Fitbol за загуба на тегло: набор от упражнения, видео

Почти всяка жена мечтае да направи своята фигура идеална, прибягвайки до всякакви начини. Оказва се, че можете да премахнете допълнителните паунда и да получите в добра форма с помощта на швейцарската топка - фитбол. Бе разработен цял набор от упражнения за работа с такъв симулатор. Нека разгледаме по-отблизо тази статия.

Fitbol за загуба на тегло: набор от упражнения, видео

съдържание

 • Колко полезни са уроците по фитбол
 • Как да изберем подходящия футбол по размер и форма
 • Как да изберем фитнес (видео)
 • Загрява се с фитнес
 • Fitball. Загряване (видео)
 • Комплексни упражнения за отслабване
 • Най-добрите упражнения за отслабване (видео)
 • Фитнес для похудения живота на фитболе
 • Фитнес за отслабване на бедрата и бедрата
 • Комплексни упражнения по фитбол за цялото тяло (видео)
 • Полезни съвети за обучение

Колко полезни са уроците по фитбол

Швейцарската фитнес зала започва да се използва на практика от физиотерапевти, започвайки от 50-те години на миналия век. Използва се за пациенти, които са получили гръбначни травми, парализа и церебрална парализа. Двадесет години по-късно те се интересуват от атлети, треньори, водещи аеробика. И днес, класове с фитнес - това е отделна прогресивна посока в спорта. Въпросът е, че когато работите с фитбол, всички мускули на тялото ни започват да работят.

Предимството на упражненията е да върнат нормалните части на фигурата. Подобрява позата и гъвкавостта на тялото. Мускулите и лигаментите стават по-еластични. Нервната система идва на ред, циркулацията се подобрява, вестибуларният апарат укрепва. Координацията на движенията има положителна динамика.

Класове с фитнес са широко използвани при обучението във фитнес клубове. Лицето, което се занимава с аеробика с топката в продължение на два месеца, става по-пригодено, гръбът се изправя. Допълнителните килограми излизат пропорционално на цялото тяло. С течение на времето фигурата придобива идеална форма.

Занятия на фитболе

Въпреки факта, че при работа с фитнес са заети всички мускули, натоварването на долните крайници е минимално. Ето защо възрастните хора, децата и бъдещите майки ще могат да тренират с топката.

Фитнес с фитбол дават добри резултати с правилния избор на топката.

Как да изберем подходящия футбол по размер и форма

При избора на снаряд трябва да обърнете внимание на плътността на материала. Тя трябва да бъде еластична, без мирис и с едва забележими конци. Ако продавачът ви позволи да "опитате" на фитбола върху себе си, не пренебрегвайте тази възможност. В положение "седене" ъгълът между бедрото и тялото трябва да бъде най-малко 90 градуса, така че натоварването на крайниците ще бъде малко.

Основният параметър при избора на симулатор е ръстът на човек. Диаметърът на топката по отношение на този индикатор трябва да бъде по-малък от около три пъти. Съгласно данните в таблицата по-долу, можете лесно да намерите фитнеса за вашите параметри:

Подбор размера фитбола

Ако сте начинаещ спортист, тогава на първия етап на тренировка ще се направи малка топка. Докато печелите опит, можете да закупите по-голям футбол.

Можете също така да изберете симулатор от изтегленото рамо, дължината на която от рамото до върховете на пръстите ще съответства на определен диаметър на топката. Подробности в таблицата:

Избор на фитнес

Както виждате, диаметърният размер на топката е почти равен на дължината на крайника.

Придобивайки фитбол, трябва да помислите за какви цели го купувате. За деца и бременни жени, топка с "уши", за пациенти с проблеми на мускулно-скелетната система "топка с тръни" с масажен ефект, редовен кръгъл еластичен симулатор е подходящ за спорт.

Изберете фитнес, който може да поддържа тегло до 300 кг. Такъв симулатор ще продължи дълго време.

Как да изберем фитнес (видео)

Нека видим един видеоклип, от който научаваме как да изберем правилната топка за бебета, бъдещи майки и за фитнес, какво първо трябва да обърнете внимание:

Загрява се с фитнес

Работата с гимнастическа топка изисква много физически усилия. След първото обучение мускулите боли малко, докато не свикнат с това. Преди да започнете сериозни упражнения, трябва да направите загряване. Това ще затопли тялото и ще отпусне мускулите. Да направим някои прости действия:

 • Отваряйте стъпки в различни посоки. Фитболът все още не се използва.
 • Държим топката на разперени ръце и се движим тридесет пъти наляво и надясно по стъпала.
 • Същите стъпки се предприемат с премахването на снаряда в посока на ходене.
 • Изваждаме топката отстрани. Направяме хип повдигане до шестдесет пъти.
 • Бягайте на място за две минути.
 • Поддържаме фитбола на изтеглените ръце и го издигаме от нивото на талията, топката над главата. В същото време извършваме стъпката на място.
 • Задържаме снаряда пред нас и приклекваме двайсет пъти.

