследването стигнаха до заключението, че температурата на водата не трябва да бъде гореща, а 10-15 градуса, дискомфорт след наемане на работа.В този случай вземете решението сами, опитайте и двата варианта и изберете най-приемливите за вас.

В студения сезон, преди всяко начало на тренировката, не забравяйте да проветрявате стаята, но по такъв начин, че температурата в нея да е удобна за спорт.

За да изпълнявате по-широк кръг от упражнения, можете да закупите фитбол, който се предлага във всеки спортен магазин (вижте също: упражнения за отслабване по фитбол). Освен фитбола, можем да препоръчаме гири с регулируема маса и стъпаловидна платформа.

Доставяне на храна и вода

По време на тренировката е необходимо да се пие вода. Вземете вода на всеки 10-15 минути, след като сте взели няколко глътки. Не пийте сладки напитки или сода, само хладка, минерална, тиха вода.

Продукти за отслабване на кракатаОпитайте се да не ядете преди началото на уроците, най-добре е да имате закуска час и половина преди тренировката с "лека храна", за предпочитане не мастни, не протеини, а не от бързо хранене. Идеалният вариант е плодова салата от ябълки, ягоди, банан, киви и други плодове, подправени с нискомаслено кисело мляко.

Препоръчително е да не ядете два часа след урока, а не да консумирате чай или кафе. След това, дайте предимство на протеиновите храни. Тази диета улеснява лесното обучение, предназначено да отслабне, без да изгражда мускулна маса. Получете повече информация за намаляването на теглото в краката - можете да го намерите тук.

Share:
Comments