Фитнес бърпи. как да ги изпълняваме правилно?

Фитнесът ще развие всички мускули на организма, ще увеличи издръжливостта в кратък период от време и, разбира се, ще помогне да отблъсне мазнините. Класовете 50% по-ефективно се справят с досадните килограми, отколкото конвенционалните мощностни товари. Ще научим тайната.

Фитнес Бърпи. Как да ги изпълняваме правилно?

съдържание

 • Какво е бръмча?
 • Как да изпълняваме правилно?
 • Система Табата

Какво е бръмча?

Удобства

Тайната на внезапната сбогуване с наднорменото тегло в интензивността на натоварването върху тялото. Ето защо този тип обучение е използвано като входен контрол, за да се определи нивото на физическа годност за приемане в американската армия.

Упражненията включват такива части на тялото като гръбнака, бедрата, раменете, лактите, коленете. Вие сами контролирате натоварването, можете да замените всички упражнения, оставяйки само тези, които ви харесват, но те трябва да се следват един след друг, без прекъсване или с минимално почивка.

Предимствата на упражнението:

 1. Предимството на този вид натоварване е, че може да се извършва при всякакви условия, без да е във фитнес залата.
 2. Изгаря много калории по време на упражненията.
 3. Той тренира издръжливост.
 4. Повишава гъвкавостта.
 5. Ускорява метаболизма.
 6. Подобрява сърцето.

Как да изпълняваме правилно?

 1. Постоянни, стоящи, крака разстояние от рамото.
 2. Приемете позицията на ниския клек, с ръце на пода.
 3. Издърпайте краката обратно бързо.
 4. При вдишване, натиснете веднъж от пода, издишайте нагоре.
 5. Издърпайте краката си на себе си, като се върнете в положението на половин клек.

С остър силен натиск от пода, изпълнете скок нагоре, опънете ръцете си до тавана. Интензивността на упражнението се увеличава, когато правите упражненията в скок, а не като пренареждате краката си.

Опции за внедряване.

В идеалния случай трябва да завършите 100 подхода на това упражнение. Но това не е толкова лесно, колкото изглежда. Следователно, различните нива на тежест на обучението бяха развити във възходящ ред.

 1. Съвсем нова, За начинаещи се препоръчва да се започне с комплекс за начинаещи. Продължителността на урока е 2 минути. След две минути трябва да направите четири подхода. Оставете си минута почивка между пистите. На това ниво може да се натискат на колене.
 2. Средно ниво, Стилът се препоръчва за спортисти или хора, които вече са отегчили предишната стъпка. За няколко минути задайте задачата 6 пъти или в рамките на 3 минути, за да направите 4 набора.
 3. професионален, За хора, които не спират на постигнатото ниво. 6 подходи за три минути.

За смелите души, които се нуждаят от по-трудно обучение, се предлагат следните варианти на берпи:

 1. Правене на упражнения с дъмбели или kettlebells в ръцете.
 2. Тежестна жилетка, тежест върху ръцете и краката.
 3. Скочи с претеглена топка в ръка.
 4. Можете също така да усложнявате техниката, като добавите упражнения, включително и след издърпване на бара, ако има такъв.
 5. Или редувайте това упражнение с движение. 20 пъти завършват задачата, 2 минути работят на място.
 6. След натискане надолу, можете да аркате гърба си, разтягайки гърдите си, нагоре.

Система Табата

Можете да провеждате обучение по системата на Табата. Най-важното е да направите възможно най-много повторения в рамките на 4 минути. Прекъснете интервала от четири минути в 20 секунди на техника и 10 секунди почивка. Общо 8 подхода ще бъдат постигнати с прекъсвания за 10 секунди.

Не се обезсърчавайте, ако не можете да завършите целия комплекс наведнъж. Отначало ще бъде трудно да се справите с натоварването и мускулите могат да болят, а след това да премахнете скачането в упражнението.

Видеоклип за тренировки

Гледайте видеоклипа, то ясно показва правилната техника за входното ниво:

Такова обучение ще замени кардио тренировъчно оборудване, ако няма време за това. По този начин само едно упражнение може да ви развесели и да изгори излишък от калории, който отделя човека от идеалните пропорции на тялото. Все пак, не трябва да забравяме за правилното хранене, в противен случай ще разрушите тялото с товари, а ефектът може да не е такъв. Направете излишъци, яжте здравословна храна, направете красиво тяло!

Share:
Comments