Кафе: каква е калоричността му, какво повече от него - полза

Кафето е растение, което наброява повече от 90 вида.

Тя принадлежи на семейството на мадара.

След специално третиране кафето придобива полезни свойства.

Разпространени са две сортове обработено кафе: Арабика и Робуста. Първият клас се счита за по-елитен.

Видове продукти. Съдържание и калорично съдържание на кафе

Зърна от кафе растения по специален начин дребна риба, получаващи разнообразие от различни видове кафе. Грубо, средно, тънко, ултра-фино шлайфане и фино смилане на еспресо - това са видовете обработка на продукта, които го дават диапазон от аромати, Повече кафе е разделено на естествени и разтворими. Има повече от 100 сорта кафе в света.

В 100 грама продуктът съдържа само 7 калории. Но неговият състав е много по-обширен от калориите. Структурата на продукта включва:

• Кофеин;

• Аминокиселини;

• Соли - калций, магнезий, желязо, калий, фосфор;

• Тригонеллин;

• Витамини;

• Никотинова киселина;

• Танини;

• Протеини;

• Танини;

• Захароза;

• монозахариди;

• Хлорогенна киселина;

• влакна;

• Кафе масло;

• Вода;

• Органични киселини.

Такъв богат състав прави кафето ценен продукт. Калоричното съдържание на кафе, както и полезните му свойства, увеличават популярността на напитката за кафе от всяка година на всички континенти. За него имаше много спорове, но не и злоупотреба с него.

Тригонеллин Това е алкалоид, който при печенето носи отговорност аромат кофе, Танините правят горчивото кафе. Известният кофеин засяга човешкия мозък, правейки мислите ясни, а настроението е енергично. Друг кофеин е универсален агент на ЦНС.

Каква е употребата на кафето за тялото? Полезни свойства на кафето

Полезни свойства на кафето са включени в състава му. Обширният списък с вещества, благодарение на които кафето има полза за организма, отваря многобройни перспективи за ценители. От най-известните полезни свойства на кафето можем да назовем следното:

- Три чаши кафе с кофеин на ден са добра профилактика на болестта на Паркинсон. Хората, които използват този продукт, са пет пъти по-малко склонни да страдат от това заболяване в напреднала възраст;

- същите известни три чаши дневно се спасяват от инфаркт и други сърдечно-съдови заболявания;

- Кафето също е превенция на диабета от втора степен;

- напитката за кафе в умерени дози намалява риска от склероза;

- Кафето неутрализира вероятността от развитие на рак на пикочния мехур в човек, който пуши, не е напълно сигурен;

- този продукт спестява и злоупотребява с алкохол, намалявайки риска от развитие на цироза;

- Кафето прави мускулите преди упражнения по-еластични, но не стресват сърцето им, когато се дължи сериозна физическа активност;

- продукт от кафе на зърна удължава действието на антибиотиците върху тялото;

- подагра се развива много по-рядко сред тези, които пият кафе сутрин.

Естествено кафе има по - полезни свойства от разтворим, За да се приготви разтворим вариант, се използват химически добавки. Този продукт има свойството да предотвратява появата на жлъчни корени, както и да пречи на развитието на рак на червата.

В естествено кафе, повече ползи за здравето, защото съхранява много етерични масла и витамини. Предимствата на кафето са очевидни. Но този продукт има ли обратната страна на монетата?

Каква е вредата от кафето за тялото? Друг поглед към кафе

Използването на мигновено кафе е трудно да се нарече голям. Несъмнено има някои полезни свойства в него, но вредата от такова кафе се дължи на химията, която се използва при неговото производство. И технологията за приготвяне на мигновено кафе унищожава много полезни свойства, както и вкуса на продукта. В същото време, намаляване на разходите си.

От естествено кафе също има вреда. Този продукт увеличава кръвното налягане, Повлиява болните кораби и сърцето. В големи количества може да причини тахикардия и прекомерна възбудимост на централната нервна система. От употребата му се появяват конвулсии. Тъй като кафето измива някои микроелементи от тялото.

Има специални хора, за които кафето е вредно по някакъв начин. При тях кофеинът се обработва много бавно. И поради това, рискът от развитие на инфаркт се увеличава.

По този начин, вредата от кафето може да доведе до онези хора, които злоупотребяват с него, имат проблеми с централната нервна система или са хипертонични. С което калций се изчиства от тялото, когато се използва, си струва да се държи под око количеството на това вещество, което влиза в тялото.

Някои сърдечни заболявания като аритмия и тахикардия също изключват получаването на ползи за здравето на кафето. Но една чаша мека кафе на тези хора на ден е все още възможно.

Бременност, хранене и кафе. Нека да разберем

Трудно е да се намери информация за полезността на кафето по време на бременност. Но вредността му е достатъчна. Кафето не се препоръчва за употреба по време на бременност. И за това има прозаични причини.