След загряването можете да започнете основните упражнения.

Fitball. Загряване (видео)

Можете да затоплите тялото по много начини, включително въображението си. В кратък видеоклип фитнес треньорът ясно демонстрира как да се подготви за тренировка с фитнес, което упражненията са най-ефективни.

Комплексни упражнения за отслабване

С помощта на техники за отслабване, използващи швейцарски топки, вие не само ще отслабнете, но и ще получите пропорционална добра форма на тялото си. Ще се заемем с пода. За удобство можете да си купите подложка за фитнес. Ще започнем упражненията с талии.

Ние влияем на преса лъжейки, държейки топката пред него на протегнати ръце. В тази позиция, без да гледате от пода, повдигнете вертикално краката си. В най-високата точка краката се раздалечават. Първо направете това упражнение не повече от десет пъти, за да не претоварвате мускулите.

Има и други ефективни упражнения за пресата.

След това започваме да укрепваме мускулите на бедрата и бедрата. На леглото на пода, поставете краката на симулатора. Ние започваме да повдигаме гърба и задника в същото време, без да вдигаме спирачката от топката.

Допълнителни упражнения за бедрата ще намерите тук.

Направете ръцете си по-силни push-ups ще ни помогне. Ние легнахме с лицето си, вдигнахме коленете си върху снаряда и започнахме обичайните натискания от пода. Това действие едновременно ще работи върху мускулите на ръцете, краката, бедрата и корема.

Това са основните упражнения за отслабване. Всъщност има много от тях. За себе си, трябва да вземете онези, които поставят напрежение върху проблемните области. Теглото е значително намалено, ако тренирате постоянно и не пренебрегвайте правилното хранене.

Най-добрите упражнения за отслабване (видео)

В инстръцециите за видео, професионален фитнес треньор показва какви упражнения могат да се използват за намаляване на наднорменото тегло, как да изгаря мазнините, да премахнете стомаха и да получите стройна фигура с помощта на фитнеса.

Фитнес для похудения живота на фитболе

Една плоска корема е мечтата на всяка дама. Не е достатъчно да се отървете от излишните килограми, също трябва да премахнете целулита.

Фитбол да ни помогне. Упражненията са много, ще разглобим основните:

 1. На първо място работим по пресата. Легнахме на пода, фиксирахме топката между глезените, започнахме да вдигаме черупката нагоре, да огъваме краката и да издърпваме към себе си заедно с фитнеса. Изпълняваме до 12 пъти в началото на обучението, в бъдеще увеличаваме товара.
 2. В "лежащото" положение стискаме снаряда между краката. Вдигаме симулатора нагоре, без да огъваме краката.
 3. Плъзнете пресата. Ръцете са зад главата, краката на топката са наведени на коленете. Ние откъсваме главата от пода до дванадесет пъти.
 4. Поставете лактите върху топката, тялото се простира до границата, чорапите докосват пода. В тази ситуация трябва да се придържате към границите на техните възможности.
 5. Ние легнахме на фитбола, почивайки върху него с бедрата. Имаме ръце на пода, за да не паднем. Вдигаме краката си от пода в хоризонтална позиция, дръпваме ги нагоре, доколкото позволяваме на позата.
 6. Сядаме върху топката и започваме да се движим по такъв начин, че гърбът да е върху снаряда, да си поеме дъх - ръце зад главата, да издишаме - да вдигнем главата, раменете и раменете до силното напрежение на мускулите на гърба. В това положение замръзваме за няколко секунди и се спускаме.
 7. Ние легнахме на фитбола с гръб, направихме мост. Дланите и краката са на пода. Опитайте да хвърлите снаряда от бедрата към краката, останете за секунда и в началната позиция.
 8. Сядаме на черупка, гърбът е прав, краката са притиснати към пода. Преобръща се отстрани до петдесет пъти.

Фитнес на фитболе

През първите дни, освен за последното упражнение, направете 10-12 пъти. Всеки ден можете да добавите 1-2 пъти и да доведете до 120 пъти.

Прочетете също: Какви упражнения трябва да се направят за почистване на стомаха и страните.

Фитнес с корем за отслабване (видео)

Гледайте видео инстръцециите. Направен е набор от упражнения за влияние върху пресата чрез швейцарски симулатор, как да се прилагат правилно, основните препоръки.

