Научете се да готвите грог - любимо питие на всички моряци

Грог е спиртна напитка, смесена с вода и захар. Приготвя се от коняк или чист ром. До XVIII век, ром пие чист с нищо, не смесване, но през XVII век напитката започва да се разрежда с вода. Всеки знае, че ромът е любима напитка от моряци, а един ден адмирал Едуард Върнън, за да избегне непрестанното пиянство на палубата и да спаси екипа си, за да смеси рома с вода или слаба бира. Оттогава тази напитка има свое собствено име, а именно грог. В чест на громавия плащ е наметалото на адмирала.

Има просто безброй различни рецепти за готвене грог. Вашето внимание е насочено към един от най-популярните.

Класически (или "домашен") грог

  • Довежда се до кипене 600 грама вода.
  • Добавете в себе си три сушени цветя от карамфил, дафинов лист, 6 зърна от баджан, 3 супени лъжици чай, няколко грах от сладък и черен пипер.
  • Захарта обикновено се добавя към вкуса, но ако наблюдавате пропорции, тогава в идеалния случай тя е от 3 до 5 лъжици.
  • Добавете малко канела и малко индийско орехче, за да направите вкуса на напитката коварен.

След като сте натоварили всички елементи във вряла вода, получената смес се разрежда с бутилка чист ром и отново се вари. Непосредствено след като напитката е варена, трябва да я извадите от чинията и да я оставите да се вари за 20-25 минути. Получената грога трябва да се консумира само в топла форма.

Също така има рецепта за производство на грог, без ром. За да направите това, трябва да смесите 700 мл арака с една четвърт килограм захар, да разреждате всичко със сок от шест лимона, да поставите цялата смес върху печката и да я затоплите, без да кипете. След това добавете 750 милиона вода и подгрявайте. Пригответе грог у дома е много проста. Можете да свържете своето въображение и да излезете със собствената си оригинална рецепта.

Share:
Comments