Използването на семена от ябълки: полезни или вредни. как

Според диетолозите ябълките са плодовете, които са абсолютно полезни за всички. Но когато дойде да говорим за кости от ябълка, ползата или вредата, която имаме при използването им, имаше много несъответствия в това отношение. Основната причина е съдържанието на вещество в тях, което има свойството да се разлага на токсичен цианин. Според някои от употребата на ябълкови ями, тялото получава повече от добро, докато други препоръчват да се използва ябълката заедно с камъка, като се вярва, че по този начин е възможно да се попълни доставката на елементите, необходими за нормалното функциониране на тялото.

Как редовното използване на ябълкови ями засяга тялото

Ако семената от ябълки се консумират редовно, това е гаранция, че полезните вещества могат да се натрупват в тялото, в резултат на което ще се подобри както физическото благосъстояние, така и настроението. Семената на ябълката ви помагат да изпълните следните функции:

1. Подобряване на ефективността на всички системи за тяло:

- имунна;

- ендокринни;

- сърдечно-съдови заболявания;

- нервен;

- стомашно-чревна система.

2. Лечебното и бактерицидно действие има метод за унищожаване на нестабилни микроби.

3. Предотвратяване на рак. Lethil действа върху раковите клетки и не им позволява да се размножават. Също така в семената на ябълките е вещество като гликозид амигдалин, поради това използването на семена се смята за вредно. Но количеството му в ябълката е достатъчно малка, тя е само 0,08%, така че ако продуктът се консумира в разумни дози, тогава веществото не представлява опасност, дори ще направи организма устойчив на облъчване, отрицателни последици от химиотерапията. Неутрализиране на действието на гликозид амигдалина за тялото може да бъде, ако костите се смесват със захар или мед.

4. Спазмолитични, поради което главоболието и мигрена ще изчезнат или ще намалеят.

5. Подмладяване - косата става по-силна, кожата ще стане по-здрава само след консумацията на семена в храната. В допълнение, семената могат да се добавят към домашната козметика. За подготовката на домашни маски, кремове, скраб, ябълка с ями се нарязва, с изключение на дялове.

6. Биологични свойства, които този продукт е много мощен. Костите с тяхната енергия се разделят на засегнатата област. Този метод се нарича su-dzhok. В превод от корейски "su" означава четка, а "jock" е спирка. Смята се, че ако семената се прикрепят към активните точки, които са отговорни за даден орган, вие можете да се освободите от някои заболявания.

Така че, ако искате да се отървете от разширените вени, на средните и пръстеновидните пръсти трябва да намерите точките чрез натискане. Където ще има болезнени усещания, трябва да се фиксират с лепкава костна мазилка и през деня да се прави някаква работа, тези области трябва да бъдат притиснати, да се извършват ротационни движения.

Семена на ябълка: полза

Костите на ябълката са ценни за тялото, тъй като съдържат протеини, мастни масла, захароза. Особено ценни са тези минерали:

— витамин В12;

— калий;

— йод.

Учените смятат, че веществата, съдържащи се в костната ябълка, устояват на развитието на инсулт, инфаркт, рак.

В допълнение, редовното използване на ябълкови ями увеличава тонуса на тялото, което е полезно за бързо умора, защото впоследствие човешкото тяло и нервната система стават по-здрави.

Семената на ябълките също са полезни за наличието на йод, с дефицит, чиято памет намалява, концентрацията на вниманието е нарушена, често се случват главоболия, изтощение, депресия. За да получите дневен процент на йод, достатъчно е да ядете 10 кости през целия ден. Но според експерти не е необходимо да се разчита само на ябълкови семена.

Употребата на калий укрепва сърдечно-съдовата система, тя е много важна за костите. В една кост е 200 милиграма. И най-вече този микроелемент не е в самия плод, а в костите му. Лекарите казват, че е много лесно да се абсорбира калият, когато се използват ябълкови семена, така че няма смисъл да се опитваме да го допълним с витаминни комплекси.

За да наситете тялото с калий от ябълковите ями, можете да приготвите добавка, да раздробите костите с кафемашина и да ги разбъркате с мед.

Също така в семената е хлорогенна киселина, която отстранява оксаловата киселина от организма и също подобрява чернодробната функция.

Увреждане от използването на семена от ябълки

Увреждането на семената от ябълки може да възникне поради прекомерната им употреба. Както вече споменахме, броят на ямите, използвани на ден, не може да надвишава 10 броя и според някои експерти той намалява до 7 броя. Излишъкът от тази честота може да доведе до отравяне на организма със солна киселина. По-късно може да се появи замайване, повръщане, влошаване или повреда на някои органи.

Семената на ябълките, изядени в какви количества, ще донесат добри резултати на тялото

Както вече казахме, семена от ябълки, вреда или полза, които те носят на тялото, зависят от размера на тяхното използване. Лекарите казват, че всеки ден трябва да ядете 5-6 парчета. Козметиците се съветват да подобрят състоянието на кожата, предотвратявайки бръчките да ядат 7 зърна дневно.

Кои семена от ябълки ще се възползват

Не забравяйте, че ефектът ще доведе само до семена, които са правилно избрани. Първо, ябълката, от която вземаме този продукт, трябва да е узряла. Семената трябва да са добре напълнени, цвят - тъмно кафяв. Ако ябълката е изгнила, от нея не можете да вземете слънчогледови семена. Същото важи и за семената, върху които е забележима формата или черупката, тъй като те могат да съдържат различни киселини.

Как да съхранявате ябълкови семена

Подготовка на семена за дългосрочно съхранение не е толкова просто. За да направите това, те трябва да бъдат обелени, натрошени, изсушени. Да се ​​съхранява на сухо място.

Ако семената се оставят да изсъхнат заедно с кутията, на втория ден тя ще изсъхне и няма да позволи да достигне сърцевината.

Използване на семена от ябълки при готвене

Семената могат да се ядат и много повече от лекарите. Но те трябва да бъдат термично обработени. Истинското ястие може да се получи, ако се почисти от черупката, запържете и добавете пудрата захар. Също така пържените и прахообразните семена могат да се смесват с мед, следвайки съотношение 1: 2. Можете да добавите към кисело мляко, извара, плодови салати, зърнени храни.

За подобряване на вкуса на такива напитки като ликьор, вино, компот, те добавят семена от ябълки. Вкусно и полезно ще бъде сладко с добавяне на ябълкови семена.

Противопоказания за използването на семена от ябълки

Както всеки друг продукт, ябълковите ями имат своите противопоказания. Една от тях е консумацията по време на бременност, което е изключително нежелателно, тъй като може да причини токсикоза, влошаване на общото състояние, главоболие и мигрена. Същото важи и за кърменето.

Също така ябълковите ями могат да навредят на тялото при наличие на стомашно-чревни заболявания и чувствителни и крехки емайли на зъбите.

Share:
Comments