промивки на продукта калций от тялото. Бременна жена вече разделя веществата, които влизат в кръвта с бебето. И допълнителният разход, дължащ се на кафе, няма да й бъде от полза.

прекомерен превъзбуда засяга не само бременната, но и бебето. Когато е бременна, женската хормонална среда се променя драстично. И допълнителните скокове при използването на кафе на нея за нещо.

Има изследвания, че кафето може да причини аборт. Но ясният механизъм на това явление до края не е ясен дори за лекарите. Също така се смята, че пиенето в големи количества кафе предотвратява зачеването. Но докато тези данни са на ниво "митове".

Кафето може да влоши доставката на кислород за детето. Метаболизмът на бъдещата майка се забавя сам. И напитката, получена от нея, продължава по-дълго в тялото.

При кърменето се изключва и кафе. Кофеинът перфектно прониква в майчиното мляко. И бебето получава доза от вълнуващо вещество, поради което не спи добре и е нервен.

Кофеинът измива желязото от млякото. Диетичен състав на майчиното мляко в сериозна степен. Кафето е вредно за децата, както в чиста форма, така и с кърмата.

Ползите и вредите от кафето за деца. Забележителен състав

До седем години злоупотребата с кафе за здравето на децата е очевидна. Преди това, кафето обикновено се считало за лекарство. Продуктът от кафе може да причини сериозни смущения в крехкото тяло на детето. Подкопава ефекта на нервната система, съдовата система, метаболизма.

Децата често искат кафе, виждайки как родителите им пият. Не можеш да продължим за капризите. По-добре е да замените кафе с други подобни напитки. Така че ползите от кафе за деца са съмнителни и вредата е неоспорима. Продуктът засяга хормоналния фон на тялото. Може да се дава на деца след десет години, но в много малки дози.

Полезни свойства на кафето при отслабване. Полза или вреда?

Този продукт потиска апетита. Тези, които пият повече от една чаша кафе на ден, не искат да ядат сладки без мярка или преяждане с мазни храни. По този начин кафето помага да отслабнете.

Диуретичният ефект от неговата употреба също стимулира загубата на тегло. Но не забравяйте за достатъчно вода, която трябва да се консумира отделно от кафе.

Хората, които страдат от подуване и запек, също ще се възползват от кафе. Това косвено влияе на метаболизма, подобрява способността на организма да изгаря мастни натрупвания.

Кофеинът увеличава броя на калориите, които тялото унищожава на ден. Това увеличава скоростта на метаболизма. И калориите горят независимо от физическата активност.

Кафето увеличава енергийния резерв на тялото. Благодарение на него човек може да предпише допълнително физическо обучение. Най-полезното за намаляване на теглото е черно кафе без добавки и захар, Но прекомерното му използване по време на диета може да доведе до сериозни нарушения. Стресът от ограниченията и нервната възбуда от кафе може да предизвика нервни разбивания. Кафето измива някои полезни вещества и по време на храненето може да "обеднее" тялото. Всичко е добро в умереност.

Интересни факти за кафето. Добре е да знаете

Малко хора знаят, че кафето расте на дървета. Височината на класическото кафено дърво достига девет метра, но за удобство при събирането растежът се спира на три метра. Кафеното дърво може да живее до 70 години и в същото време успешно и редовно дават плодове.

В световната класация на най-продаваните стоки кафето заема второ място, непосредствено след петрола. В Белгия е изобретано незабавно кафе. В някои страни има дори почивка "Кафе Ден" (Япония).

В Турция имало обичай, когато младоженецът обещал винаги да предоставя на невестата кафе. Неспазването на обета може да стане причина за развод. В източните страни и в Европа пият по-силно кафе, отколкото в Америка.

Кафявите зърна узряват неравномерно. Това е заради това кафе събирайте ръчно и днес, Един добър колекционер може да събере в своята смени десет кошчета зърна.

Бразилия е световен лидер в производството на кафе. Зад него по петите се простира Виетнам. И едва след това отидете в останалата част на страната. В най-черните кафе на зърна, кофеинът е най-малкото.

Откриването на чудотворни свойства на кафе се приписва на етиопците. Легендите датират на 800, но учените редовно твърдят, че са надеждни. В по-късен период кафето придоби популярност в Африка, Египет и Индонезия.

Според местата на растеж, кафето има обща класификация. Нарича се също американски, африкански и азиатски. Кафето е невероятен продукт, който е бил подложен на научни изследвания в продължение на много години. Толкова често срещано е, че е по-лесно да намерите човек, който пие кафе, отколкото някой, който го отказва. Кафето може да бъде пристрастяващо, но неговият вкус и аромат все пак омагьосват много.

Share:
Comments