Учените са доказали, че е невъзможно да се възстанови от

Мнението, че хлябът е продукт, чието използване води до пълнота, се превърна в почти аксиома. Въпреки това, австралийски учени успяха да докажат, че ролята на хляба при наддаване на тегло е минимална.

Социолозите са установили, че почти 20% от австралийците след използването на хляб чувстват чувство за вина, а една трета - активно търсят алтернатива на този брашен продукт. Всичко това накара учени да извършат специални изследвания, по време на които се установи, че всъщност хлябът не се отразява върху наддаването на тегло на човека.

Лошото име бе дадено на хляба през 90-те години, когато диетата на Аткинс придоби популярност, чиито последователи започнаха да свързват въглехидратите с нездравословен начин на живот, водещ до затлъстяване. Но нито тогава, нито сега, доказателствената основа, че използването на хляб води до повишаване на теглото, не е намерено.

Редица специалисти твърдят, че безглутенова диета от захар в кръвта е много по-опасна от диета без диета. Според лекарите основното нещо е правилното избиране на този брашен продукт. По-специално, полезността за хляба с цели зърна, съдържаща фибри, витамин В, магнезий и желязо се нарича полезна.

Share:
Comments