Липсата на вечеря причинява непоправима вреда на здравето

Както се оказа, твърдото мнение за това, което е след 18 часа, е фатално за всяка жена, която мечтае да оформи фигурата си, е нищо повече от мит. Хранителните специалисти казват: отказът от вечеря причинява непоправима вреда на човешкото тяло.

Един от известните украински специалисти по хранене казва, че вечерята задължително трябва да бъде включена в графика на хората, които са на диета, тъй като е просто невъзможно да се насити тялото само с една вечеря. Отказът от вечеря може да доведе до редица изключително неприятни болести.

Това се дължи на факта, че в черния дроб, което е безполезно "бездейно" при отсъствие на храна, се образува стагнация на жлъчката, което води до появата на камъни. Неизползваният стомашен сок, който навлиза в стомаха, корозира стените му, което води до появата на язви.

Малко по-рано, австралийски учени са доказали ползите за здравето на късните вечери. По-късно приемът на храна се асимилира лесно от организма, повишавайки нивото на аминокиселините, което води до увеличаване на серотониновия мозък, който може да успокои нервната система на човек.

Share:
Comments