Това е изключително опасно за жените да ядат макаронени

Италиански учени направиха проучване, според което жените са изключително опасни да ядат макаронени изделия, защото те драстично увеличават риска от сърдечно-съдови заболявания. За това заключение бяха направени наблюдения за 47 хиляди жени и мъже.

По време на наблюдението доброволците са имали една и съща диета, включително макаронени изделия и бял хляб. В резултат на това жените започват да печелят бързо, докато мъжете изобщо не се подобряват. По отношение на съдовите и сърдечните заболявания е установено, че вероятността за появата им при жени се удвоява. Причината за това е, че макароните, които се абсорбират много бързо, нарушават баланса на захарта в кръвта.

Учените предупреждават: дамите трябва да се въздържат от тестени изделия, направени от висококачествено брашно. В същото време, макароните от твърда пшеница са изключително полезни - наличието на голямо количество фибри в тях осигурява ситост, което води до активно изгаряне на калории.

Също така, специалистите по хранене препоръчват използването на нагрети макарони, не само варени. Въпросът е, че нишестето става устойчиво в процеса на повторно загряване, което не повишава нивото на захар в кръвта.

Share:
Comments