Фитнес за отслабване на бедрата и бедрата

При излагане на бедрата и бедрата с упражнения с фитбол се активират мускулите на пресата, гърба, ръцете и краката. На практика цялото тяло се включва.

Укрепване на мускулите на бедрата ние започваме, като сме се настанили на колене и бяхме натиснали топката встрани от дясната страна. Левият крак е повдигнат вертикално, оставаме малко, след това го огъваме, привеждаме го до топката и отново взимаме крак отстрани, така че до 12 пъти. Същото ще се направи от друга страна, дърпайки десния крак. Едновременно работа наклонени коремни мускули.

Сега да оставим корема си върху топката, ръцете на пода, да вдигнем десния крак на стоп, да го сложим с десен крак до 12 пъти, а след това и по аналогия с левия крак. Ние ще укрепим долната част на гърба.

Нека се обърнем към фитбола с гърба си, ще хвърлим десния крак върху него, гърбът е прав. Започнете да се навеждате към левия крак, с ръце нагоре. Ние правим действието 12 пъти и сменим позицията на другата страна. работа бедрата и гърба на бедрата.

Ladoshki в "ключалката", ние ще почиваме на черупката с предмишниците, ние повдигаме левия и десния крак последователно 12 пъти нагоре, колкото можете да понесете. Тук, в същото време, седалищните части, пресата, долната част на гърба и камшиците.

Същото упражнение може да се направи по подобен начин, като се опира на топката с протегнати ръце. Укрепва гърба.

Упражнение на фитболе

Упражнение на преса ние ще направим с ръцете, които се навеждат в ключалката. Ние ще почиваме предмишниците върху снаряда. Краката се свиват, като се докосват до топката.

Едновременна работа наклонени коремните мускули и бедрата ние ще направим в "лъжа" позиция. Ръцете на гърба, лактите настрани, фитнеса между краката. Нашата задача е да донесем дясното коляно на левия лакът и по аналогия от друга страна.

Ние легнахме върху топката с гръб, огъвайки коленете си. Ръцете се простират над главата ти и правят движения, сякаш ще изкачите въжето. Ние ще укрепим наклонени коремни мускули.

Основното упражнение за увеличаване на гърдите е тласък от пода. Приемете хоризонталното положение, краката се хвърлят върху топката. Започваме да падаме по ръцете до границата. Първо, акцент върху фалбол правим бедрата. Скоро преминаваме до глезените.

подсилване ръце проделываем, используя фитбол и гантели. На мяч ляжем спиной под углом 45 градусов, ноги в коленях согнуты. Берем гантели и разводим ръцеи вниз и вверх. Сильно не опускайте, чтобы не растянуть связки.

Это же упражнение сделаем в вертикальном положении над полом. Спиной ложимся на мяч, ногами упираемся в пол, ръцеи с гантелями вытягиваем перед собой, затем медленно сгибаем к плечам и снова в исходное положение.

Постепенно увеличете товара. Вземете под внимание уврежданията на опорно-двигателния апарат на децата. Консултирайте се с треньора, преди да започнете курсове.

Комплексни упражнения по фитбол за цялото тяло (видео)

В кратко видео, треньорът ще ви каже как да използвате фитнес топката у дома. Прости и едновременно ефективни упражнения за цялото тяло. Препоръки как да използвате всички мускули.

Полезни съвети за обучение

Ако решите да отидете за спорт, губят няколко килограма, футбол - ще отговарят на всички без изключение. В допълнение към укрепването на мускулите на цялото тяло ще спечелите допълнителна енергия, лекота и добро настроение. Основни съвети за обучение:

 1. Изберете правилната топка за вашите параметри. По-добре е да го купите лично в магазина. Направо, ако това е позволено. За да купите фитнес, е по-целесъобразно в магазина за спортни стоки.
 2. Правилното хранене. Добър ефект от упражнението няма да бъде, ако ще преяждате. Зареждане на загубената енергия след тренировка може да бъде с помощта на варено месо, салата със зехтин, зеленчуков сок.
 3. Не се претоварвайте веднага. Започнете да правите няколко упражнения на ден с най-проблематичните места. След като мускулите свикнат с товара, можете да увеличите броя на упражненията. Не забравяйте, че трябва да направите малко, но постоянно, без да липсвате.
 4. С възрастта костите стават крехки. За да избегнете наранявания и стрии, проверете малък преглед и се консултирайте с фитнес инструктор.

Следвайте съветите и резултатите няма да изминат дълго.

Гимнастиката може да се намери днес във всеки магазин за деца и възрастни. Но не всеки знае истинската цел на спортното оборудване. Използването на такъв прост домашен симулатор ще ви позволи да влезете в добра форма за кратко време, да укрепите или подобрите своето здраве, да запазите личното си време и семейния бюджет.

Share:
Comments