Назова най-опасните за хората плодове

Учените по време на изследването представиха списък на най-опасните зеленчуци и плодове, в които се натрупват вещества, които могат да причинят различни тежки заболявания.

За разлика от редица страни, в които селскостопанските продукти са внимателно проверени за пестициди, в Русия те отделят повърхностно внимание, като проверяват селскостопанските продукти само за наличието на четири от видовете си (за сравнение: в САЩ - сто души).

Според учените по-голямата част от пестицидите обикновено са недостъпни за сънародниците, така че проверката на зеленчуците и плодовете за тяхната наличност не е много полезна.

Въпреки това, никой не е отменил риска от възможно бактериологично замърсяване на културата. Поради активното използване на оборски тор в селскостопанските практики, зеленчуците и плодовете често причиняват хепатит А и червеи. Особено "опасни" ягоди, растат близо до земята и чиито плодове имат малки вдлъбнатини, където лесно попадат в различни вредни вещества. Също така най-опасни са ябълките, крушите, черешите и черешите.

За да се предотврати инфекцията, учените препоръчват измиването на плодове и зеленчуци с топла вода.

Share:
Comments